Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Valószínűleg sokak számára ismerős helyzet, amikor az adott napra tervezett teendőinket felülírják a kollégáink és főnökünk váratlanul, és meglehetősen nagy számban érkező kérései: csak egy telefon, egy e-mail, egy kimutatás, egy statisztika, egy módosítás, egy kiegészítés – sok, lényegesnek kikiáltott apróság, amivel eltelik az időnk, anélkül, hogy valódi eredményeket értünk volna el. Lothar Seiwert életviteli tanácsadó szerint meg kell tanulnunk dönteni a sürgős és fontos feladatok között, és csak rajtunk múlik, hogyan priorizálunk.

Azonnal, vagy mégsem?

Azonnal! – ez az a varázsszó, ami hétköznapjaink mókuskerekét a leggyakrabban hajtja. Legyen szó akár az ügyfeleinkről, akár a munkatársainkról, minden hozzánk érkező kérés rendkívül sürgős. Ez azonban azt jelenti, hogy mások határozzák meg helyettünk, mivel is foglalkozunk, ami ugyan egy ideig tartható, de bizonyosan eredménytelenséghez vezet, és akár a motivációnk is áldozatául eshet ennek a munkarendnek. Ha a felismerésig már eljutottunk, elindulhatunk a változás felé, ehhez viszont elengedhetetlen, hogy kilépjünk a komfortzónánkból, magunk mögött hagyjuk az esetleges kifogásainkat, és új munkamódszert, új szokásokat fejlesszünk ki, sőt, meg kell tanulnunk nemet is mondani!

Sürgős vagy fontos? - munka, karrier, hatékonyság

Prioritásmenedzsment

Ahhoz, hogy a mások által sürgősnek ítélt feladatok helyett a számunkra stratégiailag fontos dolgokra koncentrálhassunk, tudatosítanunk kell magunkban, hogy minden esetben mi döntünk arról, hogyan is reagálunk a minket érő ingerekre. Például igent mondunk-e egy halaszthatatlan feladatra délután fél ötkor, vagy megjelöljük a legközelebbi határidőt, amire teljesíteni tudjuk a kérést, és a munkaidőnk lejárta után azonnal elindulunk az uszodába, mert egészségünk élvezi jelenleg a legnagyobb prioritást életünkben. De hasonló döntéshelyzet az is, hogy belemegyünk-e egy (újabb) csevegésbe a kávéautomata mellett kollégáinkkal, ahelyett, hogy több időt szánnánk arra a prezentációra, ami akár a karrierünknek is lökést adhat.

Mindehhez tisztában kell lennünk rövid és hosszú távú céljainkkal, mert csak ezeket követve leszünk képesek valóban cselekedni, és nem csak úszni az aktuális árral. Lehetséges ugyanis, hogy főnökünk nem nézi majd jó szemmel az ellenszegülést, viszont ha az állandó túlórák miatt felborult munkánk és magánéletünk egyensúlya, esetleg már a kimerültség tüneteit is tapasztaljuk, csak mi tehetünk azért, hogy a balansz helyreálljon. Ugyanígy csak mi tudhatjuk, milyen jövőt látunk magunk előtt a cégnél, és ha előrelépésben gondolkodunk, eredményeinkkel tudunk kitűnni a többiek közül, nem pedig a teakonyhában panaszkodva a vezetőségre vagy a nem megfelelő fizetésre.     

Kezünkben a kulcs

A siker titka tehát abban rejlik, hogy milyen stratégiákkal növeljük hatékonyságunkat: mindig a fontos teendőket vegyük előre, ezt kövessék a sürgős, ám számunka is fontos ügyek, és csak ezután jöhetnek a sürgősnek kikiáltott, ám nagyon is ráérő feladatok. És hogy mi a fontos? Ehhez érdemes górcső alá vennünk életünk négy területét, a teljesítményt (vagy anyagiakat), a szellemi értékeket, az egészséget és a magánéletet, majd mindegyikhez kitűznünk azt a célt, ami a leginkább elégedetté tenne bennünket. Így nem aprózódunk el, viszont a mérleg nyelve sem fog elbilleni egyik terület irányába sem. Ha megvan a négy fő prioritásunk, gondoljuk át, mi segítene bennünket ezek elérésében – így jutunk el ahhoz az egy-egy kulcsfeladathoz, amely mentén megteremthetjük új szokásainkat és időbeosztásunkat is helyes mederbe terelhetjük. Ez természetesen nem lesz egyszerű, kitartásra és türelemre is szükségünk lesz, de a jutalmunk garantáltan nem marad el!

Kövesük a fentieket, és vegyük kezünkbe az irányítást! Azonban ha törekvéseink ellenére is az ad hoc feladatok uralják napjainkat, és nincs lehetőségünk megvalósítani kitűzött céljainkat, ne riadjunk vissza a munkahelyváltástól. Nézzünk szét itt a legfrissebb lehetőségek között, vagy keressünk személyre szabott beállításaink szerint. Legyünk naprakészek, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést, ha pedig önéletrajzunkat is feltöltjük ide, a munkáltatók is könnyen ránk találhatnak.

 

Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: álláskeresés, munka, karrier, célok, hatékonyság