Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Pályamódosítás

Akár pályakezdőként gondolkodunk szakirányon, akár most szeretnénk valami újba kezdeni, mindig érdemes tudnunk, hogy melyik szakmánál mit vállalunk!

A burkoló szakma

Burkolóként közreműködünk a szép és igényes környezet kialakításában. Számtalan területen dolgozhatunk, részt vehetünk például lakóépületek, bevásárló központok, ipari üzemek, szállodák, éttermek, de a közterületek építkezésében is. Mind vízszintes, mind pedig függőleges burkolatok lerakását is végezhetjük. A burkolatok színét, mint szakember, nem mi választjuk ki. A feladatunk, a megrendeléshez mérten, a felületek esztétikus kialakítása a burkolat összeillesztésével.

Főbb feladatok

A munkafolyamat következő lépéseként, előkészítjük, majd alapozzuk a burkolandó felületeket. A burkolat elemeit felhelyezzük, majd összeilletjük. Ez a folyamatban többféleképpen történhet, hiszen megkülönböztetünk hideg és meleg burkolatokat. A hideg és meleg burkolat csoportosítása, az ember hőérzetéhez igazodik:a jól hőszigetelő parketta meleg burkolatnak számít, a hideg csempe viszont hideg burkolatnak minősül. Mind a hideg, mind a meleg burkolás esetében be kell tartanunk a munka, a baleset és tűzvédelmi előírásokat.

A kivitelezés során jellemzően használt eszközök:

- elektromos kézi kisgépek (csiszolók és fúrók)

- kéziszerszámok és mérőeszközök (nagyító, fogó, csavarhúzó, vonalzó, ceruza, toll)

- szerelő- és bontószerszámok

- szigetelő gépek

- vágóeszközök, ollók

- tároló- és szerelőállványok, létrák

- szállító-, rakodó gépek

- védőfelszerelések

Ahhoz, hogy a burkolóként munkánk sikeres legyen, szakmai ismeretekre, szépérzékre és türelemre is szükségünk van. Kellő kézügyességgel kell rendelkeznünk a különböző burkolatok felhelyezéséhez és összeillesztéséhez. Szükséges, hogy kitartóak legyünk, hiszen előfordulhat, hogy akár napokig ugyanazt a munkaszakaszt kell végeznünk.

Dolgozzunk ezen a munkaterületen és keressünk állást már most, hiszen ezek a lehetőségek ránk várnak.

Szobafestő-mázoló-tapétázó szakma

Elnevezése is mutatja, hogy háromféle, főbb tevékenységtípust takar ez a szakma: a festést, a mázolást és a tapétázást. Ezen tevékenységek egyszerre nagyon hasonlóak, mégis vannak bizonyos részek, amikben különböznek egymástól. Mindhárom esetben fel kell mérnünk a terepet, mielőtt elkezdjük a munkát. Meg kell néznünk, hogy milyen minőségű a festeni, tapétázni kívánt rész. A terület kiszámolása alapján kell meghatároznunk, hogy mennyi anyagra lesz szükség a munka tökéletes elvégzéséhez. Ennek megfelelően kell anyag és munkadíjról egy árajánlatot készítenünk a megrendelőnek. Amennyiben ezt az árajánlatot elfogadja a megrendelő, kezdődhet a munka.

Festés

Meg kell néznünk milyen a lefestendő terület, ugyanis ehhez mérten végezzük el a felület lekaparását, előkészítését. Amikor ezzel készen vagyunk, gletteljük a felületet, melyet le kívánunk festeni. Úgynevezett glettvassal felvisszük a szükséges részekre a glettet, majd az egész felületet egyenletesre csiszoljuk. Ezután több rétegben felvisszük a festéket a felületre.

Szakmák ezer arca

Mázolás

Általában a mázolást ajtókon és ablakokon végezzük. Először leszereljük az ablakokat, ajtókat, és ezután felfektetjük őket az állványra. Itt is szükséges az egyenetlenségek glettelése, majd lecsiszolása. A folyamatban ezután következhet a mázolás, majd a lakkozás. Mázolni fa, acél és bádog felületeken egyaránt lehetséges.

Tapétázás

Első feladatként a tapétázandó felületet mosással le kell tisztítanunk. Amennyiben van régi tapéta, teljes egészében le kell kaparnunk mindenhonnan. Itt is glettelnünk, majd csiszolnunk kell a falakat, hogy sima felületet kapjunk. A tapétát miután méretre szabtuk, ragasztóval bekenjük, majd felsimítjuk a kívánt felületre.

A feladatok elvégzéséhez jellemzően szükséges eszközök:

- hőlégfúvó

- csiszológép

- szórópisztoly

- ecsetek

- festőhengerek

- vödrök

- csiszolóvásznak

- kaparók

- simítószerszámok

- vízmérték

- mérőszalag

- létrák

- állványok

Mindegyik szakmát OKJ- képzés keretein belül el tudjuk végezni. Amennyiben kedvet kaptunk a szakma kitanulására, egy változatos és jól jövedelmező tevékenység vár ránk.

Dolgozzunk ezeken a munkaterületeken és keressünk állást már most!

Nézzük meg a friss állásokat:

Burkoló munkák: több mint 30 álláslehetőség

Festő, mázoló, tapétázó munkák: több mint 40 álláslehetőség

Szakmunkák: több mint 3000 álláslehetőség

Fizikai, segéd és betanított munkák: több mint 1500 álláslehetőség

Nézzünk szét a lehetőségek között, és jelentkezzünk minél több helyre!

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala