A hirdetések böngészése mellett az álláskeresőnek is tennie kell azért, hogy felfigyeljenek rá a munkaadók. Ez a HR-es állásokra pályázókra is igaz.

Hogyan hívhatjuk fel magunkra a figyelmet?

1. Járjunk rendezvényekre!

Az álláskereső menjen el szakmai eseményekre, workshopokra, konferenciákra - erre jó lehetőség lesz például a Profession.hu közelgő rendezvénye, a "HR határok nélkül, avagy a nagy coming back" Országos HR Konferencia és Kiállítás szeptember 30-án. (A konferenciára itt regisztrálhatunk!)

2. Ismerkedjünk, építsünk kapcsolatokat!

Figyeljünk oda, hogy a nevünk minden esetben rajta legyen a résztvevők listáján, tegyük ki a kitűzőt, váljunk láthatóvá! A szakmai rendezvényeken nagyon egyszerűen építhetjük a kapcsolatrendszerünket: mutatkozzunk be, legyen nálunk névjegykártya, legyen véleményünk az elhangzott előadásokról. Azt is megjegyezhetjük a beszélgetés közben, hogy éppen "váltani készülünk", "új kihívásokat keresünk". Még az is előfordulhat, hogy egy későbbi állásinterjún azzal a HR-essel futunk össze, akivel nagyon jól elbeszélgettünk a rendezvényen.

3 tipp, hogy könnyebb legyen az álláskeresés!Így vágjunk bele a szakmai kapcsolatépítésbe!

3. Írjunk blogot HR-témában!

Napjainkban már igazán könnyű blogot indítani, szakmai cikkeket megjelentetni, a szakterületünkhöz kapcsolódó témákhoz hozzászólni, akár a LinkeIn-en is. A fő szempont az, hogy az álláskereső neve minél többször megjelenjen, minél több ember lássa. Egy szakmai blog az önéletrajzunkban is jól mutat. És ha ránk keres a neten egy cég toborzási munkatársa, és azt látja, hogy szakmai berkekben ismert a nevünk, emellett a hozzászólásaink, bejegyzéseink magas szaktudásról tanúskodnak, az nagyon nagy előnyt jelenthet számunkra a jelentkezés során.

3 tipp, hogy könnyebb legyen az álláskeresés!

3 tipp, hogy könnyebb legyen az álláskeresés!Íme a HR-es állások!

- HR-menedzserek, HR-generalisták jelentkezését is várják, emellett sok munkalehetőséget kínálnak HR-admisztráció területére is.

- Munkaerő-közvetítő, -kölcsönző és fejvadász cégek állásajánlatait itt találjuk. Részletek >>>

- A bérszámfejtők, TB-ügyintézők ilyen, a képzési szakemberek pedig ilyen pozíciók közül válogathatnak!

- A legtöbb pozíció betöltéséhez követelmény a diploma. Részletek >>>

- A legtöbb állás Budapesten van, emellett sok HR-est keresnek Pest, Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron és Fejér megyébe is.

- Külföldi munkát is találhatunk! Részletek >>>

- Az állások közel kétharmadához szükséges az angol nyelv ismerete, de a németül beszélők is több pozíció közül válogathatnak.

- Távmunkát, időszakos munkát és részmunkaidős pozíciókat is találhatunk. Emellett diákmunkát és szakmai gyakorlati helyeket is kínálnak a munkaadók.

- Megváltozott munkaképességűeknek is kínálnak állásokat. Részletek >>>

- Az összes HR-es és munkaügyi állást itt találjuk!

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Készítette: Durbák Ildikó

Címkék: munkakeresés, álláskeresés, állásajánlat, HR, munkaügy, konferencia