Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Ma reggeli cikkünkben megosztottuk egyik interjúalanyunk, Klári véleményét a helyesírásról, aki egy nagyvállalat HR business partnereként hetente több száz pályázatot néz át. Tapasztalata szerint ugyan alapvető elvárás, hogy minden önéletrajz tökéletes helyesírással készül, ám a helyzet igen siralmas, még a diplomások esetében is.

Valóban az alapvető műveltség része és már az általános iskolában megtanítják számunkra, de nem minden munkakör esetén mutatkozik meg ennyire a hibátlan helyesírás iránti igény. A gyártó, termelő, szállítmányozó, raktározási munkák, vagyis többnyire a fizikai és hasonló jellegű szakmunkát végzők esetében más hangsúlyok dominálnak. Azonban vannak olyan munkakörök, ahol nagyon is kötelező elvárás és a sikeres pályázás része, hogy ne kövessünk el írott kommunikációnk során olyan bakikat, amelyeket a magyartanárunk annak idején egyszer - vagy akár háromszor - aláhúzott pirossal.

Ahol számít a helyesírás

ÍME, EZEK AZOK AZ ÁLLÁSOK, AHOL KIEMELTEN FONTOS A TÖKÉLETES(RE TÖREKVŐ) HELYESÍRÁS IS:

adminisztráció, vezetőket támogató asszisztens

értékesítő, kereskedő

HR-es, munkaüggyel kapcsolatos foglalkozás

közigazgatási munkakörök

marketinges, médiás, PR-es

oktatás, tudomány, kutatás területe

ügyfelekkel, szolgáltatással kapcsolatos munkakörök

ügyvéd, jogi tanácsadó

vezető, menedzser, igazgató

Érdemes végignézni a fenti álláslehetőségeket, hogy mi az, amire már ma eséllyel jelentkezhetünk. Ne várjunk vele, pályázatunkat küldjük el minél előbb. Ám ne hagyjuk, hogy az esetleges helyesírási hibáink csökkentsék az esélyeinket egy új munka megszerzésénél, hiszen itt naponta több száz munkaadó böngészi a Profession.hu adatbázisát újabb munkatársakat keresve. Töltsük fel a hirdetésünket most, és előtte ellenőrizzük, hogy minden helyes-e benne! Ha bizonytalanok vagyunk a helyesírásunkban, kérjünk segítséget egy ismerősünktől, vagy használjuk az MTA helyesírási tanácsadó portálját.  

 

Készítette: Posta Renáta

Címkék: álláskeresés, munka, fizetés, karrier, szakma, helyesírás