Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A koronavírus okozta válsághelyzetben sokak számára vált bizonytalanná a jövő a munka terén: sokan otthon, home office-ban birkóznak meg a napi feladatokkal, sokakat pedig kényszerszabadságra küldtek vagy elbocsájtottak. Hogyan kezelhetjük eredményesen a karrierünk alakulását ebben a kétes helyzetben? Cikkünkben Tracy Brower szociológus Forbes-ban megjelent tippjei alapján igyekszünk segítséget nyújtani.

Legyünk pozitívak

Mindenki olyan emberekkel akar együtt dolgozni, akik optimisták és energikusak, különösen az ilyen nehéz időszakokban, amikor könnyen láthatjuk borúsan a dolgokat. Azok, akik optimisták, sokkal kevesebbet stresszelnek, ami miatt sokkal hatékonyabban végzik a munkájukat. Találjunk egy módot arra, hogy pozitívabban lássuk a helyzetünket, hiszen ezzel nem csak saját magunknak kedvezünk, hanem másoknak is.

Segítsünk másoknak

A bizonytalanság miatt elmosódhatnak a határok a munkánkban; lehet, hogy olyan feladatokat is ránk bíznak, melyeket normál körülmények között nem nekünk kéne megcsinálnunk. Ilyen esetekben legyünk mindig segítőkészek! Ha magunktól ajánljuk fel a segítségünket, még jobb: a főnökünk biztosan megjegyzi majd, hogy a nehéz időszakokban ránk lehet számítani.

Gondolkodjunk kreatívan

Jelenleg mindenki olyan problémákkal szembesül, melyekkel eddig még nem kellett. Most van csak igazán szükség új, kreatív ötletekre és szokatlan megoldásokra! Gondolkodjunk és igyekezzünk segíteni a munkahelyünkön, ahogy tudunk.

Legyünk csapatjátékosok

Az emberek stresszes időszakokban nem a legjobb formájukat hozzák. Türelmetlenebbek lehetnek és idegesebbek, ami velünk is könnyen előfordulhat, ha hagyjuk. Most van lehetőségünk arra, hogy ezen változtassunk és együttérzőek legyünk a kollégáinkkal. A hozzáállásunkon most sok múlik, és ha csapatjátékosok vagyunk, azzal a saját és mások dolgát is megkönnyítjük.

Legyünk rugalmasak

Mondjunk igent! Valószínűleg számtalan új problémával fogunk szembesülni, amelyeket nem lesz mindig könnyű megoldani, de igyekezzünk a felmerülő plusz feladatokra igent mondani és kilépni a komfortzónánkból! Tekintsük úgy, hogy új képességeket sajátíthatunk el ezáltal, ami hosszútávon segíti az előrelépésünket.

Tartsunk ki

Maradjunk erősek! Ez egy maraton, nem egy sprint, szóval igyekezzünk hosszú távban gondolkozni! A kitartás nagyot lendíthet a karrierünkön.

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala