Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Technológiailag fejlettnek lenni többé már nem egyedi készség, hanem elvárás. Természetesen ez függ az adott szakmától is, de a mai munkaerőpiacon már bizonyos technológiákkal kapcsolatos kifinomultságot mindenkiről feltételeznek.

Összegyűjtöttük azokat az alapkészségeket, amelyekből szinte bármilyen pozícióban profitálni tudunk. Ha profivá válunk a lenti területeken, azzal igencsak sokat javíthatunk elhelyezkedési esélyeinken is. A lista sokak számára alapnak tűnhet, de ne feledjük, hogy a felhasználói szint és a szakmai szint között vannak különbségek.

Nézzük át, és lehet, hogy találunk olyan készséget, amit még nem sajátítottunk el és nagyban megkönnyítené a munkánkat, illetve lendületet adna karrierünknek. A tippekhez Zsolt, egy vezető IT technológiai cég adminisztrációs főmunkatársa adott segítséget. „Aki magas szinten kezeli az irodai munkához használt programokat, az ugyanazt a munkát rövidebb idő alatt és hatékonyabban végzi el. Tapasztalataim szerint bármilyen két munkatárs között azt preferálja a főnök és a csapattagok, aki az alábbi 5 készségben a leginkább jeleskedik.”

1. Közösségi oldalak

Szinte mindegy, hogy milyen pozícióban vagyunk, szinte biztos, hogy valamilyen módon elér hozzánk majd a vállalat közösségi jelenléte, illetve annak fejlesztése. Kifejezetten előnyös, ha a közösségi oldalaknak, amelyeken amúgy is jelen vagyunk, egy kicsit megismerjük a mechanizmusát. Mi befolyásolja egy poszt népszerűségét? Hogyan lehet létrehozni egy sikeres közösségi kampányt? Hogyan kell használni a „hastageket”? Ma már a marketing, a PR és a kommunikációs szakmákban mindezek az ismeretek nélkülözhetetlenek, de akkor is nagy hasznát vehetjük, ha projekt menedzserként más területen dolgozunk. Az állásinterjún kifejezetten előnyös, ha azt látják, hogy profik vagyunk a közösségi felületek kezelésében és tudományában.

Hol hasznosíthatjuk?

A vásárlókkal/felhasználókkal való kapcsolattartásban, sales munkatársként új ügyfelekkel való kapcsolatfelvételben, információ megosztásban és trend kutatásban.

Technológia az irodában: az 5 legfontosabb alapkészség

2. Táblázatkezelés

Sokak rémálma, mégis az egyik legtöbbre értékelt készség a vállalatok részéről. A pozíciók többségében bizonyos céges adatokat biztosan tárolnunk kell, legyen az kontakt információ vagy bármilyen más adatbázis.

A témában friss tapasztalatairól Laura, egy budapesti egyetem gazdasági szakán végzett pályakezdő álláskereső számolt be a Profession.hu-nak:

„Az egyetem utolsó évében az olajiparban töltöttem a terepgyakorlatomat és nagyon megtetszett, hogy a száraz adatok mögött milyen izgalmas technológiai innováció és kreativitás áll. Vonzott a nemzetközi munkatársi csapat is, ezért úgy döntöttem, hogy külföldön szeretnék szerencsét próbálni.

Pár hete Amszterdamban jártam állásinterjún egy banknál, ahol személyi asszisztensi pozícióba kerestek kollégát. A csoportos interjún a rövid bemutatkozás után mindenkit egy számítógép elé ültettek, ahol egy számsorokkal teli táblázatban kellett végrehajtani különböző műveleteket. Arra voltak kíváncsiak, ismerjük-e annyira a programot, hogy megadott információkat kinyerjünk az adathalmazból. Mivel az egyetemen külön tantárgyunk volt erre, pillanatok alatt be tudtam írni a kódokat és megtaláltam a keresett adatokat. Meglepődtem, mert a felvételinek ezen a pontján a 8 jelentkezőből négyen felálltak és otthagyták az interjút, mert a pozíció technikai oldalában ilyen szinten már nem voltak jártasak.

De olyanról is hallottam, hogy valakit azért rúgtak ki az állásából, mert az új kolléga egy táblázatban egyetlen mozdulattal megoldotta azt, ami a kolléganőnek manuálisan egy negyedéves projektje volt.”

Hol hasznosíthatjuk?

Olyan munkakörökben, ahol Microsoft Excel, a Google Sheets vagy hasonló táblázatokat kell kezelni.

3. Prezentációs készségek

Ez az a tudás, aminek az ismeretével igazán le tudjuk nyűgözni a munkáltatót, de az állásinterjún is felcsillan a szeme a felvételiztetőnek, ha azt látja, hogy a leendő ügyfeleknek profi prezentációt tudunk készíteni. Egész munkánk egy magasabb szintre emelkedik, ha képesek vagyunk arra, hogy igényesen, és az elvártnál magasabb színvonalon tudjuk bemutatni tevékenységünket.

Hol hasznosíthatjuk?

Ügyfeleknek vagy munkatársaknak készítendő ajánlatoknál. A Google Suite, a Microsoft Office vagy a Prezi programok használatánál.

4. Gépelés

Gyors -és gépírást még a számítógépek megjelenése előtt oktattak iskolákban, ma már a „vakon” gépelés képessége olyan alapvető elvárássá vált, amit már meg sem említenek az álláshirdetésekben. Mégis említésre méltó, mert sok munkatárs számára nehézséget okoz. Ha azok táborába tartozunk, akik még három ujjal gépelnek, akkor ideje ezen a téren fejlődnünk. A profi gépelés a formázásra is kiterjed, a táblázatok, képek és grafikonok beillesztésére és megszerkesztésére.

Hol hasznosíthatjuk?

Megbeszélések alkalmával, emlékeztető körüzenetek írásánál, és bármikor, amikor írásos dokumentumot kell benyújtanunk.

5. E-mail kezelés

A kiváló e-mail kezelés nem merül ki abban, hogy időben válaszolunk az üzenetekre. Nem árt, ha tisztában vagyunk azzal, hogyan kell elkészíteni és miből áll az e-mailbe beilleszthető állandó aláírás, vagy hogyan kell mappákat és szegmenseket létrehozni az e-mail postafiókon belül. A kontaktlista elkészítése és az automatikus üzenetek beállítása szintén egy olyan készség, ami segítségünkre lesz. Az is nagyon hasznos lehet, ha tudjuk, hogyan kell csatolni egy e-mailhez egy teljes korábbi levélfolyamot, vagy hogyan hívhatunk vissza egy már elküldött üzenetet.

Hol hasznosíthatjuk?

Olyan munkakörökben, ahol a kapcsolattartás főleg e-mailen történik, illetve ha távmunkában dolgozunk.

 

Fogadjuk meg a fenti tanácsokat és közben folyamatosan figyeljük a legfrissebb álláslehetőségeket, vagy keressünk személyre szabott beállításaink szerint. Ha növelni akarjuk esélyeinket, töltsük fel önéletrajzunkatkérjünk hírlevelet és Facebook értesítést, illetve töltsük le a mobil applikációt - Androidra ittiPhone-ra ittMinél több lehetőséget és információt vizsgáljunk meg, mert annál jobb döntéseket hozunk majd.

      
 Készítette: Khojaste K

                      A Profession.hu Facebook oldala

                      A Profession.hu Instagram oldala