Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Egy új cikksorozatunkban sorra vesszük a munkakörönként legfontosabb felvételi szempontokat. Azaz ezekkel a konkrét jellemzőkkel mindenképpen rendelkeznünk kell, hogy megszerezzük a megpályázott állást. Nézzük most a banki, brókeri munkaköröket!

A 7 LEGFONTOSABB JELLEMZŐ, HA BANKI MUNKÁT KERESÜNK

1. Rendszerszemlélet

Látnunk kell egészében is a dolgokat, az összefüggéseket, a kapcsolódásokat és a kölcsönhatásokat. Csak így leszünk sikeresek a saját munkakörünk nyújtotta lehetőségeken belül. Tehát érdemes elolvasni a vonatkozó sajtóhíreket, a gazdasági elemzéseket, prognózisokat, a nemzetközi pénzpiaci aktualitásokat és várakozásokat.

2. Stressz- és monotonitástűrés

Fontos egy banki állás betöltésénél az is, hogy jól bírjuk az ismétlődő feladatokat, és hibamentesen végezzük azokat. Megtaláljuk ebben is a kihívásokat? Nem tologatjuk napról napra ezeket a feladatokat? Akkor jól szerepelhetünk majd egy banki állásinterjún is. Ne felejtsünk el ezekre is kitérni!

3. Precizitás

Az egyik legfőbb ismérve egy jó banki munkatársnak a precizitás, melyhez az igényes, pontos és rendszerető jelzők is társulhatnak. Mindennek pedig fő pillére az adott feladatra való fókuszáltság, az elmélyült és figyelmes munkavégzésre való törekvés. Kivételes képesség ez is, legyünk büszkék rá, és emeljük ki a személyes találkozó során.

7 tipp, ha banki állásinterjúra készülünk

4. Elemzőképesség

Ha a rendszerszemléletünk mellett az elemzőképességünket is fejlesztjük, szinte biztos, hogy sikerrel szerepelünk az állásinterjún. Az analitikus gondolkodásmód ugyanis alapvető igény egy pénzintézet munkatársával szemben, melyet azonban érdemes továbbfejleszteni, mondjuk egy mentor vagy egy tapasztalt vezető szárnyai alatt.

5. Megoldásközpontúság

A problémákról való beszélgetés újabb problémákat eredményez, ám ha a megoldást keressük, azt fogjuk megtalálni. Ne feledjük ezt a stresszesebb időszakokban sem. Csak semmi pánik! Higgadjunk le, igyunk egy pohár vizet, álljunk fel az asztalunktól, és mozogjuk egy kicsit. Mindig van megoldás.

TÖBB MINT 300 BANKI, BRÓKERI FRISS ÁLLÁSLEHETŐSÉG ITT!

6. Kommunikációs és tárgyalási képességek

Talán egyetlen szakma sem létezik, ahol ne lenne fontos a megfelelő szintű kommunikációs készség. A banki munkakörökben ehhez még egy elvárást szoktak említeni: a tárgyalási képességet. Természetesen ez munkaköröktől függően változhat. Egy biztos: érdemes a tárgyi tudásunk és tapasztalatszerzésünk fontossága mellett ezek tökéletesítésére is nagy hangsúlyt fektetni. Tréningek, gyorstalpaló kézikönyvek, videók tömkelegét választhatjuk a témában, és mindennapi életünk bármely helyzetében ott a kiváló gyakorlási lehetőség.

7. Angol nyelvtudás

A legtöbb banknál elhelyezkedve szükségünk lesz az angol nyelvtudásra a nemzetközi vagy éppen a hazai kapcsolattartás érdekében. Éppen ezért állásinterjúra készülve érdemes nyelvtudásunkat is olajozottabbá tenni. Gyakoroljunk előtte néhány szituációs helyzetet, olvassunk angol nyelvű gazdasági híreket, nézzünk nemzetközi hírcsatornát, és így tovább!

NÉZZÜK, MIT ÉRDEMES MÉG TENNÜNK, HA KERESSÜNK A NEKÜNK VALÓ ÚJ ÁLLÁST!

- Kérjünk a vezetőnktől egy személyes megbeszélést a munkahelyi konfliktusok megoldásával és a szakmai fejlődésünk lehetőségeivel kapcsolatban.

- Ha további érdekeltségekkel (például leányvállalatok, vidéki telephelyek) is rendelkezik a munkahelyünk, akkor vegyük fel a kapcsolatot az ottani HR-es munkatársakkal, és érdeklődjünk a szabad pozíciókról.

- Jelentkezzünk házon belül egy másik részleghez vagy éppen a csoportunkon belül egy másik pozícióra.

- Pályázzunk minél több helyre, töltsük fel önéletrajzunkat ide, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést a legfrissebb álláslehetőségről.

- Ha eddig nem tettük meg, akkor itt az idő aktualizálni az önéletrajzunkat! Megbízható segítséget itt találunk: ezzel a díjnyertes önéletrajz-készítő alkalmazással most ITT könnyedén összeállíthatunk egy hatékonyabb pályázatot. Letölthető önéletrajz mintákat pedig ITT találunk!

- Lépjünk még egy szinttel feljebb: töltsük le okostelefonunkra ezt a vadonatúj alkalmazást, hogy a lehető leggyorsabban reagálhassunk a nekünk való állásokra. Sokszor a gyorsaság is számít, nem is keveset, éljünk a lehetőséggel! Közvetlenül a telefonunkról pályázhatunk a meghirdetett állásokra, csak be kell lépnünk az alkalmazásba a profession.hu oldalon regisztrált adatainkkal.

A legfontosabb, hogy ne tétlenkedjünk! A helyzet csak akkor fog megváltozni, ha mi magunk teszünk érte. Ezért mindig tartsuk a szemünket a friss álláslehetőségeken! A fentiekkel felvértezve magunkat nézzünk körbe ITT és ITT is!

Készítette: Posta Renáta

Címkék: álláskeresés, állásinterjú, munka, bank, biztosítás, bróker, állásajánlat