Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A szakképzést választók biztosabban juthatnak ki a munkaerőpiacra, ami megegyezik a magyar gazdaság-fejlesztési és munkaerő-keresleti helyzettel, így a hazai szakpolitikai célokkal is - hangsúlyozta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) képzésért és munkaerőpiacért felelős államtitkára csütörtökön.

Az OECD Pillanatkép az oktatásról (Education at a Glance) című jelentésére reagálva az államtitkár közölte: a magyar kormány üdvözli, hogy a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet is elismeri a szakmatanulás fontosságát. Azzal az OECD-megállapítással is egyet tudunk érteni, amely szerint a szakképesítést szerzett, 25-34 éves korosztálynak nagyobb esélye van a foglalkoztatásra, mint az általános középfokú végzettséget szerzetteknek - jelezte az államtitkár.

A szaktárca közleménye rámutat: ugyanakkor tény - ahogy a jelentés is megállapítja -, hogy hazánkban alacsony a szakképzésben részt vevők aránya az általános (gimnáziumi) képzéshez képest. Ezért a Nemzetgazdasági Minisztériumnak azon törekvései, amelyek a szakképzésbe belépő és azt elvégző tanulók arányát növelik, szintén összhangban állnak az OECD jelentésével - emelte ki Cseresnyés Péter. A kormány célja továbbra is a szakképzés presztízsének növelése, a szakma becsületének visszaállítása és a szakmatanulás népszerűsítése - szögezte le.

A jelentés kiemeli, hogy az utóbbi 4 évben 6 százalékkal, 23 százalékra növekedett a szakképzésben várhatóan végzők aránya Magyarországon - emlékeztet az NGM közleménye.

Feltérképeztük, hogy a jelenleg több mint 2.500 szakmunkát igénylő munkatársat milyen területeken keresik! Nézzük át együtt a mai napon meghirdetett állások száma alapján sorrendbe tett listát:

-          Bolti eladó, Pénztáros (506)

-          Egyéb szakmunka (378)

-          Raktáros, egyéb raktári szakmunka (290)

-          Gépkezelő (212)

-          Villanyszerelő (186)

-          Gépjárművezető, Sofőr, Futár (186)

-          Gépszerelő (174)

-          Felszolgáló, Pincér, Pultos (149)

-          Szakács (128)

-          Lakatos, Géplakatos (99)

-          Műszerész (97)

-          Autószerelő, Szervizes (95)

-          Hegesztő, Lángvágó (75)

-          Esztergályos, Marós (74)

-          Víz- gáz- fűtésszerelő (60)

-          Ács, Asztalos (58)

-          Személy- és vagyonvédelem (47)

-          Cukrász, Pék (46)

          A szakmánk értékes: amiről mindenkinek érdemes tudni          

-          Festő, Mázoló (30)

-          Karosszéria lakatos, Fényező (36)

-          Kőműves (22)

-          Kertész (20)

-          Biztonsági őr, Vagyonőr, Portás (29)

-          Hostess, Animátor (18)

-          Ápoló, Egészségügyi szakmunka (15)

-          Gumiszerelő (14)

-          Nyomdász (14)

-          Burkoló (13)

-          Fodrász, Kozmetikus (11)

-          Szabó, Varró (11)

-          Hentes, Mészáros (10)

-          Manikűr, Pedikűr (4)

-          Masszőr (2)

-          Óvónő (2)

Részletes lista, sok izgalmas és változatos álláslehetőséggel. Ha szívesen jelentkeznénk valamelyikre, tegyük meg! A Profession.hu-n kínált legjobban fizető állások között szellemi munkákat, illetve szakképzettséget igénylő állásokat is találhatunk.  És ahogy már említettük, ezen a héten TÖBB MINT 2.500 SZAKMUNKÁST keresnek ezen az oldalon. A jövő héten lehet, hogy még többet. Ne maradjunk le róla! Pályázzunk minél több helyre, töltsük fel önéletrajzunkat ide, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést a legfrissebb álláslehetőségről. Emellett azt se feledjük: a sikeres álláskeresésben a kiváló önéletrajz is a segítségünkre siet, amelyet most ITT könnyedén összeállíthatunk a Profession.hu díjnyertes alkalmazásával. Éljünk a lehetőséggel, turbózzuk fel álláskeresési eszköztárunkat, így többszörösen megnőnek esélyeink egy jobb állásra!

 

Készítette: Posta Renáta

Címkék: álláskeresés, szakképzés, fizetés, karrier, szakmunka