A munkahelyen mindannyian bizonyos értelemben szerepet játszunk, és egyes jellegzetes karaktertípusok szinte minden közösségben előfordulnak. A Forbes magazin szakértője azokat a jól felismerhető személyiségeket vette számba, akik hiába próbálkoznak, nem jutnak előre a munkahelyi ranglétrán.

Ők azok, akik a hozzáállásukkal csak hátráltatják a többiek munkáját. Ártalmatlannak és átlagos munkaerőnek tűnhetnek, a velük való együttműködés esélye azonban a nullával egyenlő. A szerző figyelmeztet: ha az alábbi kategóriákba nem tudjuk besorolni egyetlen munkatársunkat sem, még az is előfordulhat, hogy mi vagyunk azok.

Íme a 7 típus, akikkel nagyon nehezen lehet együtt dolgozni a munkahelyen:

1. A hiszékeny

A hiszékeny kollégák készpénznek vesznek mindent, ami a vállalati e-mailekben vagy egyéb, hivatalos kommunikáció során a felső vezetéstől érkezik. Ők azok, akik tényleg elhiszik, hogy a cég nem készül leépítésre, a főnök a lehető legmagasabb fizetést ajánlotta nekik és hogy "jelen pillanatban" nincs lehetőség béremelésre.

A hiszékeny kolléga nem lát kivetnivalót abban sem, amikor mindenféle konkrétumot mellőzve, egyszerűen lesöprik az asztalról a kérelmét arra hivatkozva, hogy "ez az év rendkívül nehéz volt a cég számára, de jövőre bizonyára lesz esély az előléptetésre".  

A szakértő szerint, amikor érezzük, hogy a főnök vagy a HR homályos érveléssel próbál manőverezni, ne fogadjuk el, hanem kezdjünk tárgyalásba. Ne feledjük, hogy a vállalat célja, hogy megtartson minket, de a lehető legkisebb költségráfordítás mellett.

2. A csoportszellemű

A munkahelyi közösségeken belül létrejött kisebb csoportok egy idő után bizonyos gondolkodási sémákat vesznek fel. Ennek köszönhetően bizonyos dolgokról a csoport tagjai ugyanúgy gondolkodnak, ugyanazokat a megoldásokat tartják jónak, ugyanazzal nem értenek egyet. Ők azok, akik miatt nincsenek új ötletek, új emberek, vagy új szabályok a munkahelyen. Kedvenc mondatuk: "ezt ne így csináld, mert mi nem így szoktuk". 

A szakértő szerint ezeket a kollégákat könnyű felismerni a munkahelyen, ők azok, akik mindig csapatba verődnek, megszokott rutin szerint élnek, az értekezleteken furcsa megjegyzéseket tesznek, és egyfolytában panaszkodnak, ha valami új dolgot vezet be a cég.

3. A rettegő

Azok a munkavállalók, akik félnek, nevetséges dolgokra képesek. Az állásuk elvesztésétől rettegő kollégák különösen sok problémát okozhatnak számunkra a munkahelyen, viselkedésük ugyanis kiszámíthatatlanná válik, ha kényszerhelyzetbe kerülnek. Ha a főnök felelősségre vonja őket, mert a projekt nem halad megfelelő ütemben, ők azok, akik rögtön másokra mutogatnak, csak hogy mentsék saját becsületüket.

A szakértő szerint a rettegő kolléga olyan, mint a fuldokló ember, minden lehetőséget megragad, hogy a felszínen maradjon. Vigyázzunk, hogy ne kerüljünk túl bizalmi kapcsolatba egy félelemmel teli kollégával, mert könnyen áldozatokká válhatunk. Ha pedig mi magunk kerülünk kereszttűzbe a munkahelyen, tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy ne uralkodjon el rajtunk a félelem. Ha nyilvánvaló, hogy hibáztunk, vagy érezzük, hogy negatív lépés közeleg, beszéljünk a főnökünkkel vagy a mentorunkkal. Igyekezzük elkerülni, hogy az ismeretlentől való félelem lebénítson.

4. A fásult

A szakértő szerint bizonyos munkatársak saját egykedvűségüket, irigységüket vagy közönyüket úgy fejezik ki, hogy mások helyzetén élcelődnek.

A munkahelyen nem egyszer fordul elő, hogy az ebbe a típusba tartozó kollégák a szülési szabadság előtt álló kismamát úgy kezelik, mint aki hosszú és pihentető vakációra készül. Hasonló hozzáállás figyelhető meg az egyedülálló nőkkel szemben is. "Nem baj, ha késő estig bent kell maradnod ma az irodában, ugye? Neked nincs családod, akihez haza kell rohanni, nem úgy, mint nekem!" Az ilyen megjegyzésekkel a fásult kollégák nem teszik magukat népszerűvé, és elszigetelődhetnek a közösségen belül.

5. A vesztes

Minden egyes alkalommal, amikor karrierünkben sikereket érünk el, garantált, hogy lesznek olyanok, akik megkérdőjelezik a teljesítményünket és azt, hogy tisztességes módon értük el a jó eredményt. Ezek a kollégák a vesztesek csoportjába tartoznak. Ők azok, akik meg vannak győződve róla, hogy azért léptettek elő minket, mert kiváltságos családi háttérrel rendelkezünk, protekciót vettünk igénybe, vagy csak egyszerűen szerencsések voltunk.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A szakértő szerint a karrierünk építése érdekében bátran vegyük igénybe kapcsolati hálónkat, de a vesztesek rosszindulatát csak a konkrét elért eredmények felmutatásával tudjuk semlegesíteni.

6. A pletykás

Különbséget kell tennünk ártalmatlan és rosszindulatú pletyka között. A rosszindulatúan pletykálkodó kollégát arról ismerhetjük meg, hogy hajlandó rendkívül negatív információt is megosztani velünk a munkatársainkkal kapcsolatban. Ha ez megtörténik, semmiképpen ne mondjuk ki azt a mondatot, hogy "egyetértek veled". A rosszindulatú pletykás kollégánk a következő alkalommal ugyanis már valószínűleg úgy adja majd elő másoknak a történetet, mintha tőlünk indult volna ki a negatív információ. A pletykás kollégától valójában mindenki tart, éppen ezért nem szívesen bíznak rá nagyobb felelősséggel járó feladatokat. 

7. A mentegetőző

A mentegetőzők csoportjába tartozók jól értenek ahhoz, hogyan nullázzák le esélyeiket egy üzleti találkozón vagy céges értekezleten. A mentegetőző típus általában úgy kezd egy prezentációt, hogy rögtön leértékeli magát, például: "Senki ne gondolja, hogy most egy rosszul összerakott weboldalról lesz szó..." A saját fizetésemeléséről szóló tárgyalást pedig így vezeti fel: "tisztában vagyok vele, hogy nincs most erre elég pénz."

A mentegetőző rögtön védekező helyzetbe helyezi magát, ezzel próbálja elejét venni a támadásoknak. Az eredmény azonban egy önbizalom-hiányos és vesztes hozzáállás, amely eleve kudarcra van ítélve.

Szemlézte: Fogas Krisztina

Címkék: munkahely, kollégák, előléptetés, fizetés, karrier