Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A Forbes magazin szerint a vállalati kultúra különösen a startup és a multicégeknél sok esetben abba az irányba kezd elmozdulni, hogy sikk lett ha valaki alig alszik és nem ritkán egy-egy senior dolgozó elmondhatja magáról, hogy az elmúlt 20 évben alig vett ki szabadságot. Ezek a teljes kimerültségről szóló trendek abba az irányba mutatnak, hogy át kell gondolni a vállalati kultúrát és érdemes néhány olyan könnyítést bevezetni, amely aztán hosszú távon növelheti a munkatársak motivációját. Arról nem is beszélve, hogy az Y-generációs kollégák fluktuációja is csökkenhet.

1. Alakítsunk ki rugalmasabb munkaidőt!

Különösen az Y generációra jellemző, hogy a munkára már nem csak kereseti lehetőségként tekintenek, hanem egy olyan küldetésként, amelynek céljaival érzelmileg is azonosulni tudnak. A nagy fokú elhivatottság hátulütője, hogy a csapatok gyakran olyan mennyiségű munkaórát tesznek a feladatokba, hogy rugalmasabb időbeosztásra van szükségük annak érdekében, hogy megteremtsék a munka-magánélet egyensúlyát.

Az egyik legjobb módszer ennek elérésre, ha engedélyezzük a későbbi munkakezdést, a rugalmasabb heti időbeosztást, esetenként az otthoni munkát, és ha ciklikus projektek vannak, akkor egyes kemény, túlórákkal telt időszakok után a rövidített munkaidőt. 

2. Figyeljünk az egészségügyi és életmódjavító juttatásokra!

A dolgozók számára az egyik legnagyobb juttatás az egészséggel kapcsolatos, ez az a terület, amelyre ha hangsúlyt fektetünk, az megnövelheti nemcsak a kollégák egészségügyi jólétét, de motivációját és a céghez való lojalitását is. Abban a korban élünk, amikor az információ hatalom, így érdemes felkutatni az előnyös egészségbiztosítási, életbiztosítási vagy egyéb lehetőségeket. Ha a céges juttatások között szerepel már ilyen, esetleg a vállalat minden munkavállaló nyugdíj-megtakartásához hozzájárul, akkor érdemes erről év végén számszerűsíthető kimutatást készíteni és együtt említeni más bónusz elemekkel. Amikor cafeteriáról, bónuszokról vagy juttatásokról beszélünk, a kollégák gyakran elfelejtik, hogy ezek a cég által felvállalalt „láthatatlan” segítségek lesznek hosszú távon a legfontosabbak.

5 tipp csapatunk motiválására

3. Tervezzük meg a karrierutakat!

December hónap tökéletes időszak arra, hogy leüljünk és átbeszéljük a munkatársakkal jövő évi céljaikat és azt, hogy ez hogyan illeszkedik karrierfejlődésükbe. Tegyük meg ezt az összegző és előre tekintő beszélgetést csoport szinten is. Meg fogunk lepődni, milyen jó érzéseket kelt a kollégákban, hogy megkérdezik őket, számít a véleményük és a cég számára is fontos az előrehaladásuk. Mindenki szereti, ha meghallgatják, és érzi, hogy a vállalat partnerként tekint rájuk.

4. Engedélyezzünk személyes napokat!

Ezek a napok nem a hivatalosan is kiadható szabadnapok, hanem olyan napok legyenek, amelyeket akkor lehet felhasználni, ha az illetőnek olyan személyes jellegű családi, egészségügyi, háztartásbeli vagy bármilyen más elintéznivalója van, ami miatt nem szeretne szabadnapot kivenni a vakáció rovására. A munkatársak értékelni fogják ezt a biztonsági hálót és hálásak lesznek érte.

5. Mondjuk ki a varázsszót: „köszönöm”!

A kollégák nagy százaléka ritkán hallja ezt a szót főnökétől egy jól elvégzett munka után, pedig a pozitív visszajelzés az egyik legegyenesebb és legnagyobb hatású módja a motiváció növelésének.Találjunk kreatív formákat is arra, hogy köszönetet mondjunk: rendeljünk gourmet kávékat az irodába egy-egy meetingre, hívjuk meg az egész csapatot egy kellemes étterembe ebédelni, hívjunk masszőrt az irodába vagy szervezzük a csapatépítő kirándulást egy inspiratív külföldi városba!

Gondoljuk át a fentieket, és tegyünk azért, hogy a munkavállalók számára vonzó munkahelyet teremtsünk. Amennyiben épp vannak nyitott pozícióink, a Profession.hu csapata nagy segítségünkre lehet  az optimális jelöltek kiválasztásábanEzzel sok időt és energiát spórolhatunk meg. Ráadásul az állásportál adatbázisában több százezer önéletrajz is rendelkezésünkre áll, amely naponta mintegy 400 további önéletrajzzal bővül.


 Készítette: Khojaste K

                      A Profession.hu Facebook oldala

                      A Profession.hu Instagram oldala