Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Magyarország légi forgalmának irányítása az állami tulajdonú HungaroControl Zrt. feladata. Itt dolgozni önmagában is izgalmas kihívást jelent, a légiforgalmi irányítói munkakör pedig a csúcsok csúcsa. Magas presztízsű, megbecsült szakma, amely nyugati bérszínvonalat és naponta új kihívásokat biztosít.

Az irányító biztosítja, hogy a légi járművek mindig biztonságos távolságban közlekedjenek egymástól, kezében van az utasok és a repülők biztonsága, a hajtóművek beindításától a magyar légtér elhagyásáig. Megadja például az optimális repülési útvonalat, a repülési magasságot, a felszállási vagy leszállási engedélyt.

A beérkező információkat mérlegelve az irányítónak folyamatosan megalapozott és gyors döntéseket kell hozniuk, hiszen a magas légtérben közlekedő utasszállító gép sebessége akár 1000 km/óra is lehet – itt valóban minden másodperc számít! A pilótákkal rádiókapcsolatot tartva utasítások, engedélyek és tájékoztatások adásával az irányító biztosítja, hogy két légi jármű között a távolság ne legyen kevesebb a megengedettnél: függőlegesen 1000 láb (300 méter), vízszintesen pedig 5 tengeri mérföld (kb. 9 kilométer). 

Akik kezükben tartják az irányítást

A légiforgalmi irányítók munkáját high-tech radarberendezések segítik, valamint professzionális informatikai háttér és Európa egyik legkorszerűbb speciális szoftvere a MATIAS. A kiváló légiforgalmi irányító azonban nem csak a műszerekre hagyatkozik. Többek között jó tájékozódási képességgel, hidegvérrel, kitűnő koncentrációs képességgel rendelkezik, de fontos ismérve a felelősségtudat, a csapatjátékos attitűd, a problémamegoldó képesség. 

Mik a jelentkezés feltételei?

- Európai uniós állampolgárság

- Anyanyelvi szintű magyar nyelvtudás

- Középfokú iskolai végzettség

- Államilag elismert „C” típusú (komplex) középfokú angol nyelvvizsga, vagy azzal egyenértékű bizonyítvány

- Betöltött 20. életév

- Büntetlen előélet

A légiforgalmi irányítók hivatásáról további részletek a https://karrier.hungarocontrol.hu/ oldalon találhatók.

Jelentkezz itt: https://www.profession.hu/allas/legiforgalmi-iranyito-hungarocontrol-zrt-991971/optimum

Cégünk további  állásajánlatai itt találhatóak: https://www.profession.hu/allasok/1,0,23,hungarocontrol