Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Működő belföldi turizmus nélkül nincs vidéki foglalkoztatás - jelentette ki Horváth Viktória, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkára a Joint Venture Szövetség (JVSZ) Turizmus - Magyarország egyik gazdasági motorja című konferenciáján. A válság által mélyen sújtott ágazatnak nagy szüksége volt a 2013-as trendfordító évre, a kedvező folyamatok az idei év első két hónapjában folytatódtak - tette hozzá.

A belföldi turizmus azért is fontos, mert ez biztosítja az ágazat stabilitását. A turizmusban-vendéglátásban dolgozó vállalkozások 80 százaléka vidéken található, a foglalkoztatottak boldogulása pedig attól függ, hogy miként működik a turizmus - mondta.

A Profession.hu-n ilyen turisztikai-vendéglátóipari állásokat kínálnak.

Az ágazat fontos feladatok előtt áll, véglegesíteni kell a Nemzeti Turizmusfejlesztési Koncepciót (NTK), amelyhez több mint 40 szakmai szervezettől érkezett javaslat. Az új stratégiában célul tűzték ki, hogy a turizmus GDP-hez való hozzájárulását a jelenlegi 8,8 százalékról 10 százalékra növeljék.

A másik célkitűzés az ágazatban foglalkoztatottak számának 50 százalékos növelése - mondta. Ez nem a turisztikai szolgáltatók számának növekedését, hanem a foglalkoztatottakról szóló statisztikák megújítását jelenti, mert véleménye szerint a jelenlegi adatok nem elég részletesek.

Deák Imre, a Magyar Szállodaszövetség választmányi tagja, a Danubius Zrt. vezérigazgatója előadásában arról beszélt, hogy a magyar turizmusnak ki kell vennie a részét abból a fejlődési folyamatból, amely az ágazatot világszerte - és különösen Európában - jellemzi.

Szemlézte: Durbák Ildikó

Címkék: munkahelyteremtés, turizmus, vendéglátás