Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Nincsenek kőbe vésett szabályok, hiszen minden ember más és más, mindenki a képességei, az egyénisége alapján dönt a jövőjéről.

A járt, vagy a járatlan úton induljuk el? A döntés igen nehéz. A legfontosabb meghatározni, hogy mi motivál bennünket egy munkában. Ez lehet a pénz, a karrier, az ismertség, a kihívások, a hatalom, vagy netán a dicséret. Őszintén be kell vallanunk magunknak, hogy mi a vonzó számunkra.

Ki vagyok én?

Lényeges megtalálni az "aranyszálnak" nevezett vezérfonalat is a korábbi életünkben, ki kell derítenünk, mi az a képesség, érzés, élethelyzet, ami végigkísérte eddigi pályánkat, miért szerettünk egyes munkákat végezni, és mások miért voltak terhesek számunkra. Az is lényeges, hogy az álmainkat megpróbáljuk-e megvalósítani, vagy végképp feladtuk őket.

Fontos, hogy tudjuk, hogyan látnak minket mások. Önmagunk eladása nélkül viszont nem tudunk újra állást találni, hangsúlyozni kell azt, amiben jobban vagyunk a versenytársainknál, a többi álláskeresőnél. Mi, magyarok rendkívül szemérmes nép vagyunk, az alapoktól kell megtanulnunk az ön-pr-t.

Nehézségek állhatnak elénk

Vannak azonban csapdák is, amelyekre fel kell készülni, ha úgy döntünk, új munkakört keresünk. A megélhetés, a csökkenő jövedelem miatt sokan kényszerpályára kerülnek, feladják a terveiket, és elvállalnak egy olyan állást, amiben nem lelik kedvüket. Nem szabad véglegesen elvetni az álmokat, elég csak "jegelni", hiszen később biztosan lesz még lehetőségünk a megvalósításukra.

Arra is választ kell kapnunk magunkban, hogy mi az oka annak, hogy váltani akarunk. Ha például a rossz munkahelyi légkör miatt menekülnénk a szakmánkból, akkor nem a munkával volt a baj, hanem a körülményekkel. Az is lényeges, hogy nem szabad mindent felégetni magunk mögött: meg kell teremteni egy "menekülési útvonalat", hátha mégsem vagyunk alkalmasak az új szakmánkra.

Féligazságok, közhelyek:
- "A biztos munkát a bizonytalanért tilos elhagyni!" Herczku Mónika, karrier-tanácsadó szerint manapság már nem létezik olyan, hogy "nyugdíjas állás", így maga a biztos munkahely is a múlté.

- "Az elit iskolák diákjait veszik csak fel a cégek!" Ez sem teljesen igaz, a képző intézmény csak a pályakezdőknél nyom a latban az álláskeresés során. A tapasztaltaknál már a gyakorlat számít.

- "A 40 fölöttieknek nem szabad újba kezdeni!" Tény, hogy sokkal nehezebb helyzetben vannak a középkorúak a munkaerőpiacon, mint a fiatalok, ám ha van egy korszakalkotó ötletük, akkor érdemes belevágni - tanácsolja a szakember.

- "Csak a rámenősöknek van sikere!" Ez sem teljesen igaz, hiszen nem minden munkához van szükség arra, hogy lyukat beszéljünk mások hasába.

- "Biztos jövőjű pályát kell választani!" Manapság minden bizonytalan, a fejlődő üzletágakban - például az IT-területen - pedig csak állandó képzéssel, fejlődéssel vethetjük meg a lábunkat.

- "Családfenntartó ne kockáztasson!" A biztosnak hitt állás is megszűnhet, tehát az is hasonló kockázat, mint egy ötletes vállalkozás.


Szűkítsük a kört!

Ha úgy döntünk, hogy változtatni akarunk, és belevágunk valami újba, akkor első körben biztosan rengeteg olyan szakma, munka felmerül bennünk, amit szívesen végeznénk a jövőben. Mérlegelni kell, hogy ezekhez milyen képzettség, tőke, kompetenciák kellenek. Ezzel már szűkülhet is a kör.

Fontos formális és informális információkat szereznünk az adott területről - ezt a legkönnyebben olyan emberektől szerezhetjük be, akik a kiválasztott tevékenységet űzik. "Végül már nemcsak azt fogod tudni, hogy mi az, amit nem akarsz, hanem azt is, hogy mi az, amit igen!" - ígéri Herczku Mónika.

A cikksorozat következő részében megtudhatjuk, hogyan keressünk munkát, milyen a jó önéletrajz, motivációs levél, és hogyan jelentkezzünk.

Kapcsolódó téma:

Kézikönyv segít az elbocsátottaknak