Ugyan jól ismerjük a mondást, hogy van az a pénz, amiért korpásodik a haj, ám az is igaz, hogy a pénz nem mindig és mindenáron a legfontosabb. Cikkünkben három őszinte és inkognitót kérő interjúalanyunk arról vallott, milyen poklokat járnak meg jelen pillanatban is a munkahelyi stressz hatása miatt. Nézzük, ki mivel szembesül, és hogyan próbálja a helyére tenni mindezt!

"Nem fogom szépíteni, baromi sok pénzt keresek, de óriási a nyomás is rajtam. Ezért számomra a stressz oldását a bulik és minden ezzel kapcsolatos lazítás adja. De egyszer fenn, egyszer lenn. Könnyű ebbe belebukni, ha valaki nincs résen, és elveszíti a kontrollját. Egyszer majdnem én is átestem a ló másik oldalára. Arra gondolok, hogyha megszokod, hogy könnyen jön a sok lóvé, aztán meg egyszer csak nincs semmi, mert kiégsz. Hiába voltál már Thaiföldtől Hawaii-ig mindenhol a legújabb nőddel, semmi nem marad utánad és a bankszámládon. Szóval észnél kell lenni, és a helyén kezelni azt, ha sok pénzt tud valaki keresni. Én belassítottam, és kiegyensúlyozottabb vagyok azóta."

Albert, 32, key account manager

3 döbbenetes vélemény a munkahelyi stresszről

"Gyomorgörcsök, állandóan. Ez jellemzi minden napomat. Hét éve vagyok ebben a pozícióban. Egy éve próbálok a kineziológusom hatására kiállni önmagamért, és kezelni a megalázó helyzeteket. Sokszor úgy bánik velem a főnököm - és a hozzá érkező vendégek is -, mintha egy kávézó pincérnője lennék. Holott ez egy komoly multi, fajsúlyos projektekkel. Nem tudom, mit tegyek, őszintén szólva a lakáshitelem miatt nem tehetem meg, hogy feladom a biztos állásomat. Pedig lehet, hogy csak egy nagy mély levegőt kéne venni..."

Tamara, 39, vezérigazgatói személyi asszisztens

"Én is ember vagyok, mégis nap mint nap le kell nyelnem mások hülyeségeit meg sértegetését szó nélkül. Nem hiszem, hogy sokáig bírom így, gyötrelem a munka, semmi örömet nem találok benne. A dokim azt tanácsolta, hogy keressek egy kevésbé stresszes munkát, mert az, hogy fél év alatt húsz kilót híztam, nem normális, és egy jel, hogy így védekezem a 'nemszeretem' munkám és közegem ellen. Azt is mondta, hogy ne várjam meg, amíg nagyobb baj lesz. Persze, elkezdtem keresni, csak diploma és kapcsolatok nélkül nehezebb minden. De nem adom fel."

Kata, 25, ügyfélszolgálati munkatárs

NINCS DIPLOMÁNK? ITT NÉZZÜNK KÖRBE, HA JÓ ÁLLÁSRA PÁLYÁZNÁNK!

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Interjúalanyaink vallomásaiból kitűnhet, hogy alapvetően kétféle útvonalban gondolkodnak: vagy megszokjuk és tényleg a helyére tesszük a munkakörünkből fakadó nagy nyomást, vagy továbbállunk és hozzánk illő új állást keresünk. Igazuk is van. A legrosszabb, amit tehetünk, valójában itt is a tehetetlenség. Ha felismerjük, hogy negatívumokkal teli a munkakörünk, ám nem teszünk lépéseket ennek megoldására.

Gondoljuk át a fentieket mi is, és ne feledjük továbbra sem: megoldás mindig van. Nézzünk körbe ITT és ITT is, ha egy jó állásra vágyunk!

A sikeres álláskeresésben a kiváló önéletrajz is a segítségünkre siet, amelyet most ITT könnyedén összeállíthatunk a Profession.hu díjnyertes alkalmazásával.

Pályázzunk minél több helyre, töltsük fel önéletrajzunkat ide, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést a legfrissebb álláslehetőségről. Éljünk a lehetőséggel, és turbózzuk fel álláskeresési eszköztárunkat!

SEGÍTSÉGÜL KÖZREADJUK A MUNKALEHETŐSÉGEK NAGY LINKGYŰJTEMÉNYÉT IS:

vezető, menedzser, igazgató

adminisztráció, vezetőket támogató asszisztens

biztosító, bróker, banki munkatárs

egészségügyi technikus, nővér, gyógyszerész, dietetikus, terapeuta

építész, ingatlanos

értékesítő, kereskedő

termeléssel kapcsolatos munkakörök

HR-es, munkaüggyel kapcsolatos foglalkozás

programozó, informatikus, fejlesztő

IT üzemeltetés, telekommunikáció területe

ügyvéd, jogi tanácsadó

közigazgatási munkakörök

marketinges, médiás, PR-es

mérnök

mezőgazdasággal, erdőgazdálkodással, halászattal kapcsolatos foglalkozások

oktatás, tudomány, kutatás területe

pénzügyes, könyvelő

raktáros, szakmunkás

fizikai munkások, segédek

fuvaros, szállítmányozó, logisztikával foglalkozó munkatárs

ügyfelekkel, szolgáltatással kapcsolatos munkakörök

üzleti folyamatokat támogató munkatárs

vendéglátós, idegenforgalommal kapcsolatos munkakörök

Készítette: Posta Renáta

Címkék: munka, álláskeresés, stressz