Mint arról a Profession.hu is beszámolt: ma este kiderülnek a felvételi ponthatárok. Több mint 95 ezer diák tudja meg, hogy sikerült-e bejutnia a vágyott egyetemre vagy főiskolára. A jelentkezők közül több mint 80 ezren államilag finanszírozott helyre pályáznak.

Sok munka betöltéséhez nem szükséges a felsőfokú végzettség

Akik most nem nyernek felvételt, azoknak sem kell elkeseredniük. Miközben az elmúlt évek a diplomaszerzési kényszerről szóltak, ma már egyre többen ismerik fel, hogy az érettségi bizonyítvány olyan felnőttképzésekre is jó belépő, amelyekkel a munkaerőpiacon keresett szakmát lehet gyorsan, gyakorlatorientáltan elsajátítani. Sok munka betöltéséhez nem szükséges a felsőfokú végzettség.

Érdemes azonban minél előbb dönteni, mert szeptembertől megváltozik az OKJ-s képzések rendszere. Aki még augusztus végéig kezdi meg felnőttképzési tanulmányait, az könnyebben teljesíthető feltételekkel, olcsóbban szerezhet szakképesítést - hívja fel a figyelmet a Perfekt Zrt.

Számos gyorsan elvégezhető és gyakorlatcentrikus felnőttképzésre lehet beiratkozni, ráadásul augusztus végéig még olcsóbban tehetik ezt meg a jelentkezők. Azért is érdemes átgondolni, ki milyen irányban folytatja tanulmányait, mert miközben az elmúlt évek a diplomaszerzési kényszerről szóltak, rengeteg frissdiplomás tapasztalat hiányában hiába várta, hogy élete első munkahelyére felvegyék.

Munkatapasztalat, gyakorlat, többletpontok

"Az OKJ-s képzések előnye, hogy célratörően és gyakorlatközpontúan lehet az ismereteket elsajátítani. Az érettségi bizonyítvány mellé munkakeresés előtt mindenképpen érdemes valamilyen eladható szaktudást is párosítani, hiszen a munkaerőpiacra lépők így jelentősen növelhetik az esélyeiket egy-egy jól fizető állás megszerzésére" - mondta el Bársony Csaba, a Perfekt oktatási igazgatója.

Az OKJ-s képzések lehetőséget adnak arra, hogy nem diplomás munkaerőként a diák megszerezze ezt az első munkatapasztalatot, mellyel később könnyebb dolga lesz a munkaerőpiacon. Sőt bizonyos OKJ-s képzések kifejezetten keresett, átlagon felüli fizetéssel járó szakmákra készítenek fel. A közgazdasági képzések tipikusan ilyenek: az emelt szintű társadalombiztosítási és bérügyi szakelőadó vagy a pénzügyi-számviteli ügyintéző tanfolyam például érettségivel is megkezdhető.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A közgazdasági képzések terén piacvezető, országos hálózattal rendelkező Perfekt Zrt. tapasztalatai egyértelműen azt mutatják, hogy az érettségivel elvégzett OKJ-s tanfolyamok megtöbbszörözik a sikeres elhelyezkedés esélyeit.

Ráadásul egy későbbi felvételi során még plusz pontokat is jelentenek a szakirányú karrierépítésben, így azok számára is optimális megoldást nyújtanak, akik később mégis felvételiznének.

A legnépszerűbb OKJ-s képzések:

1. Pénzügyi-számviteli ügyintéző
2. Társadalombiztosítási és bérügyi szakelőadó
3. Valutapénztáros és valutaügyintéző
4. Logisztikai ügyintéző
5. Sportedző

Szemlézte: Durbák Ildikó

Címkék: felsőoktatás, munka, szakképzés