Az állásinterjú sikere részben a felvételire való alapos felkészülésben rejlik: a vállalatról, a pozícióról és a várható feladatokról minél több információval kell rendelkeznünk.

Az általános követelményeken túl az About.com karrierszakértője olyan apróságokat szedett össze, amelyek segíthetnek abban, hogy 2014-ben sikerrel járjunk a legközelebbi állásinterjún. Az alábbiakban a szerző által megkérdezett szakmabeliek ötleteiből szemezgettünk.

1. Kérjünk névjegykártyát

Ha csoportos állásinterjún veszünk részt, rendkívül sokat jelenthet, ha névjegykártyát kérünk a résztvevőktől, amelyet aztán az asztalra helyezünk, így emlékezni fogunk mindenki nevére. Azt az üzenetet sugalljuk, hogy figyelünk a részletekre.

2. Készüljünk fel a "kellemetlen" kérdésre

Ne reménykedjünk abban, hogy az interjúztató nem veszi majd észre a kellemetlen részletet az önéletrajzban és nem kérdez rá. Az állásinterjún minden bizonnyal szembesítenek minket a pár éves "kieséssel" a CV-ben, vagy megkérdezik, hogy a leépítés alkalmával miért éppen ránk esett a választás az előző munkahelyen. Adjunk precíz és diplomatikus válaszokat, és semmi esetre se lepődjünk meg azon, hogy a téma felvetődött. 

3. Készítsünk prezentációt

Ha olyan típusú munkáról van szó, állásinterjú előtt készítsünk egy prezentációt, melyben bemutatjuk szakmai múltunkat, készségeinket és kompetenciáinkat a felvételiztetőnek. A prezentáció legyen nálunk elektronikus és nyomtatott formában is.

  Állásinterjú 2014: a 6 legsikeresebb taktika  

Egy ilyen eszközzel kiemelkedhetünk a tömegből, lenyűgözhetjük az interjúztatót és könnyebben elnyerhetjük az állást. A prezentáció elkészítése pedig az egyik legjobb módja az állásinterjúra való felkészülésnek. 

4. Keressünk meg olyan embereket, akik az adott vállalatnál dolgoznak

Keressünk meg olyanokat, akik jelenleg a vállalatnál dolgoznak, a múltban ott dolgoztak vagy más okból naprakész tudásuk van az adott céggel és a meghirdetett pozícióval kapcsolatban. Ilyen háttérbeszélgetések során rájöhetünk, hogy valójában milyen szempontok lesznek a legfontosabbak a kiválasztás során, milyen a vállalati kultúra, a menedzsment stílusa és a szervezet felépítése. Ha nem ismerünk senkit, a közösségi oldalakon egy-egy ismerősünkön keresztül könnyen eljuthatunk a kulcsemberekhez. 

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

5. Az interjú reggelén is végezzünk "ellenőrzést"

Ha tehetjük, az állásinterjú napán még utoljára menjünk fel a vállalat honlapjára, illetve ellenőrizzük az interneten, hogy van-e olyan friss hír a céggel kapcsolatban, amelyet tudnunk kell. Elképzelhető, hogy szakmai díjat vagy más elismerést kapott a vállalat, esetleg a média nyilvánossága előtt zajló ügyben történt fordulat.

6. Maradjunk kapcsolatban akkor is, ha kiestünk

Ha bekerültünk az utolsó körbe, de végül mégsem ránk esett a választás, ne kövessük el azt a hibát, hogy végleg hátat fordítunk a cégnek. A legtöbb helyen szívesen követik az "ezüstérmes" jelölt további pályáját és a későbbiekben, ha lehetőség nyílik rá, alkalmazzák is.

Címkék: állásinterjú, felvételi, HR, munkakeresés, utánkövetés

Szemlézte: Fogas Krisztina