Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A recepciós állás csak első ránézésre tűnik nyugalmas munkának, és természetesen már rég nem csak a vendégek fogadását, a fénymásolást és a kávéfőzést takarja. „Talán ez az egyik olyan munkakör, amely az utóbbi évtizedben a legnagyobb változáson ment keresztül. A feladatkörök irodavezetői, adminisztrációs, asszisztensi és adott esetben ügyfélszolgálati elemekkel is kibővültek. A cégek számára igen fontos az arculat, az imázsépítés, és legtöbb esetben a vállalattal az ügyfelek a recepciós munkatárs személyén keresztül kerülnek először kapcsolatba. Nem mindegy tehát, ki képviseli őket.” – erről Ferenc, kommunikációs-és karrier-tanácsadó coach beszélt a Profession.hu-nak.

A recepciós állásokhoz szükséges készségekről és tulajdonságokról a szakértő elmondta: „Az erre a területre érkező munkavállalók az entry level pozícióktól (pályakezdők) egészen a senior pozíciókig válogathatnak. Nem elsődleges szempont, hogy az illetőnek nagy tapasztalata van-e már ezen a területen. A jó nyelvtudás, esetleg a vállalat profiljába vágó második idegen nyelv ismerete azonban már értékes ütőkártya lehet. A szimpátia és a jó kémia a leendő munkatársakkal szintén döntő lehet a kiválasztás során, hiszen a recepciós kulcsfontosságú személyiség a cégnél, rajta keresztül jut el az információ A-ból B-be.”

Recepciós állások: kik jelentkezhetnek?

A fentiek ismeretében íme, 4 szempont, amiben ha magunkra ismerünk, nagy eséllyel pályázhatunk a recepciós állásokra:

1. Multitasking
„Ez az a munkakör, ahol nem elég jól elvégezni a feladatokat, az időzítés legalább olyan fontos. A recepciós egyik alapélménye az „újratervezés”, a munkavégzés közben ugyanis folyamatosan újabb és újabb sürgős megkeresések jönnek be, amelyekre azonnal reagálni kell. Éppen számlákat iktat, amikor megcsörren a telefon, valaki letesz az asztalra egy köteg fénymásolásra váró dokumentumot, közben vendég érkezik, a tárgyalóban pedig már várják a kávét. Egy recepciósnak mindezeket egyszerre kell kezelnie úgy, hogy jól priorizál. Minden esetben a vendég az első, utána pedig sürgősségi sorrendben jön a többi.”

2. Kiegyensúlyozott személyiség
„A jó problémamegoldó képességnek ebben a munkakörben egy derűs, mosolygós és nyugalmat árasztó személyiséggel kell társulnia, hogy a rohanásból, és az esetleges káoszból a recepciós környezete semmit ne érezzen meg. Ez azt jelenti, hogy sok esetben kríziseket kell elhárítani, szinte észrevétlenül.”

3. Magas fokú diszkréció
„A recepciós munkája során bizalmas dokumentumokba kap betekintést, éppen emiatt ebben a munkakörben a lojalitás, a diszkréció és a titoktartás alapvető követelmény. Szinte ő az egyetlen ember a cégnél, aki munkájának jellegéből adódóan minden területre rálát a pénzügytől kezdve a HR-en keresztül a stratégiai folyamatokig.”

4. Illeszkedés a céges kultúrához
„Az, hogy ki ül a recepciós pultban a céges logó előtt, rendkívül sokat elárul a vállalatról. Az illetőnek hitelesen kell képviselnie a céget, és azt az imázst kell közvetítenie, amit a vállalat más platformokon sugall magáról. Ha feszengünk a kosztümben és nem vagyunk hozzászokva a magas sarkú cipő viseletéhez, akkor ne jelentkezzünk olyan céghez, ahol a vállalati honlap vagy a közösségi oldalakon közölt fotók világossá teszik, hogy a különleges ügyfélkör miatt szigorú dress code-ot követelnek meg az ott dolgozóktól.”

A fentiek mellett a legtöbb esetben az alábbi elvárásoknak kell megfelelni:

- Középfokú vagy felsőfokú végzettség

- Tárgyalóképes angol nyelvtudás

- Kiváló kommunikációs, problémamegoldó készség

- Önálló, precíz, megbízható és lelkiismeretes munkavégzés

- Váltott műszakbeosztás vállalása

Fogadjuk meg a fenti tanácsokat és közben folyamatosan figyeljük a legfrissebb álláslehetőségeket. A Profession.hu-n az alábbi recepciós állásokra jelentkezhetünk!

Keressünk személyre szabott beállításaink szerint is! Ha növelni akarjuk esélyeinket, töltsük fel önéletrajzunkatkérjünk hírlevelet és Facebook értesítést, illetve töltsük le a mobil applikációt - Androidra ittiPhone-ra ittMinél több lehetőséget és információt vizsgáljunk meg, mert annál jobb döntéseket hozunk majd.


 Készítette: Khojaste K

                      A Profession.hu Facebook oldala

                      A Profession.hu Instagram oldala