Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Előttünk egy fontos feladat, a főnök előtt kell előadnunk legújabb ötletünket. Mit tegyünk, ha nem vagyunk gyakorlott prezentálók, és már a gondolatra is összeszorul a gyomrunk, hogy ki kell állnunk beszélni? Cikkünkben összefoglaljuk a legfontosabb teendőket!

Ha a prezentációnk már kész, és szakmailag is elég felkészültek vagyunk, ezután a legfontosabb teendőnk, hogy mindent kövessünk el a prezentálás előtti feszültségoldás érdekében. Ehhez adunk 7 jól bevált tippet!

1. Mielőtt belépünk a helyiségbe, töltsünk el pár percet egyedül, és vegyük fel a kellő testtartást, vagyis húzzuk ki magunkat és emeljük fel a fejünket.

2. Vegyünk fel ún. asszertív pózt, és próbáljuk ezt megőrizni: álljunk csípőszélességű terpeszben, és helyezzük középre a súlypontunkat.

3. Legyen energikus és céltudatos a lépésünk!

7 ütős tipp, ha a főnöknek kell prezentálnunk

4. Mélyen és könnyedén vegyük a levegőt! A mély lélegzetvétel – amely a rekeszizomtól indul – azt az üzenetet közvetíti az agynak, hogy nyugodtak és magabiztosak vagyunk. Kerüljük a mellkasi légzést, ami még nagyobb stresszhelyzetre kapcsolja a szervezetünket!

5. Olyan ritmusban lélegezzünk, hogy a kilégzés kétszer annyi ideig tartson, mint a belégzés. Például számoljunk el ötig a belégzésnél, és tízig a kilégzésnél. Csak először nehéz eltalálni a fentieket, de öt-hat ilyen levegővétel után sokkal nyugodtabbak leszünk.

6. Előadásunk legyen követhető, logikus, és pont annyit beszéljünk, amennyi szükséges. Ne vigyük túlzásba!

7. Tartsunk folyamatos szemkontaktust a főnökünkkel – a kulcsinformációknál pedig tartsunk kis hatásszünetet!

A magabiztos és sikeres szakember testbeszédét alkalmazva sikeres fogadtatásra számíthatunk ötletünk prezentálásakor. Ezután minden bizonnyal már csak az esetleges módosítások végrehajtása, a részletek kidolgozása és az eredményes megvalósítás vár  majd ránk! És ha örömmel, lelkesedéssel, értelmes célokért tudunk dolgozni munkánk során, megéri minden tőlünk telhetőt megtenni egy akár eddig ismeretlen jártasság megszerzése terén is, igaz?

Figyelem: a fenti tippeket állásinterjú esetén is nagy sikerrel alkalmazhatjuk!

TÖBB MINT 9.000 ÍGÉRETES ÚJ ÁLLÁSLEHETŐSÉG ITT!

Készítette: Posta Renáta

Címkék: prezentáció, előadás, főnök, vezető, munkahely, karrier