Hogyan érdemes annak felkészülni az interjúra, aki már nem pályakezdő, azaz van már legalább 10 éves értékelhető munka- és esetleg vezetői tapasztalat is a mögötte. És persze egy nagy kihívást jelentő állásra pályázik. Vajon más lesz-e az interjú ebben az esetben? Erre kérdésre keres válaszokat Herczku Monika, a Profession.hu karrier-tanácsadója.

Az állásinterjúra mindenkinek fel kell készülni

Tudjuk, hogy a jó interjú egyik pillére az alapos felkészülés. Mégis sok esetben előfordul, hogy az állásra pályázó jelöltről kiderül az interjún, hogy éppen csak azt tudja, hogy hol van, de, hogy mit várnak tőle, azt már nem. Ez egy sokéves tapasztalattal rendelkező ember esetében még rosszabbul jön ki, mint egy pályakezdőnél.

Az, hogy valaki ránézett a cég honlapjára, ma már nem elég. Az interjú előtt érdemes újra átolvasni a pályázat szövegét, a jelentkezést, a motivációs levelet, hogy pontosan tudja, hogy mire is jelentkezett, illetve milyen információt adott meg magáról.

Nem árt felfrissíteni azt sem, hogy a cég az álláshirdetésben milyen elvárásokat fogalmazott meg. Amennyiben kaptunk munkaköri leírást vagy profilt, azt is olvassuk át, és gondoljuk végig, hogy ezek alapján kit kereshet a cég. Az elvárt kompetenciák és személyiségvonásokra külön rákérdezhetnek majd az interjún.

A cégről gyűjtsünk össze minden elérhető információt, ebbe természetesen az is beletartozik, hogy a honlapjukat alaposan olvassuk át. Keressünk rá a cég versenytársaira is, ismerkedjünk meg a piaca jellemzőivel.

Az interjú előtti napokban kiélesített érzékszervekkel nézzük a napi sajtót, a híreket, hátha elcsípünk egy olyan információt, amely kapcsolatban van a céggel. Hihetetlenül jól hangzik ugyanis, ha az beszélgetés közben meg tudjuk említeni például, hogy olvastuk: a cég új leányvállalatot nyit Kínában.

Lyukak az önéletrajzban

A karrier-tanácsadó azt javasolja, hogy találjunk ki kérdéseket és próbáljunk válaszolni is rájuk. Különösen olyan kérdésekre gondol Herczku Monika, amelyek valószínűleg el is hangzanak majd: ha volt néhány hónap vagy 1-2 év kihagyás az szakmai pályafutásában, vagy egy teljesen más területen vagy iparágban eltöltött néhány hónapot, akkor szinte biztos, hogy szóba kerül, hogy mivel töltötte ezt az időszakot vagy miért ,,kirándult" egy másik területre.

Ma már a kihagyott, és feltöltődéssel, utazással eltelt 1-2 év is elfogadható, ugyanúgy, mint egy másik terület feltérképezése. Az a fontos, hogy az interjú előtt mindenki gondolja át, hogy milyen hiteles válaszokat tud adni és ne ott rögtönözzön.

Hogyan beszéljünk a pályamódosításról?

Ha valaki nem abban az iparágban szeretne elhelyezkedni, ahol eddig dolgozott, vagy ha éppen a közigazgatásból szeretne a versenyszférába váltani, akkor fontos, hogy legyenek ismeretei az új területről. Ezt az interjún is meg kell mutatni.

Ha a pályázó a több éves tapasztalatait a közszférában szerezte, akkor fontos, hogy eloszlassa azt az általános vélekedést, hogy a közigazgatásban dolgozók lassúk és kockázatkerülők. Mutassa meg, hogy vannak olyan készségei, amelyek a vállalatnál jól használhatók lehetnek. A szervezetnek még előnyös is lehet, ha valaki más látószögből közelít a feladatokra.

A vállalati kultúrának és az abba való illeszkedésének a szerepe döntő fontosságú. Lehet valaki akármilyen jó szakember, ha a cégnél úgy érzik, hogy nem tud majd beilleszkedni az ő kultúrájukba, akkor nem kapja meg az állást. A szakértő azt tanácsolja: tudatosítsuk magunkban, hogy eddig milyen vállalati kultúrákban dolgoztunk, miben érezzük jól magunkat, és a kiszemelt cég vajon tudja-e majd ezeket biztosítani.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Eddigi karrierje és vezetői feladatai

Az interjú elején általában szóba kerül az eddigi karrier, és beszélnünk kell a legfontosabb állomásokról. Erre is érdemes előre felkészülni, átgondolni, hogy melyik munkánkról mennyit és milyen mélységben szeretnénk elmondani, milyen példákat akarunk felsorolni (amelyek túlmutatnak a ,,jó kommunikációs és erős szervezési készség" kliséin).

Azokat a területeket vagy feladatokat érdemes hangsúlyozni, amelyek hasonlóságot mutatnak vagy leginkább kapcsolódnak a megpályázott álláshoz. Ha az eddigi eredményekre terelődik a beszélgetés, akkor arra nagyon figyeljünk, hogy az egészséges önbizalom és az önhittség között viszonylag keskeny a választó vonal. Vigyázzunk, nehogy nagyképűnek tűnjünk!

Ha valaki szenior pozícióra jelentkezik, akkor az interjú során rákérdeznek majd a vezetői feladatokra, felelősségre. A vezetői feladatokat többféleképpen interpretálhatjuk, érdemes néhány mondatban összefoglalni, hogy mit jelent számunkra vezetőnek lenni, mennyire tudtunk proaktívak lenni, mennyiben járultunk hozzá a céges vízió kialakításához vagy szervezetfejlesztéshez. Erre is alaposan fel kell készülni.

A munkaköri leírásban vagy a személyi profilban foglaltaknak általában 100%-ig egyetlen jelölt sem felel meg. Ezért érdemes még az interjú előtt átgondolni, hogy hol vannak a ,,rések" és kitalálni, hogy milyen példákkal lehet meggyőzni az interjúztató szakembereket az alkalmasságunkról.

Az interjú végén

Az interjú ívét szépen zárja le az a néhány kérdés, amelyet a pályázó tesz fel az interjúztató(k)nak. Fontos, hogy ezek előremutató, lényeges kérdések legyenek. Itt a jelentkezőnek alkalma van bármilyen nem tisztázott részletre is rákérdezni.

Herczku Monika szerint fontos, hogy a pályázó ne feledje el: az interjún is kettőn áll a vásár. Nemcsak a cégnek kell úgy éreznie, hogy ez a jelentkező lenne ideális az állásra, de az pályázónak is biztosnak kell lennie abban, hogy náluk megtalálja azt a kihívást, amit keres.