Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Milyen irányban érdemes gondolkodni, ha szeretnénk megújulni a munkánk terén? Ma reggeli cikkünkben két izgalmas tényezőre hívjuk fel a figyelmet: tanuljunk egy új szakmát, és váltsunk rugalmas munkaidőre!

Ma reggel Odrobina László, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán ismertette, hogy a tavaly szeptemberben felnőtteknek meghirdetett második szakma ingyenes megszerzésére 15 ezren jelentkeztek, idén szeptembertől több mint 40 ezren. Igény van ezekre a képzésekre, a legnagyobb érdeklődés a kkv-ügyvezető képzésre van, sokan jelentkeztek egészségügyi, ápoló, és pénzügyi-informatikai képzésekre is - ismertette. A képzések esti tagozaton zajlanak, munka mellett végezhetőek. A tanév szeptembertől májusig tart, a képzések többsége kétéves. Nem csoda ez a nagyfokú érdeklődés, hiszen egyre több speciális tudású szakemberre van szükség hazánkban, és igen magas az ilyen jellegű betöltetlen állások száma. Ám egy új képzésre bármikor jelentkezhetünk, befektetett pénz illetve energia kérdése, hogy jelenleg van-e rá lehetőségünk. Azonban ha megnézzük, milyen állásokat kínálnak jelenleg is, amelyeket szakképzettség híján nem tudunk megpályázni, valószínűleg jó döntést hozunk, ha már ma belevágunk.

Emellett ne felejtsük el azt sem, hogy az elmúlt pár év meghatározó munkaerőpiaci változásainak egyike a rugalmas foglalkoztatási formák terjedése a világban. Miért? Mert ez a modell a munkáltatói oldal számára költségcsökkentést, a munkavállalóknak pedig az egyéni élethelyzetekhez való gördülékenyebb alkalmazkodást kínálja. Ezek a lehetőségek leginkább a részmunkaidős foglalkoztatás, az önfoglalkoztatás, a távmunka (otthoni munkavégzés), az alkalmi vagy szezonális foglalkoztatás, a szerződésben rögzített határidőre történő foglalkoztatás, a munkakörmegosztás (job-rotation), a munkaerő kölcsönzés terén jelentkeznek elsősorban.

Több mint 300 a hatórás részmunkaidős álláshirdetések száma a héten.

Népszerűek a négyórás állások, most közel 250 helyre keresik a megfelelő munkatársat.

A távmunkában végezhető állások aktuális listáját szintén érdemes végigböngésznünk.

Időszakos munkát is találunk szép számmal, ez határozott idejű munkaszerződést jelent.

 Rugalmas munkaidő 

Egyre rugalmasabbá válik a munkaidő több pozíció esetén is. Nézzük, milyen munkaterületekre igaz ez elsősorban:

Szakmunka: 174 álláslehetőség

Fizikai, Segéd, Betanított munka: 114 álláslehetőség

Értékesítés, Kereskedelem: 106 álláslehetőség

Adminisztráció, Irodai munka: 59 álláslehetőség

Pénzügy, Könyvelés: 51 álláslehetőség

Ügyfélszolgálat, Vevőszolgálat: 32 álláslehetőség

A fenti listát az itt aktuálisan meghirdetett állások száma alapján rendeztük sorrendbe. Érdemes végiggondolni, hogy mi az, amire már ma eséllyel jelentkezhetünk. Ne várjunk vele, pályázatunkat küldjük el minél előbb.

De ne álljunk meg itt, keressünk álláslehetőségeket személyre szabott beállításaink alapján. Sőt, kipróbálhatjuk a legfrissebb alkalmazást, a Mobilmunkát, ahol még önéletrajzot sem kérnek.

 

Készítette: Posta Renáta

Címkék: álláskeresés, munka, fizetés, karrier, szakma, távmunka