Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Az álláskeresés sokak számára tortúra, főleg akkor, ha a kezdeti lelkesedés átcsap frusztrációba a kudarcok, a visszautasítások és a válaszra sem méltatás hatására. Azonban érdemes egy tükröt saját magunk elé is tartani, mert lehet, hogy nem is gondolnánk, milyen könnyen változtathatunk a saját karrierünk ívén!

Nézzük, mi az az 5 legtipikusabb ok, amiért nem sikerül egy új állást találnunk!

1.) NEM KÖLTÖZÜNK

Igen alacsony itthon a munkavállalási kedv, ha lakóhelyünktől el kell távolodnunk, pedig lehet, hogy sokkal jobb állásokat találnánk akár 100-150 kilométerre otthonunktól. Emiatt azonban beleragadhatunk olyan állásba, munkatársi közegbe, és olyan főnök-beosztott viszonyba, amely később az egész életünkre és az egészségünkre kifejtheti negatív hatásait. Vizsgáljuk meg a költözési-ingázási hajlandóságunkat, és akár minden kötelezettség nélkül jelentkezzünk olyan állásokra is, amelyek vonzóak, ám eddig csak a távolság miatt nem fordítottunk rájuk elég figyelmet. Böngésszük át a lakóhelyünkhöz közelebb eső lehetőségeket, és pályázzuk meg őket! Sőt, más megyékben is nézzünk szét.  Itt tudunk célzottan keresni!

Változtassunk álláskeresési hozzáállásunkon!

2.) NEM MOZDULUNK KI A KOMFORTZÓNÁNKBÓL

Ha megszoktuk a napi rutint, azt, hogy a munkánk kiszámítható, a feladataink és az időbeosztásunk a terveink szerint alakul, akkor érthető, hogy nem akarunk mindenáron ezen változtatni egy új munkakör elnyerése esetén sem. Azonban arra készüljünk fel, hogy a váltás során lesz jó pár betanulási folyamat, ami extra időt és energiát vesz majd igénybe. Ne sajnáljuk! Szánjunk rá 1-2 hónapot, adjunk bele ezalatt mindent, és minden bizonnyal újra szert teszünk a kiszámítható, stabil keretekre.

3.) NEM TANULUNK ÚJAT

Hiába tudjuk, hogy a jó szakember egész életén át tanul, a jelenlegi munkakörünk és élethelyzetünk nem mindig engedi meg, hogy ennek eleget tegyünk. Ebben az esetben ideális megoldás lehet számunkra az is, ha hasonló munkakört pályázunk meg, mint amiben jelenleg is dolgozunk.

Érdemes azon is elgondolkodni, hogy egy ideig kevesebbet dolgoznánk, és a felszabaduló időt továbbképzésre, tanulásra szánnánk. Erre az esetekre számtalan részmunkaidős és egyéb rugalmas munkakört találunk itt:

Közel 300 a hatórás részmunkaidős álláshirdetések száma a héten.

Népszerűek a négyórás állások, most több mint 200 helyre keresik a megfelelő munkatársat.

A távmunkában végezhető állások aktuális listáját szintén érdemes végigböngésznünk.

4.) NEM AKARUNK KEVESEBBET KERESNI

Érthető ez a hozzáállás, ám vannak olyan állások, cégek és ebből adódó ígéretes lehetőségek, amelyeket csak így közelíthetjük meg először. Főleg akkor, ha pályamódosításra is hajlandóak vagyunk! Ne féljünk egy kezdetben alacsonyabb fizetéstől, ha mindezt össze tudjuk kötni szakmai ambícióinkkal! És gondoljunk arra is, hogyha felvettek egy jó nevű céghez, házon belül már könnyebben helyezkedhetünk el egy másik osztályon, munkakörben – hiszen egyszer már megnyertük magunknak a cég bizalmát.

Amennyiben az is fontos, hogy pontosan mennyit kínálnak a munkánkért, itt találjuk a publikus fizetéssel együtt meghirdetett állásokat!

5.) NEM AKARUNK A VÉGZETTSÉGÜNKNÉL ALACSONYABB SZINTŰ MUNKÁT VÉGEZNI

Mára már tény, hogy nem minden a diploma és az irodai munkavégzés – sem karrier szempontjából, sem a fizetés színvonalát tekintve. Arról nem is beszélve, hogy jelentős szakemberhiány mutatkozik több területen is, melyekhez a szükséges tudást nem egyetemen, hanem leginkább a gyakorlatban, egy jó mester mellett szerezhetjük meg. Érdemes hát átböngészni a szakmunkákat hirdető álláslehetőségeket is, lehet, hogy jóval több érdekes feladatra bukkanunk, mint elsőre gondolnánk!

Gondoljuk végig a fentieket is álláskeresésünk során, és hozzuk meg a szükséges kompromisszumokat annak érdekében, hogy közép- és hosszútávon is jó úton haladjon a karrierünk.

 

Készítette: Posta Renáta

Címkék: álláskeresés, munka, fizetés, karrier, szakma