Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Villamosmérnöki végzettséggel, a méréstechnikai és digitális technikai ismeretek birtokában igen sok álláslehetőség közül válogathatunk. Ha emellé még társalgási szintű angol vagy német nyelvtudással is rendelkezünk, akkor ideális választás lehet számunkra a tesztmérnöki munkakör.

A Bosch csoportnál, - mely jelenleg több ilyen pozíciót is kínál a Profession.hu-n -, ötleteink olyan termékek részei lesznek, amelyek vezetők a mobilitási technológiák sorában.

Kíváncsiak voltunk, hogy milyen lehetőségek várják a tesztmérnök kollégákat egy ilyen innovatív nemzetközi nagyvállalatnál. Kérdéseinkre Somogyi Andrástól, a magyarországi Bosch csoport HR igazgatójától kaptunk választ!

Profession.hu:  A Bosch csoport által meghirdetett tesztmérnöki állásokra villamosmérnökök jelentkezését várják. Hogy néz ki egy tesztmérnök tipikus munkanapja a Bosch-nál?  

Somogyi András: Tipikus munkanapról nehéz beszélni, mert nemcsak a feladatok sokrétűek, a munkavégzés helye is változatosabb, mint például egy irodai munka, hiszen a tesztmérnököket megtaláljuk az íróasztal mellett, a laborban a gyártási területen és természetesen a tesztpályákon is.

Profession.hu: Milyen feladatkörök tartoznak a tesztmérnök munkaköréhez a Bosch-nál?

Somogyi András: Egy tesztmérnök feladatai közé tartozik a különböző programok, teszt-eljárások és teszt-berendezések fejlesztése, üzemeltetése, felkészítése új termékek gyártására, és az ezekhez tartozó dokumentáció elkészítése. Mivel csapatban dolgozunk, így a mindennapjainkhoz tartozik a más csapatokkal való együttműködés is, például szoftver- és a hardver-fejlesztési csoportok, vagy éppen a gyártási munkakörökben dolgozók támogatása.

  Szakmák világa: mindent a tesztmérnöki pozícióról!  

Profession.hu: A Bosch-nál milyen képzési lehetőségek adottak egy tesztmérnök számára?

Somogyi András: Csak akkor tudunk lépést tartani a világgal, ha jelentős befektetéseket hajtunk végre a jövő szakembereinek képzésében. A Bosch nemcsak a következő generációk oktatására fektet nagy hangsúlyt, hanem a munkatársak folyamatos képzésére is. A vállalat a szakmai képzéseken túl, a nyelvórák mellett számos készségfejlesztő oktatással is támogatja a munkavállalók fejlődését.

Profession.hu: Hová lehet ebből a pozícióból továbbfejlődni?

Somogyi András: Ha röviden válaszolnék, azt mondanám bárhova. Számos lehetőség van a karrierút során, a csoportvezetői, vagy részlegvezetői pozíciótól kezdve a szakmai, szakértői vonalon át a projektvezetőig. Mindezt országon belül és országhatárokon túl is el lehet érni.

Profession.hu: Mennyire van lehetőség a napi munka során az idegen nyelv használatára?

Somogyi András: Nemzetközi nagyvállalat lévén a Bosch-nál a szakmai tudás mellett a nyelvtudás az egyik legfontosabb kiválasztási szempont. Napi szintű a kapcsolatunk a németországi központtal, illetve a fejlesztési projektjeink során több Európán túli Bosch egységgel, ezenkívül folyamatos munkakapcsolatban vagyunk a vevőinkkel is. Így nálunk az aktív német vagy angol nyelvtudás elengedhetetlen.

Hiszünk a folyamatos tanulásban, támogatjuk munkavállalóinkat abban, hogy fejlesszék magukat, erre számos lehetőség van – többek között nyelvtanfolyamok, vagy éppen a külföldi kiküldetés. Ez jó lehetőség arra is, hogy a kollégáink tapasztalatot szerezzenek akár egy rövidebb, néhány hetes, akár egy-egy hosszabb, adott esetben több évre szóló külföldi kiküldetés formájában.

 

A fentiekből jól látszik, hogy a tesztmérnöki munkakör igen sokszínű, változatos, és akár komoly nemzetközi karriert is befuthatunk vele. A Bosch által kínált legfrissebb tesztmérnöki állásokhoz kattintsunk ide, a Bosch csoport által kínált összes, több mint száz álláshirdetést pedig itt találjuk!

Legyünk mindig naprakészek! Figyeljük a legfrissebb álláslehetőségeket, vagy keressünk személyre szabott beállításaink szerint. Ha tovább szeretnénk növelni esélyeinket, töltsük fel önéletrajzunkatkérjünk hírlevelet és Facebook értesítést! Minél több lehetőséget és információt vizsgálunk meg, annál jobb döntéseket hozhatunk, és annál sikeresebb karrier futhatunk be!

 

Készítette: Khojaste 

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala