Az ideinél kissé gyorsabb, 4-4,5 százalékos bruttó és azonos mértékű nettó béremelkedés várható 2014-ben. Ez azt jelenti, hogy a reálkeresetek 2-2,3 százalékkal nőhetnek - közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt. a jövő évre vonatkozó prognózisában.

A kutatóintézet szerint a közszférában 6-7, a versenyszférában pedig körülbelül 3-3,5 százalékos emelkedés várható. A vállalkozásoknál azért vár a GKI ilyen alacsony a béremelést, mert a munkaadók béremelési kényszerét fékezi az alacsony infláció. A családi adókedvezmény kiterjesztése további 0,7 százalékponttal emeli a nettó keresetet. A nyugdíjak 2,4 százalékos emelése viszont csak minimális reálnövekedést okoz.

Ekkora béremelést terveznek

Jövőre átlagosan 4 százalékos emelésre van kilátás, ami a kormány által várt 2,4 százalékos infláció mellett tisztes reáltöbbletet jelenthet - hívja fel a figyelmet a GKI. Az elemzők szerint akár az is előfordulhat, hogy az infláció a 2 százalékot sem éri el a kormányzati árszabályozás (rezsicsökkentés, ingyenes készpénzfelvétel) miatt.

Vastagabb lesz a pénztárcánk jövőre?

Átlagosan 3,4 százalékos emeléssel számolnak a Hay Group felmérésében résztvevő cégek. A korábbi években a béremelés mindig alatta maradt az inflációnak, idénre azonban a hazai vállalatok átlagosan 3 százalékos fizetésemelést terveztek. A felmérésben csaknem 500 magyar nagyvállalat vett részt, amelyek 300 ezer hazai munkavállalót foglalkoztatnak. A cégek fele tervez béremelést 2014-ben.

A DEVISE Hungary felméréséből kiderült: a résztvevő cégek kevesebb mint kétharmada úgy véli, átlagos évet zárnak, valamint, hogy a válaszadók kisebb része, mindössze 0,7 százaléka tervez bércsökkentést 2014-ben. Azok a cégek, amelyek béremelést terveznek, átlagosan 5,3 százalékkal növelik majd a fizetéseket.

 Vastagabb lesz a pénztárcánk jövőre? 

A cégek csaknem harmada még nem tudja, emel-e bért jövőre, ugyanennyien vannak, amelyek nem terveznek változást. 15,4 százalék azt mondta: egységesen, a teljes szervezetnél lesz béremelés. A cégek tizedénél munkaköri szintenként más-más arányú fizetésemelés lesz, és közel ugyanennyien vannak azok is, ahol a teljesítménytől függ majd a béremelés mértéke - közölte Dara Péter, a tanácsadó cég ügyvezető igazgatója a távirati irodával.

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) és a Kienbaum tanácsadó cég 2013/2014-es bérfelmérése szerint átlagosan 4,2 százalékos béremelést terveznek a magyarországi német vállalkozások. A termelés területén működő cégeknél 4,4, a kereskedelemben 4,7, illetve a szolgáltatások szektorban 2,8 százalékos bérfejlesztést terveznek átlagosan. A vezetők jövedelme mindhárom ágazatban kevésbé emelkedik majd a tervek szerint, mint a szakembereké (azaz a diplomás vagy szakmunkás dolgozóké).

A vezetők bére

Infláció feletti béremelésre számíthatnak jövőre a magyarországi topvezetők - írja a Figyelő. Az elmúlt években nagy többségüknek azzal kellett megelégednie, hogy jó esetben az árszínvonal romlásával tart lépést a fizetésük, reálértékben azonban nem nyertek. A Hay Group Magyarország szerint nem egy helyen be is fagyasztották a béreket, ami egybeesett az egykulcsos adó bevezetésével.

A felső vezetők fizetését a cégek egyharmadánál nem emelik - hívja fel a figyelmet a Hay Group. A korábbi felmérések alapján ma egy közepes cég első számú vezetőjének alapbére havi 2-2,5 millió forint körül van, a teljes éves javadalmazása pedig a bónuszokkal, juttatásokkal együtt eléri a 30-45 millió forintot.

Cégmérettől függően ennél kevesebbet és többet is lehet keresni, a felmérésekben szereplő csúcsmenedzserek a visszajelzéseik alapján 23-92 millió forint közötti összeggel gazdagodnak egy évben - olvashattuk a hetilapban. Az igazgatói szinten átlagosan évi 28-30 millió forint a jellemző éves fizetés. Mármint ha férfi az illető, mert a női vezetők 3-4 millióval kisebb összeggel kénytelenek beérni.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Ennyivel nő a minimálbér

Jövőre 101 500 forint lesz a minimálbér és 118 ezer forint a szakmunkás bérminimum. A minimálbért keresők 3500, a bérminimumot keresők pedig 4000 forinttal kapnak többet január 1-jétől.

Mint azt a Profession.hu már megírta: a minimálbér 3,6, a garantált bérminimum esetében pedig 3,5 százalékos emelés lesz. A munkaadók, munkavállalók és a kormány képviselői 2014-re 3,5 százalékos bérajánlást fogadtak el.

Összeállította: Durbák Ildikó

Címkék: béremelés, fizetés, jövedelem, minimálbér, 2014