Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A vezető személyisége, habitusa, munkamorálja jelentősen rányomja a bélyegét a mindennapokra: nem mindegy, hogy egy pozitív, ösztönző és elismerő felettes keze alá kell dolgoznunk, együttműködve vele, vagy egy komor és ellentmondást nem tűrő főnök utasításait kell teljesítenünk, pont úgy, ahogy azt ő elvárja. Teljesen más légkört teremt egyik vagy másik, ahogy feltehetően abban is különbözünk, ránk milyen hatást gyakorolnak az eltérő előjelű impulzusok. Egy azonban biztos: ha nehezen találjuk a közös hangot felettesünkkel, esetleg a konfliktusok is mindennaposak köztünk, az nem csak a motivációnkat vetheti vissza, de rombolhatja önbecsülésünket, sőt akár meg is betegíthet bennünket. Lássuk, mit tehetünk!

Ismerjük fel

Bár az elviselhetetlen típusokat általában gondolkodás nélkül felismerjük, nem árt azonban tudatosabban állnunk a kérdéshez, hogy az esetlegesen unszimpátiából vagy személyes ellentétből fakadó nézeteltéréseket ne keverjük bele ebbe a problémakörbe, ugyanis a megoldásuk is máshol keresendő. A nehezen kezelhető főnök jellemzően rosszkedvű, és mogorva, akinek senkihez nincs egyetlen kedves szava sem, ugyanakkor elvárja a lendületes és eredményes munkavégzést. Az irányítás maximálisan az ő kezében van, nem ad szabad teret kollégáinak, mindent az utasításai szerint kell végrehajtani. Ha hibázna, biztosan talál egy bűnbakot, hozzá nem értését vagy tévedését ugyanis nem ismeri be. És ha mindez nem lenne elég: mivel kizárólag saját magában bízik, nem hajlandó meghallgatni mások véleményét, javaslatait, ötleteit, és egyetértésre sincs szüksége, elegendő számára a feladatok tökéletes teljesítése.

Segítség, elviselhetetlen a főnököm! - munkahely, főnök, kapcsolat

Lássuk tisztán a gyenge pontokat

Amennyiben ismerősen csengenek az előbbiek, valószínűleg rendszeresen szembesülünk az ezekből adódó feszültséggel, frusztrációval, és olykor talán a munkakedvünk is egészen megcsappan. Ha a munkakörünkkel, fizetésünkkel elégedettek vagyunk, és kollégáinkkal is jól kijövünk, érdemes némi energiát fektetnünk a kellemetlen szituáció kezelésébe, mielőtt talpunkra kötnénk az útilaput. Haladjunk végig a következő kérdéseken, amelyek mentén feltérképezhetjük vezetőnk működését és legfőbb prioritásait:

Mi a legfontosabb számára? Vannak bizonyos feladatok, amelyek kitüntetett figyelmét élvezik, vagy inkább egyes folyamatok betartására érzékeny? Elvárja kollégái lelkesedését egy-egy ötlete kapcsán, vagy a visszajelzéstől függetlenül keresztülviszi azt?

Hogyan dönt? A megérzéseire hagyatkozik, vagy egy jól átlátható, kockázatokat is elemző részletes analízisre van szükséges, mielőtt kimondja az utolsó szót?

Honnan szerzi az információkat? A beosztottak egy szűk, hozzá közel álló körére hagyatkozik, vagy mindig maga jár utána a dolgoknak, és nem hagyja befolyásolni magát mások véleményétől.

Váltsunk stratégiát

Amennyiben összegeztük válaszainkat, látni fogjuk, mire fektet kiemelten nagy hangsúlyt a vezetőnk, és ezekre a pillérekre érdemes építenünk.

Ajánljuk fel a segítségünket. Ha egy projekt különösen lényeges felettesünk számára, támogassuk benne proaktívan. Így kifejezzük felé az elköteleződésünket, és ezzel máris tettünk a harmonikusabb kapcsolatért.

Ne akarjuk befolyásolni. Legalábbis közvetlenül nem érdemes erre törekednünk. Ha van egy fontos javaslatunk, egy jó ötletünk, ami például meggyorsítana egy munkafolyamatot, vagy megkönnyítené az ügyféligények kezelését, egyszerűen beszéljünk róla azoknak, akik a főnökünk bizalmát élvezik. Amennyiben felettesünk analitikus típus, jól jöhet ötletünk számszerű kidolgozása, amit egy probléma felmerüléseként mutatóban átadhatunk.

Informáljuk. Ne hallgassunk el semmilyen részletet főnökünk elől, azt sem, amit jelentéktelennek hiszünk. Legyünk konzekvensek, így megbízhatóvá válhatunk a szemében, ellenkező esetben azonban akár a csekélyke bizalmát is örökre eljátszhatjuk, ezért taktikázni semmiképp nem érdemes.

Próbáljuk ki a fentieket, ha azonban menthetetlennek érezzük a helyzetet, ne várjunk tovább, váltsunk mihamarabb! Több ezer lehetőség vár ránk, amelyek között személyre szabott beállításaink szerint kereshetünk. Frissítsük önéletrajzunkat, és töltsük fel ide, hogy a munkáltatók ránk találhassanak. Ha pedig hírlevelet és Facebook értesítést is kérünk, garantáltan nem maradunk le egyetlen nekünk való munkáról sem.

 

Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: munka, munkahely, főnök, kapcsolat, változás