Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Hamarosan megkezdődhet a családi napközi kialakítása a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézetben, a régi mentőállomás területén. A ,,gyermekmegőrző" nemcsak a hétköznapokon, hanem hétvégén is működik majd, igazodva az egészségügyi dolgozók munkarendjéhez.

A dolgozóik körében komoly igény volt a családi napközire, többeknek okozott gondokat gyermekük elhelyezése, mert a városi és környékbeli intézmények befogadóképessége korlátozott - tájékoztatta Mészáros Lajos főigazgató-főorvos az MTI-t. Elsősorban a váltott műszakban dolgozók vehetik majd igénybe a szolgáltatásokat. A családi napközi maximálisan igazodik a munkarendhez, így nemcsak hétköznap, hanem hétvégén is üzemel majd. A tervek szerint három csoportszobát alakítanak ki az új mentőállomás átadásával szabaddá váló épületben, ezek 7-7 gyermek elhelyezésére lennének alkalmasak. A napközbeni ellátás mellett játszóház is működne a gyermekek rövidebb, 1-2 órás megőrzését kérő szülők igényei alapján. Az elképzelések szerint bölcsődés kortól kisiskolás korig fogadnak majd gyerekeket.

Mint arról már a Profession.hu is beszámolt, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium által, családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatására kiírt pályázaton 1,3 millió forintot nyert az intézmény, ezt az összeget a családi napközi tárgyi feltételeinek a biztosítására fordítják. A kivitelezés teljes költsége mintegy 12 millió forint lesz, ezt saját forrásból finanszírozzák - mondta a főigazgató-főorvos. A kórházban és a rendelőintézetben 850-en dolgoznak. Új munkatársat a tervek szerint nem vesznek fel, ,,a szükséges személyi feltételeket belső humánerőforrásunk átcsoportosításával kívánjuk megoldani, mint ahogy az étkeztetést is saját konyhánk látná el" - tette hozzá Mészáros Lajos.

A családi napközi fenntartásához állami normatívát fognak igényelni, emellett a szülőktől az önkormányzati fenntartású óvodákéhoz hasonló mértékű hozzájárulást kérnek majd, amely a kezdeti tapasztalatok után akár meg is szűnhet.

A főigazgató kiemelte, a közgyűlés döntése után elindulhat a közbeszerzési eljárás, s hamarosan a kivitelezés is. Reményei szerint tavasz végén, nyár elején át tudják majd adni a családi napközit, így a nyári szünetben jelentkező gyermek-elhelyezési gondokat már orvosolni tudnák.