Tény, hogy minden vezető elfoglalt és leterhelt, ám közel sem az a cél, hogy kiégjünk és kevésbé hatékonyak legyünk. De nem mindig sikerül eltalálni, mivel is érdemes foglalkozni, és mire mennyi időt, figyelmet fordítsunk. Cikkünkben ehhez adunk jól bevált, gyakorlati tanácsokat.

John C. Maxwell karrierszakértő 22 évesen került először vezetői pozícióba, és véleménye szerint a legtöbben csak a harmincas éveinket elérve látjuk át, milyen erőfeszítéseink hozzák a legnagyobb eredményt. A kezdeti tapasztalataiból később ezeket a tanulságokat szűrte le: ,,Túl sok dolgot csináltam, illetve az, amit csináltam, sokszor nem az volt, amivel foglalkoznom kellett volna." Mindez egyáltalán nem a hatékony munkavégzést segíti, különösen akkor, ha valakit frissen neveztek ki vezetővé, és árgus szemek figyelik a munkáját.

A sikeres vezetői pályafutáshoz közreadjuk a karrierszakértő tanácsait, mellyel megvizsgálhatjuk jelenlegi hatékonyságunkat. Nézzük, mit érdemes kielemezni!

Vezetőknek: így spóroljunk időt!Mivel töltjük az időnket? Vizsgáljuk meg alaposan a múlt havi naptárunkat és a teendőink listáját! Vegyük számba, hogy mivel töltöttük az időnket!

Vezetőknek: így spóroljunk időt!Priorizáljunk, és következetesen tartsuk is ehhez magunkat! Folytatva az előző pontot tegyük fel a következő három kérdést, és ezekhez rendeljük a feladatainkat:

1. Miből nyerem a legnagyobb hasznot?
2. Miben lelem leginkább örömömet?
3. Mit várnak el tőlem?

Vezetőknek: így spóroljunk időt!Tudatosítsuk, hogy minden munkának az eredmény a célja! Ha valamihez nem tudunk eredményt társítani, akkor ne fektessünk rá túl nagy hangsúlyt. Vagy ne is foglalkozzunk vele.

Vezetőknek: így spóroljunk időt!Valóban az erősségeinkre koncentrálunk? Szánjunk rá időt, és írjuk össze, melyek ezek.Miért olyan fontos ez? Azért, mert jóval hatékonyabbak vagyunk akkor, ha azokat az erőforrásainkat aknázzuk ki, amelyek kiemelkedőek. Ne akarjunk tökéletesek lenni. A gyengeségeink javítására fordított időnket és energiáinkat inkább fordítsuk építő és nagyobb eredménnyel kecsegtető tevékenységre.

Vezetőknek: így spóroljunk időt!

Vezetőknek: így spóroljunk időt!Ne bonyolítsuk túl a dolgokat! A letisztult, átgondolt, kiforrott tevékenység több hasznot hoz. Mindez abban is segít bennünket, hogy a lényegre igazán oda tudjunk figyelni.

Vezetőknek: így spóroljunk időt!Fogadjuk el a tényt: a jó vezetők nem tudnak mindent, de ismerik és bevonják azokat, akik tudják.

Vezetőknek: így spóroljunk időt!Egy jó asszisztens nélkülözhetetlen a sikeres vezető mellé. Ő az a személy, aki óriási információhalmazt működtet, minden részletet tud, és a vezető keze alá dolgozik mindenben. Bizalmi állás ez, ahogy sokan hozzá is fűzik.

SZEMÉLYI ASSZISZTENSEKET ITT TALÁLUNK! VAGY ITT ADHATUNK FEL HIRDETÉST!

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Vezetőknek: így spóroljunk időt!Nem kell mindenről elsőként értesülni! Első olvasatra talán meglepően hangzik, ám a gyakorlat azt mutatja, hogy sok vezető esik abba a hibába, hogy mindent első kézből szeretne tudni, ami a céggel és a csapatával történik. Túl sok időt rabolhat el, ha mindennek mi magunk járunk utána. Inkább találjuk meg a véleményvezéreket, és informálódjunk rajtuk keresztül.

Vezetőknek: így spóroljunk időt!Gondoskodjunk az utódképzésről! A karrierünk egészséges fejlődése érdekében időben képezzük ki az utódunkat, hiszen előbb-utóbb továbblépünk. Egy jó helyettes a szabadság alatt is fontos, illetve bizonyos feladatokat kifejezetten neki delegálhatunk.

KÖZEL 1500 MEGPÁLYÁZHATÓ VEZETŐI ÁLLÁS ITT!

Vezetőknek: így spóroljunk időt!Meg kell húzni a határt! A hatékony időbeosztást elméletben nagyon jól tudjuk, ám a gyakorlatban képesek vagyunk érzelmi alapon is dönteni: kire és mire mennyi időt szánunk. Ez alkalmanként nem gond, ám ha nem tudatosítjuk magunkban, idővel túl kevés időnk marad a valóban lényeges dolgokra. Vegyük át az irányítást a naptárunk és az időbeosztásunk felett, és ne fogadjunk el minden megbeszélést és megkeresést feltétel nélkül.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Érdekes és tanulságos tanácsok, igaz? Gondoljuk végig, mi jellemző a mindennapjainkra, és tegyünk egy próbát azzal, hogy változtatunk. Fontoljuk meg a fentieket, és teszteljük, hogyan működik a saját életünkre, döntéseinkre nézve.

Ám ha reménytelennek látjuk a helyzetet, azt se feledjük: megoldás mindig van. Nézzünk körbe ITT és ITT is, ha egy még jobb állásra és karrierépítésre alkalmasabb munkakörnyezetre vágyunk!

Készítette: Posta Renáta

Címkék: állás, munka, karrier, vezető, fontossági sorrend