Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Amennyiben mi is szoktunk újévi fogadalmakat tenni, minden bizonnyal előkelő helyen szerepelnek rajta a munkahelyünkkel kapcsolatos kívánságok. De ha nem gondolkodunk ilyen listán, akkor is fontos lehet ránézni a múltbeli történésekre, és újratölteni energiáinkat, lendületünket. Nézzük, mi segíthet ebben!

7 dolog, hogy új lendületet vegyen a munkánk:

1.) Önazonosság. Ezt a tulajdonságot integritásként is emlegetik, és arra utal, hogy gondolatainkban és cselekedeteinkben mennyire vagyunk őszinték önmagunkkal és másokkal. Ez a tulajdonság az, amely hosszú távon a leginkább befolyásolja, hogy sikerünket mind a munkában, mind a magánéletben. Ismerjük el erősségeinket és gyengeségeinket. Legyünk lojálisak. Ne mondjunk semmi rosszat volt kollégáinkról vagy munkaadóinkról, ne hárítsuk a felelősséget.

7 dolog, ami segíti a karrierünket

2.) Bátorság. Dr. Csernus Imre többek között így mutatott rá a gyávaságra: A kifogások rendszerint a következő szavakkal kezdődnek: igen, de…; igen, csak…; azért, mert…; az a baj, hogy…; az a helyzet, hogy…; az a gond, hogy…; az a probléma, hogy… A kifogásokkal a szívem belső, őszinte hangját kinyírom, pedig pontosan tudom, hogy mi lenne a megoldás. A szív hangja gyors, őszinte és hatékony.”

3.) Hitelesség. "Az álláskeresőknél gyakori helyzet osztotta meg velünk Papp Tamás,Pharmacoach egyik vezetője -, hogy az illető ahhoz igyekszik igazítani személyiségét, viselkedését, amilyen munkakörökben eddig dolgozott. Pedig pont fordítva kellene: először meg kell ismernünk önmagunkat, és utána megtalálni a megfelelő állást.”

4.) Egyensúly. Számos munkavállaló az életet egy pánikroham előtti lelkiállapotban éli, túlórázva, túlhajtva, a kevés szabadidőt is zaklatottan élve át. Tanuljunk meg nemet mondani és vegyük észre, hogy a bűntudat vagy megfelelési kényszer miatt elvállalt plusz feladatok hogyan őrlik fel idegeinket és ölik ki az örömöt mindenből, amit csinálunk.

5.) Bölcsesség. Mindannyian követünk el hibákat, de a múltbéli balszerencséinket elemezgetni és folyamatosan napirenden tartani csak ahhoz vezet, hogy a bukástól való félelmünkben nem merünk majd új kihívásokat vállalni, és önbizalmunk lecsökken. Negatív spirálban tartani a gondolatainkat azért is veszélyes, mert megakadályoz abban, hogy felismerjük a jelen lehetőségeit. 

6.) Önértékelés. Az egyik kézenfekvő módszer az elégedetlenség esetére: kérjünk fizetésemelést! Az országos felmérés erre is rákérdezett, és a következők derültek ki. A megkérdezettek fele kért már korábban fizetésemelést: 28 százalék többször is, 21 százalék pedig eddig egy alkalommal. Legtöbben ilyenkor saját teljesítményük elismerésére hivatkoznak, és nem a piaci helyzetre, vagy a konkurencia ajánlatára utalva állnak felettesük elé. A kutatás eredményei alapján kijelenthető, hogy a férfiak bátrabban kérik az emelést, több mint a felük lépett már korábban az ügyben, szemben a nők 43 százalékával.

7.) Lojalitás. Sose kritizáljuk a korábbi vagy jelenlegi munkáltatóinkat az állásinterjúkon!

És ha éppen új munkahelyre vágyunk, gyorsan nézzük meg a lehetőségeket, szűrjünk rá a számunkra fontos szempontokra, és küldjük el a jelentkezésünket minden ígéretesnek tűnő hirdetésre. Ha pedig gondjaink vannak az önéletrajzunk megírásával, ne halogassuk tovább a befejezését! A sikeres álláskeresésben a tökéletes önéletrajz is a segítségünkre siet, amelyet most ITT könnyedén összeállíthatunk a Profession.hu díjnyertes alkalmazásával.

 

Készítette: Posta Renáta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: álláskeresés, munka, fizetés, karrier, szakma