Több mint ötmilliárd forintos beruházással száz új munkahelyet teremt a kisalföldi megyeszékhelyen a hengerfejeket és motorblokkokat gyártó, mexikói tulajdonú Nemak Győr Kft. A fejlesztéshez a kormány 406 milliós egyedi támogatást biztosít - jelentette be Szijjártó Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Ahhoz, hogy Magyarország a harmadikról az első helyre ugorhasson azon uniós tagállamok rangsorában, ahol a legmagasabb az ipar GDP-n belüli aránya, nem csupán a négy nagy autógyár, de ezek beszállítóinak jelenléte, fejlődése is fontos - mondta az államtitkár. Az autóipari beszállítók világszínvonalú technológiát hoznak Magyarországra - hangsúlyozta Szijjártó Péter.

2010-ben a kormánynak súlyos döntést kellett hoznia arról, milyen útra kívánja terelni az országot, akkor az újraiparosítás válaszát adták, abból kiindulva, hogy "Magyarország akkor lehet igazán erős, ha erős termelő szektorral rendelkezik" - jegyezte meg Szijjártó.

Az államtitkár közölte, hogy a kormány stratégiai együttműködési megállapodást kíván kötni a Nemak Győr Kft.-vel.

A Nemak Győr Kft. ilyen állásokat kínál a Profession.hu-n.

David Toth, a Nemak Győr Kft. ügyvezetője elmondta: a hőkezelő csarnok berendezését és gépek beszerzését tartalmazó beruházás eredményeként 2016 végére 898-ra bővül a társaság munkavállalóinak száma.

A Nemak-csoport a világ legnagyobb független, azaz nem autógyártó vállalathoz tartozó hengerfej- és motorblokk-gyártó kapacitásával rendelkezik, amely 34 üzeméből 48 járműgyárral áll üzleti kapcsolatban, ezek közé tartozik az Audi, a BMW, az Opel és a Renault is.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Az 1979-ben alapított, mexikói tulajdonú Nemak vállalatcsoport benzin- és dízelmotoros járművek csúcstechnológiájú alumínium hengerfejeinek és motorblokkjainak gyártásával és fejlesztésével foglalkozik.

Világszerte 35 üzemmel rendelkezik a cégcsoport 15 országban: elsősorban az amerikai kontinenseken, de Ázsiában és Európában is működnek. A Nemak globálisan több mint 20 ezer főt foglalkoztat és 2013-as árbevétele 4.3 milliárd dollár volt. Európában a győri gyár, a Nemak Győr Alumíniumöntöde Kft. a legnagyobb hengerfejgyártó üzem.

Szemlézte: Durbák Ildikó

Címkék: munkahelyteremtés, Győr, autóipar, gyártó cég