Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A tavalyi évhez képest jelentős a változás, májusban ugyanis a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 7,6, a belföldi vendégek által eltöltötteké 7,4 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. A Központi Statisztikai Hivatal adataiból az is kiderül, hogy a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma 7,5 százalékkal haladta meg a tavaly májusit, a szállodák szobakihasználtsága pedig 3,1 százalékponttal 63,6 százalékra nőtt.

Belföldön is szeretünk utazni, amit jól mutat, hogy idén májusban az előző év azonos hónapjához képest a külföldi vendégek száma 12 százalékkal nőtt, és megközelítette az 569 ezret. Az általuk eltöltött vendégéjszakák száma pedig 1,4 millió volt.

Sok vendég érkezik külföldről is hazánkba: a külföldi vendégéjszakák száma mindegyik turisztikai régióban nőtt. A legnépszerűbb a Budapest-Közép-Duna-vidéke, ahol tízből 6 éjszakát töltöttek a külföldiek.

Hogy kik érkeznek hozzánk külföldről? Sokan a környező európai országokból, de a tengerentúlról is szívesen utaznak hazánkba. A cseh vendégek 13,1 százalékkal, a lengyelek 30,7, a románok 21,6, az ukránok 56,3, a spanyolok 25,8 százalékkal több vendégéjszakát töltöttek el a magyarországi szálláshelyeken, mint tavaly májusban.  A kínai vendégforgalom 20,1, a kanadai pedig 23,7 százalékkal nőtt.

Erősödik a turizmus

- Az idegenforgalom, vendéglátás területén érdemes megnéznünk a kínálkozó lehetőségeket!

- Az éttermi vendéglátás területén itt találjuk a meghirdetett álláslehetőségeket,

rendezvényszervezőként itt, szállodai recepciósként itt nézzünk körül,

- ha az utazásszervezés érdekel minket, akkor kattintsunk ide.

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala