Hetente jelentkező cikksorozatunkban egy gyors és hatékony szemléletet osztunk meg olvasóinkkal, melynek fókuszában az áll: nincs két ugyanolyan karrierút, két egyformán jó döntés, hiszen teljesen egyforma személyiségek sem léteznek. Mindannyian mások vagyunk, valamiben különbözünk, valamit másképp gondolunk és teszünk. De egy dolog ugyanúgy működik mindegyikünknél: léteznek kényes kérdések, amelyeket azonban a saját érdekünkben fel kell tenni az állásinterjún.

Cikkünkben most azokat vesszük sorra, amelyek a megpályázott munkakörre és annak a hátterére vonatkoznak. Ugyanis ha ezekkel tisztában vagyunk, sokkal megalapozottabb döntést tudunk hozni: tényleg akarjuk ezt az állást, vagy mégsem nekünk való? Nézzük!

Íme, a 7 legfontosabb kérdés, amit mindenképpen tegyünk fel a megpályázott állással kapcsolatban!

1. "Az elmúlt 3 évben milyen üzleti eredmény jellemezte a csapat egészét?"

Ez azért fontos kérdés, mert az egyéni eredményeink egészen másképp tűnhetnek a csapat teljesítménye szemszögéből. Márpedig a felső vezetés így fogja értékelni az eredményeket, és hasznos tudnunk előre a tendenciát: nyertes vagy nehezebb helyzetben lévő fedélzetre szállnánk-e fel.

2. "Új pozícióról van szó vagy meglévőről? Ha új, akkor milyen megfontolásból hozták létre?"

Az átszervezések, új pozíciók létrehozása új lendületre, fejlődésre, frissítésre és magasabb elvárásokra is utalhat. Azonban azt is érdemes kiderítenünk, hogy emögött nem a túlságosan gyenge vezetés, és a kiforratlan folyamatok, esetleg a stabil üzleti stratégia hiánya áll-e.

3. "Az adott munkakör felelőse közvetlenül kinek tartozik elszámolással? Mi a riportolás folyamata?"

Sokat elmond az önállóságunkról és a cég hierarchiájáról az erre a kérdésre adott válasz. Lehet, hogy számunkra a fokozottabb kontroll hat ösztönzően, de az is előfordulhat, hogy nagyobb mozgástér és döntési szabadság esetén hozzuk a maximumot. Mérlegeljünk, melyik a hozzánk közelebbi! Ám ha egyelőre bizonytalanok vagyunk ennél a pontnál, azt se feledjük: a próbaidő alatt a gyakorlatban is letesztelhetjük a helyzetet.

7x1 kérdés az állásinterjún: így nyomozzuk ki a titkokat!

4. "Mióta keresik a megfelelő jelöltet?"

Erre természetesen kitérő válasz is érkezhet a leendő munkáltató vagy éppen a kiválasztási szakember részéről, de a kapott információ mindenképpen beszédes lesz számunkra.

KÖZEL TÍZEZER MEGPÁLYÁZHATÓ ÁLLÁS ITT! SZEMEZGESSÜNK BELŐLÜK!

5. "Mi történt a pozíciót előzőleg betöltő személyekkel?"

Gondoljunk arra, hogy nem feltétlenül az elbocsátás az egyetlen lehetséges válasz. Cégen belüli áthelyezés, előrelépés vagy éppen nyugdíjazás is állhat a háttérben. Tudjuk meg!

6. "Milyen új elvárásokat fogalmaznak meg az új munkatárssal szemben?"

Lényeges kérdés, akár még jegyzetelhetünk is a válasz alatt! Az esetek döntő többségében ugyanis magasabb elvárásokat fogalmaz meg a vezetőség, és ezzel nagyon pontosan tisztában is kell lennünk.

7. "Milyen előléptetési lehetőségeket foglal magában az adott munkakör 3 éven belül? És ezután mire van kilátás?"

Ez a kérdés újfent azt fogja bizonyítani az interjúztatók számára, hogy egy kiváló szakemberrel van dolguk, akinek fontos a karriertervezése, szakmai fejlődése. És való igaz: ha ilyen munkatársra van szükségük, akkor meg is kell tartaniuk bennünket, nem igaz? Márpedig az a folyamatos motiváció és ígéretes jövőkép nélkül nem megy.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Ne feledjük, hogy egyenrangú felek találkoznak az állásinterjúkon is, ne szemérmeskedjünk, kérdezzünk rá a munkakör hátterére bátran. Mert az is beszédes, ha nem kapunk egyértelmű válaszokat. És még valami: ha még nem találtuk meg az új, kihívásokkal teli munkakört, megoldás mindig van.  Nézzünk körbe ITTés ITTis, ha egy jó állásra vágyunk!

Sőt! Töltsük le okostelefonunkra ezt a vadonatúj alkalmazást, hogy a lehető leggyorsabban reagálhassunk a nekünk való állásokra. Sokszor a gyorsaság is számít, nem is keveset, éljünk a lehetőséggel! Közvetlenül a telefonunkról pályázhatunk a meghirdetett állásokra, csak be kell lépnünk az alkalmazásba a profession.hu oldalon regisztrált adatainkkal. Pályázzunk minél több helyre, töltsük fel önéletrajzunkat ide, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést a legfrissebb álláslehetőségről. Éljünk a lehetőséggel, és turbózzuk fel álláskeresési eszköztárunkat!

Készítette: Posta Renáta

Címkék: munkahely, állásinterjú, HR, kérdések, álláskeresés