Ha valaki állást keres, olyan tanácsokat szokott kapni, hogy valósítsa meg az álmait, izzítsa be a kapcsolati hálóját, tegye rendbe és szabja az adott állásra az önéletrajzát, vagy hogyan öltözzön fel az interjúra. Ennél többet is tehetünk.

Íme 8 szokatlan, de hatásos tipp:

1. Nem kell mindentudónak lennünk

Gyakran azt hisszük, hogy mindentudónak kell látszanunk ahhoz, hogy megkapjunk egy munkát. Azzal azonban nincs semmi gond, ha valaki segítséget, tanácsot kér másoktól. Főleg olyan emberektől, akiknek adunk a véleményére, csodáljuk a munkájukat. Ha olyan cégek dolgozóival építünk ki őszinte kapcsolatot, ahol szívesen dolgoznánk, akkor - ha épp van üres pozíció - esélyünk lehet arra is, hogy beajánlanak minket.

2. Nem mindig éri meg az álommunkára várni

Az egyik leggyakoribb karrier bölcsesség az, hogy a vágyainknak, álmainknak megfelelő állást vállaljuk el. Ez nem minden esetben valósulhat meg, néha késznek kell lennünk kompromisszumokra is. (Ám arra is gondoljunk, hogy ha valaki nem érzi jól magát a munkájában, "nincs a helyén", akkor nem lesz megfelelő a teljesítménye, és hamarabb ki is éghet.)

3. Ha nincs állásunk, csináljunk magunknak

Nem elég csak ülni és várni, hogy megtaláljon minket az álomállás - írja a Forbes magazin. Tanulmányozzuk azt a területet, iparágat, ahol el szereznénk helyezkedni, és határozzuk meg, hogy melyik az néhány cég, ahol szívesen dolgoznánk. Nyomozzuk ki, hogy milyen kihívásokkal küzdenek, és ajánljunk megoldásokat. Ha felfigyelnek ránk, nyert ügyünk van.

4. Tanuljunk meg hallgatni

Az álláskeresők sokszor annyira felkészülnek, hogy amikor az interjúztató beszél, képtelenek csendben maradni. Ráadásul azt hiszik, hogy ha bebizonyítják, hogy mindenhez értenek, akkor jobb eséllyel indulnak a pozícióért. Nagyon jó pont az is, ha értőn és figyelemmel meghallgatjuk a beszélgetőpartnerünket, és tudjuk, mikor kell csendben maradni, és mikor kell feltenni a kérdéseinket.

5. Ne taktikázzunk

Adjuk magunkat, ne taktikázzunk. Az interjúztató nagy valószínűséggel rájön arra, ha szerepet játszunk vagy hazudunk magunkról.

6. Barátkozzunk össze a főnök titkárnőjével

Az asszisztens a menedzser bizalmas partnere. Ha az állásinterjú előtt várakozni kell, és kedvesen elbeszélgetünk vele, akár még azt is megtudhatjuk, hogy milyen emberrel fogunk találkozni, mit szeret, milyen elképzelései vannak az új munkatársról. Ez nagy segítség lehet. Később is hasznos, ha emlékszik ránk a titkárnő: például ha arról érdeklődünk, hogy megkaptuk-e az állást.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

6. Keressünk ismerősöket, akik az állást kínáló cégnél dolgoznak

Ha találunk egy állást, ne jelentkezzünk azon nyomban, hanem gyűjtsünk információkat. Először nézzünk utána annak, hogy dolgozik-e valaki ott az ismerőseink közül (ezt a Profession.hu segítségével is megtehetjük). Megkérdezhetjük tőlük, hogy milyen a munkaadó, miből áll pontosan a munkájuk, és talán még segíteni is tudnak. Nem azt kell rögtön kérnünk, hogy ajánljanak be minket, hanem hogy adjanak egy-két tippet, hogy mire figyeljünk a jelentkezéskor.

7. Ne azonnal akarjunk álommunkát végezni

Ne arra összpontosítsunk, hogy azonnal imádni fogjuk a munkánkat. Ne váljunk annak a megszállottjává, hogy már az első napon élvezni fogjuk. A legtöbb kezdő pozíció nem elbűvölő. Koncentráljunk arra, hogy hogyan néz majd ki a munka néhány év múlva. Ha meg tudjuk vetni a lábunkat egy cégnél, ahol vannak karrierlehetőségek, akkor - ha jól dolgozunk - az előrelépés is adott lesz.

8. Váljunk a cég rajongójává

Ha valaki megtalálta a céget, ahol dolgozni szeretne, akkor legyen lojális a márkához, népszerűsítse különböző fórumokon. A vállalatok szeretnek olyan embereket alkalmazni, akik hűségesek hozzájuk, és rajonganak értük.

Szemlézte: Durbák Ildikó

Címkék: álláskeresés, munkanélküli, állásinterjú