"Emberek százai vándorolnak heti szinten az ország egyik feléből a másikba, hogy dolgozhassanak. Ennek oka, hogy míg az ország bizonyos részein munkaerőhiánnyal küzdenek, addig a keleti és a déli régiókban nagymértékű munkanélküliség tapasztalható, ahonnan elcsábíthatók az emberek a biztos munkáért" - mondta Csákvári Róbert, a Work Force Kft. ügyvezető igazgatója.

A Work Force Kft. felméréseiből ráadásul az is kiderül, hogy nem pusztán kereslet van a munkára, hanem kínálat is: a munkavállalók 10 százaléka hajlandó elhagyni otthonát egy állásért. Ezzel az országban újra fellendülni látszik a munkahelyi mobilitás, azaz az emberek már nem csak közvetlen környezetükben keresnek munkát, de hajlandóak akár az ország egyik feléből a másikba költözni.

"Ilyen esetekben a legkézenfekvőbb megoldás a munkaerő-kölcsönzés, ami mind a cégeknek, mind a munkavállalóknak megéri" - állítja Csákvári Róbert. A vállalatok például professzionális segítséget kapnak a munkaerőhiány orvoslására. Ez sokszor kell is, hiszen "több iparág problémája annyira kritikus, hogy az országos hálózat mellett egy külön toborzási csapatot kell foglalkoztatnunk a hiány enyhítésére" - jegyzi meg az ügyvezető igazgató.

Jelenleg az operátorok, betanított munkások, targoncások és a jól képzett szakmunkások (lakatos, hegesztő, CNC-forgácsoló, autószerelő) iránt nőtt meg a kereslet.

A Work Force ilyen munkákat kínál a Profession.hu-n.

A munkavállalónak azért jó ez a megoldás, hiszen sokszor sem a szállásért, sem a rezsiért nem kell fizetnie, ugyanis ezeket állja a munkáltató. Így anyagilag duplán is megéri neki a váltás: nemcsak bevételei nőnek meg, de költségei is csökkennek.

"A munkavállalók előtt így olyan lehetőségek nyílnak meg, amelyek a jelenlegi lakhelyükön várhatóan sosem adódnának. A beilleszkedést segítik a Work Force munkatársai is, hiszen rendszeres időközönként tartanak ügyfélfogadást a szállásokon, hogy a felmerülő problémákat közösen tudják megoldani, de kiemelt figyelmet fordítunk például a házastársak, családok közös szálláshely biztosításához is" - tette hozzá az ügyvezető.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Szemlézte: Durbák Ildikó

Címkék: munkaerő-kölcsönzés, állás, ipar, gyártó cég, migráció