Úgysem kellek senkinek – 4 tiltólistás mondat

2018. május 22. Forrás: profession.hu

Hasznos: - + Nyomtat

Néha nincs is szükség plusz akadályokra: mi vagyunk önmagunk legnagyobb ellenségei. Felejtsük el ezeket a válaszokat, sokkal nagyobb esélyünk lesz a következő interjúnkon!

Önnek ajánlott állások

1. „Nem nagyon tudok magamról mit mondani.” - Ilyen nincs! Ahogy spontán, érdekes, jópofa válaszok sem. A legnagyobb showműsorok vendégei sem váratlan kérdésekre adják a legügyesebb válaszokat: számítanak rá, hogy milyen kérdéseket fognak kapni. Ugyanígy az állásinterjúkon is sejthető, hogy magunkról, munkatapasztalatainkról fognak kérdezni. Készüljünk fel, legyenek betárazott válaszaink: személyes élettörténetünket, szakmai karrierünket illetően is.

2. „Engem sehova nem akarnak felvenni.” – Néha teret engedhetünk egy kis pesszimizmusnak, de ezt semmiképp ne az aktuális állásinterjún tegyük. Egy panaszkodó, negatív emberrel kisebb kedvvel dolgozik mindenki: vegyük elő a bizakodó, vidám énünket és a világ is ezt fogja visszatükrözni!

3. „Ezen már úgysem tudok változtatni.” – A kishitűség és a változásra való képtelenség nem szerencsés kombináció, ráadásul felesleges is ilyen mondatokkal előre döntenünk a sorsunkról. Tanulni még egészen idős korban is el lehet kezdeni, sportolni és ügyesebb döntéseket hozni is.

4. „Úgysem találok magamnak jobb munkát.” – Ezzel a hozzáállással valóban nem! A jó munkahely nem ölébe pottyan az embernek, hanem tennünk is kell érte. Azért is, hogy megtaláljuk és azért is, hogy a mienk legyen. Ne határozzuk el, hogy úgysem fog sikerülni, hanem keressünk aktívan és dolgozzunk az állásinterjús felkészülésünkön!

 

- Profession.hu

További cikkek az állásinterjúról
További cikkek az állásinterjúról
www.facebook.com/Profession.hu

Kapcsolódó témák

-

Mennyit érek?

2019. március 22.
Amikor állást keresünk, a bér központi kérdésként motoszkál a fejünkben. Vajon mennyit kérjünk, és egyáltalán mi határozza meg a munkaerőpiaci értékünket? Bővebben

-

Én, a tökéletes pályázó

2019. február 13.
Tűnjünk ki a jelentkezők közül: mutassuk meg, hogy pontosan minket keresnek a megpályázott pozícióra. 3+1 azonnal bevethető tipp cikkünkben. Bővebben