Az álláskeresés lehet hosszadalmas, kudarcokkal kikövezett út, de nem feltétlenül kell ezt az ösvényt választanunk. Újítsunk! A következő állásinterjúnkon már a most következő ismérvekkel felvértezve jelenjünk meg, és szerezzük meg a nekünk való legjobb állást! Nézzük, mit érdemes észben tartanunk ehhez!

Az a bizonyos 12 dolog, amit gyakran elfelejtünk az állásinterjún

1. Az állásinterjú olyan, mint a párválasztás: a felek azt próbálják eldönteni, hogy mennyire passzolnak egymáshoz, és működik-e a dolog hosszabb távon is.

2. Az állásinterjú két egyenrangú fél találkozása.

3. Az állásinterjú valójában a kutatómunkánk és információszerzésünk egy fontos állomása.

4. Csak több személyes találkozás után tudjuk eldönteni: tényleg itt akarunk dolgozni, vagy mégsem ezt kerestük. Ne kapkodjunk!

TÖBB MINT TÍZEZER KIHÍVÁST JELENTŐ ÁLLÁS ITT! SZEMEZGESSÜNK BELŐLÜK!

5. A bérre és juttatásokra vonatkozó információkat sose az első találkozás alkalmával érintsük.

6. Alaposan készüljünk fel a találkozásra: nézzük utána a megpályázott munkakörnek, potenciális munkaadónak, sajtóhíreknek, vezetőgárdának, és így tovább.

7. Ne feledjük: az interjúztatók is izgulnak az állásinterjú során, hiszen nagy súlya van a döntésüknek. Ám a gyakorlottabbak megtanulták már ezt palástolni.

Állásinterjú: 12 dolog, amit gyakran elfelejtünk

8. Gyakori, hogy túl sokat beszélünk magunkról, holott 50-50%-os arányban ideális. Ez mutatná azt, hogy nemcsak magunkat akarjuk eladni, hanem a másik félre is kíváncsiak vagyunk.

9. Ha az interjúztató kérdésére adunk választ, annak időtartama 20 másodperctől maximum 2 percig terjedhet. Legyünk fókuszáltak!

10. Hangsúlyozzuk ki és következetesen képviseljük, ha megoldásorientáltak vagyunk, illetve a cég érdekeit tartjuk szem előtt. Az ideális jelölt ugyanis ezekkel a képességeivel emelkedik ki a többiek közül.

11. Legyünk türelmesek, ha hosszadalmasnak bizonyul a kiválasztási folyamat, illetve napokig, hetekig várnunk kell a következő lépésre. A kiválasztási szakemberek vállán nagy a felelősség, hogy a legjobb döntést hozzák munkájuk során, ellenkező esetben nagyon nagy veszteséget okoznak a munkáltatónak.

12. Sose kritizáljuk a jelenlegi vagy korábbi munkahelyeinket, illetve kollégáinkat, vezetőinket.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Ne feledjük, hogy nagyon jó esélyeink vannak egy igazán nekünk való új munkahelyre, hiszen naponta több száz munkaadó böngészi a Profession.hu adatbázisát újabb munkatársakat keresve. Töltsük fel önéletrajzunkat most!

Sőt! Éljünk a legújabb fejlesztéssel: töltsük le okostelefonunkra ezt a vadonatúj alkalmazást, hogy a lehető leggyorsabban reagálhassunk a nekünk való új állásokra. Sokszor a gyorsaság is számít, nem is keveset, éljünk a lehetőséggel! Közvetlenül a telefonunkról pályázhatunk a meghirdetett állásokra, csak be kell lépnünk az alkalmazásba a profession.hu oldalon regisztrált adatainkkal.

Nézzünk körbe ITT és ITT is, ha egy jó állásra vágyunk! Segítségül közreadunk egy teljes és részletes listát is, amelyről igényeink szerint könnyedén kiválaszthatjuk: milyen álláslehetőségek érdekelnek. Jó tanács:válasszunk ki minél több oldalt, és kérjünk értesítést a legfrissebb álláslehetőségekről, mert ezzel a saját esélyeinket jelentős mértékben növelhetjük. Ne maradjunk ki belőle!

ÁLLÁSLEHETŐSÉGEK A MUNKAKÖR JELLEGE SZERINT:

Adminisztrációs és irodai munkák

Állások bank, biztosítás területén

Állások az építőiparban

Állások értékesítés, kereskedelem területén

Állások gyártás, termelés területén

Állások HR, munkaügy területén

Állások IT fejlesztés, programozás területén

Állások IT üzemeltetés, telekommunikáció területén

Állások jogi, közigazgatási területen

Állások környezet, mezőgazdaság területén

Állások marketing, média területén

Állások oktatás területén

Állások projektmenedzsment területén

Állások SSC BSC központokban

Állások szállítás, logisztika területén

Állások és személy- és vagyonvédelem

Állások a vendéglátásban

Egészségügyi állások

Fizikai munkák

Mérnök állások

Pályakezdő állások

Pénzügy, számvitel, menedzsment állások

Szakmunkás állások

Ügyfélszolgálati állások

RUGALMASABB MUNKAIDŐBEN VÉGEZHETŐ FRISS ÁLLÁSLEHETŐSÉGEK:

Állások kismamáknak

Részmunkaidős állások

Távmunka

Készítette: Posta Renáta

Címkék: munka, álláskeresés, állásinterjú, kérdések, tippek