Állásinterjú: a Google elárulta a legjobb kérdéseket

A menedzserek lehet, hogy szeretnék az interjúkat beszélgetésszerűvé vagy egyedivé tenni, de az olyan kérdések feltevésével, mint a "milyen jelmezt hordott utoljára?" sem önmaguknak, sem a jelölteknek nem tesznek jót - fejtette ki László Bock, a Google magyar származású HR-vezetője a Business Insidernek nyilatkozva.

A szakember szerint a különlegesnek szánt vagy meglepetésszerű ötletelés helyett előre kitalált, az adott pozícióhoz kapcsolódó, készségekre koncentráló kérdéseket kell feltenni függetlenül a cég méretétől. Bock László azt is elárulta, hogy a Google-nél egy qDroid nevű belső eszközt használnak, amely egy sor interjúkérdést készít elő attól függően, hogy éppen milyen pozíció betöltéséről van szó. A kérdések kétféle típusba sorolhatók: "viselkedési", vagyis múltbéli viselkedésre rákérdező, illetve "szituációs", azaz elképzelt helyzetekre vonatkozóak.

Bock szerint sok vállalat azért nem használja ezeket a fajta interjúkat, mert rengeteg időbe telik a kérdések kidolgozása és tesztelése, hogy mennyire hatékonyak. A szakember szerint azonban megéri a ráfordított idő, ugyanis nagyságrendekkel jobb jelölteket választhat ki segítségével a cég.

Állásinterjú: a Google elárulta a legjobb kérdéseket

A szakértő szerint érdemes az Egyesül Államok Veterán Ügyek weboldalának karrier aloldalán található szisztematikusan összeállított kérdésgyűjteményből meríteni.

Az oldalon a készségek és a pozíció alapján adnak interjúkérdés ötleteket.

1. szint: nem menedzseri munkatársak 
2. szint csoportvezetők
3. szint: közép-vezető menedzserek
4. szint: igazgatók

Állásinterjú: a Google elárulta a legjobb kérdéseketKreatív gondolkodás

1. Említsen két javaslatot, amelyeket az elmúlt évben a felettesének tett. Hogyan jött az ötlet? Mennyire sikerült a megvalósítás?

2. Említsen egy esetet, amikor egy munkatársnak jó ötlete támadt, ön támogatta, de senki más nem hallgatott rá. Hogyan kezelte a szituációt? Mi lett az ügy végkimenetele?

3. Milyen projekteket kezdeményezett saját maga? Miért? Mit tanult belőle és milyen eredménnyel zárultak?

4. Említsen egy kreatív kezdeményezést, amely öntől származott, és amely pozitívan befolyásolta a cég eredményességét és hatékonyságát!

Állásinterjú: a Google elárulta a legjobb kérdéseketÜgyfélszolgálat

1. Említsen egy esetet, amikor segített egy munkatársnak. Mi volt az ön szerepe és milyen eredménnyel zárult?

2. Határozza meg pontosan, hogy a szervezeten belül kik az ön "vásárlói" és mit tett annak érdekében, hogy javítsa azt a szolgáltatást, amelyet ezeknek a belső "vásárlóknak" nyújt?

3. Mondja el, hogyan kommunikálta a személyzettel, hogy engedélyt kapnak arra, hogy kikerüljék a "parancsnoki vonalat" annak érdekében, hogy felgyorsítsák a döntéshozatalt egy fontos ügyben? Mi volt ennek a kommunikációs stratégiának az eredménye? Milyen hasonló sikertörténetekről tud beszámolni?

4. Milyen konkrét példákat tud felhozni arra, amikor a múltban vásárlói visszajelzést kért, majd a kapott észrevételeket beépítette a szervezet tervezési és szolgáltatási sztenderdjeibe?

Állásinterjú: a Google elárulta a legjobb kérdéseketRugalmasság, alkalmazkodó képesség

1. Meséljen a legutóbbi új folyamatról, melybe bele kellett tanulnia a munkája során. Mi volt a legnehezebb az új eljárás elsajátításában? Mit szeretett benne a legjobban?

2. Idézzen fel egy helyzetet, amikor az volt a feladata, hogy rávegyen másokat arra, hogy változást vigyenek végbe. Milyen szerepet játszott ebben és milyen lépéseket tett? Ha újrakezdené, mit tenne másként?

3. Idézzen fel egy helyzetet, amikor elbocsátások miatt a munka átstrukturálására került sor. Hogyan vitte végbe ezt az átszervezést? Kiket vont be és miért pont őket választotta?

4. Idézzen fel egy esetet, amikor hirtelen ki kellett magát vágnia egy nehéz helyzetből. Mi okozta a helyzetet? Hogyan működött a megoldás, amit kitalált?

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Állásinterjú: a Google elárulta a legjobb kérdéseketSzervezeti gondolkodás

1. Vázolja fel, hogy jelenlegi munkája hogyan járul hozzá a vállalat céljaihoz és missziójához? Fontosnak látja saját munkáját? Miért?

2. Jelenlegi munkájában milyen szervezeti változásokat kezdeményezett vagy járult hozzá, amelyekre büszke?

3. Mondjon egy változást, mely önnek köszönhetően ment végbe a szervezetben és amely növelte az önhöz tartozó munkaterület hatékonyságát! Hogyan hozta fel és kommunikálta a változtatás igényét? Hogyan vitte véghez és hogyan mérte az eredményt?

4. Említsen egy olyan szervezeten belüli döntést, melynek aztán váratlan következményei lettek a szervezeten kívül. Hogyan kezelte ezeket a következményeket?

Címkék: álláskeresés, állásinterjú, kérdés, HR

Összeállította: Fogas Krisztina