A Nóra-háló az első országos, független munkaerő-piaci szakmai hálózatként a nők képességeinek és tehetségének érvényesülését, a munkaerő-piaci esélyegyenlőség megteremtését segíti.

10 Nóra-ponton segítenek majd

A gyermekvállalás és a gondozással töltött évek után munkát kereső nők 2014-től az ország 10 városában számíthatnak a civil szervezetek összefogásából alakult Nóra-hálózat segítségére.

2014 júniusától a főváros mellett Kaposváron, Pécsen, Szegeden, Debrecenben, Egerben, Miskolcon, Gödöllőn, Székesfehérváron, Balatonalmádiban is elérhetők lesznek a helyi Nóra-pontok. Itt álláskeresési, karriertervezési és antidiszkriminációs tanácsadást nyújtanak az érintetteknek.

Segítenek a nőknek állást találni

A hálózat ötlet- és projektgazdája a JÓL-LÉT Alapítvány, amely a női munkavállalás egyenlő esélyeinek megteremtéséért több mint egy évtizede dolgozik Budapesten, és működteti állandó díjmentes tanácsadói szolgáltatását. 

A munkaadóknak is tanácsot adnak

A hálózatnál a munkáltatók is tanácsot kérhetnek, hogy hogyan illeszthetik be újra a szervezetbe azokat a nőket, akiknek néhány évre kiestek a munka világából a gyermekszülés miatt.

Az alapítvány jó kapcsolatot épített ki sok olyan munkáltatóval, amelyek stratégiai szinten közelítik meg a kisgyermekes munkavállalók foglalkoztatásának kérdését - számukra a visszafogadó környezet kialakításához adják szaktudásukat a JÓL-LÉT tanácsadói.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A Nóra-háló tagszervezetei hisznek abban, hogy a nők megerősítése, gazdasági függetlenségének biztosítása a gazdasági-, társadalmi fejlődés alapja, a nők és férfiak közös érdeke. Ezért helyi programjaikkal minden érintettet megszólítanak.

Az a céljuk, hogy a Norvég Civil Támogatási Alap támogatásával elindított Nóra-pontokon a JÓL-LÉT Alapítvány mintájára projekt-független, együttműködésen alapuló és folyamatos működést, a helyi igényekre szabott tevékenységet folytassanak.

Szemlézte: Durbák Ildikó

Címkék: női munka, gyes, gyed, álláskeresés