10 hatalmas baki az állásinterjún

A remény szárnyakat, az intenzív álláskeresés pedig lehetőségeket kínál, hogy egyre közelebb jussunk a célunkhoz: új állást találunk magunknak! Ha egyelőre nincs munkánk, és állásnélküliként pályázunk, akkor még nagyobb nyomás nehezedhet ránk. Ebben az esetben is nagyon fontos, hogy ne kövessük el a legnagyobb hibákat, ha behívnak bennünket a személyes találkozásra.

10 hatalmas baki az állásinterjúnTÖBB MINT 9000 MEGPÁLYÁZHATÓ ÁLLÁS ITT!

Richard N. Bolles, a nemzetközileg elismert karrier-tanácsadó szerint könnyen el lehet csúszni azon a bizonyos banánhéjon, ha nem vagyunk elég rutinosak az állásinterjúztatás rejtelmeiben. Nézzük, mire ügyeljünk, hogy ne rontsuk esélyeinket!

A 10 legnagyobb baki, amit elkövethetünk az állásinterjún:

1. Csak nagyvállalatokhoz, illetve csak a versenyszférába, csak a lakóhelyünkre stb. nyújtunk be pályázatokat

Ne feledjük, hogy a lehetőségeink sokszor jóval tágabbak, mint amit magunk előtt látunk. Ne szűkítsük be az esélyeinket kizárólag azokra a szegmensekre, vállalattípusokra vagy éppen településekre, ahol eddig dolgoztunk. Merjünk pályázni más helyekre is, például látogassunk el ide és ide is.

2. Kizárólag önmagunkra támaszkodunk, és nem kérünk senki mástól segítséget

Nyugodtan kérjünk segítséget barátainktól, ismerőseinktől, korábbi munkatársainktól vagy éppen üzleti partnereinktől. Jóval nagyobb eséllyel indulunk egy olyan állásinterjún, ami előtt egy ismerősünk pár mondatos ajánlást tett rólunk. Miért hagynánk ki, nem igaz?

3. Nem készülünk fel azzal a céggel kapcsolatban, ahová interjúra hívtak

A szakemberek szerint az egyik legtipikusabb hiba a pályázó részéről, hogy jobban el van foglalva az önéletrajzában felsoroltak kidomborításával, minthogy utána nézne alaposabban a leendő munkaadója üzleti filozófiájának, struktúrájának, sajtóban megjelent híreinek, és így tovább. Mi ne kövessük el ezt a hibát, nyomozzunk, jegyzeteljünk és memorizáljunk minden fontos adatot a céggel kapcsolatban. Mármint ha az interjú előtt publikus a cég neve, és nem kizárólag a fejvadászokkal találkozunk.

10 hatalmas baki az állásinterjún

4. Hagyjuk, hogy csak a HR-esek legyenek jelen az interjún

Miért baj ez? Mert a kiválasztási szakemberek feladata alapvetően az, hogy okot keressenek a kizárásunkra. Természetesen vannak kivételek, de azért gondoljunk csak bele: az első állásinterjú alkalmával több tucat jelölt közül kell kiszűrniük a legmegfelelőbbeket. Tehát az alapvető vizsgálódás tárgya az lesz, hogy mi nem stimmel velünk. Ezért amikor megbeszéljünk az időpontot, kérdezzünk rá, ki lesz még jelen a beszélgetés során, és ragaszkodjunk a közvetlen főnökünkhöz is. Ettől még elképzelhető, hogy marad az eredeti felállás, de legalább megpróbáltuk.

5. Nem törődünk az időkorlátokkal, és visszaélünk a bizalommal

A beszélgetés során ügyeljünk a szabatos, és kevésbé körülményes válaszadásra. Készüljünk fel saját kérdéslistával is, és nyugodtan nézzünk az interjú közben is a jegyzeteinkbe. Felkészültségünket értékelni fogják, hiszen a kiválasztási szakemberek idejét tiszteljük meg ezzel.

6. Megengedjük, hogy az állásinterjú során csak az önéletrajzunkon menjünk végig

Sablonos és nem túlságosan profi HR-es az, aki kizárólag az önéletrajzunk állomásait tekinti végig velünk az állásinterjún. Ha ilyen helyzetbe kerülünk, ne hagyjuk esélyeinket rontani, vegyük kézbe az irányítást. Itt is dominál a felkészülés, vagyis hogy a legfontosabb erősségeinket kellőképp ki tudjuk hangsúlyozni - amire lehet, hogy egyébként nem jutna megfelelő figyelem.

7. Főleg magunkról beszélünk és arról, milyen előnyökkel jár számunkra, hogyha megkapjuk az állást

Kétoldalú tárgyalásról van szó, sose feledkezzünk el erről! Mi is, de a másik fél is a legmegfelelőbbet keresi. Ha nem kerül szóba, bátran kérdezzünk rá: az adott cég számára milyen az ideális munkatárs!

8. Nem támasztjuk alá példákkal, hogy milyen tudással és tapasztalattal rendelkezünk

Sose a munkaköröket és feladatokat soroljuk fel - vagy legalább is ne lecsupaszítva, tényként. A kiválasztási folyamat során szeretnének bennünket milyen mélyebben megismerni, és ha konkrét projektekkel, szituációkkal illusztráljuk, miért vagyunk kiváló munkaerő, akkor sokkal inkább el is hiszik nekünk. Gondoljuk végig ezt a kérdéskört is, és akár jegyzeteljük le magunknak előre.

9. Kiszolgáltatott helyzetben érezzük magunkat, és kuncsorgunk a munkáért

Még ha nagyon kellene is az az állás, figyeljünk rá, hogy ne legyünk alázatosak az interjúztatók előtt. Ugyanis ebben az esetben biztos, hogy az esélyesek listáján a legutolsó helyre kerülünk. Legyünk büszkék arra, amit addig megszereztünk, amit kínálni tudunk, és amilyen személyiségjegyekkel rendelkezünk. Ne szorongjunk előre, hogy mi lesz, ha mégsem bennünket választanak. Az állásinterjún csak a nyertesek nézőpontjával rendelkezők jutnak tovább.

10. Az interjú után nem küldünk köszönőlevelet

Apró gesztusnak tűnhet, ám óriásit lendíthet a rangsorolásunkon. Elegendő akár csak két sort írni, de soha ne mulasszuk el!

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Egészen egyszerűen koncentráljunk a fenti bakik elkerülésére, és határozzuk el, hogy minden tőlünk telhetőt megteszünk az új állás megszerzése érdekében. Ne töltsük azzal az időnket, hogy lehangoló hírekre, eseményekre figyelünk, és azon rágódunk: nekünk semmi sem sikerül. Bármekkorák az esélyeink, nem a statisztikák és mások beszámolói fogják eldönteni, hogy felvesznek-e bennünket a következő ígéretes álláslehetőségre.

Végül is: csupán egyetlen új munkahelyre vágyunk, nem? Mit számítanak azok a lehetőségek, amelyeket ugyan megpróbáltunk, de nem jött össze valamilyen oknál fogva? A lényeg: ha nem adjuk fel a reményt, akkor nyerni fogunk.

10 hatalmas baki az állásinterjúnNe feledjük azt sem, hogy a sikeres pályázáshoz egy ütős önéletrajz is nélkülözhetetlen! Letölthető önéletrajz mintákat ITT találunk, a Profession.hu önéletrajz-készítőjét pedig ITT. Dobjuk be magunkat!

Készítette: Posta Renáta

Címkék: álláskeresés, állásinterjú, baki, hiba, tipp