Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A fenti kérdésre a válasz: az önismeret. „Semmilyen szél nem A sikeres karrier kulcsakedvez annak a hajónak, amelyik nem tudja, milyen irányba tart. Ha nem tudjuk, kik vagyunk, miben rejlik az erősségünk, és mit szeretnénk hosszú távon elérni, nem tudjuk tudatosan megtenni azokat a lépéseket, amelyekkel a hajónk suhanhat a szélben. Önismeret nélkül olyan lesz ez az utazás, mintha állandó viharban lennék, és folyamatosan tépázná a szél a vitorlánkat” – mutat rá érzékletesen a lényegre Patai Krisztina karrier-coach.

Életünk projektje

Az önismeret szakmai és privát életünkben egyaránt nélkülözhetetlen. Ez egy életen át tartó projekt: kisgyerekkorban kezdődik, majd minél idősebbek vagyunk, annál magasabb szintet érünk el. „Nehezítő tényező azonban, hogy az önismeretet sehol sem tanuljuk, így főleg a munkaerőpiacon most aktív generációkra jellemző, hogy gyakran nem saját érdeklődésük szerint választottak pályát, sokkal inkább a családi mintát követték, önként vagy némi szülő nyomásra. Ennek a gyakorlatnak a legnagyobb veszélye, hogy borítékolja az eredménytelenséget, ennek nyomán válik a munka a szükséges rosszá sokak életében” – figyelmeztet Patai Krisztina.

A szakember szerint pozitív tendencia, hogy a most felnövő, hamarosan piacra lépő fiatalok, illetve az Y generáció egyre több tagja is már lényegesen tudatosabban foglalkozik ezzel a kérdéssel. „Az internetnek köszönhetően nagyon sok az információ a témában, és számtalan program is segíti a jelenleg még tanulókat, hogy útbaigazítást kapjanak önmagukról, valamint a munka világáról. A húszas-harmincas generáció már kritikusan szemléli szülei szakmáját, és képes levonni a következtetéseket: mi követendő, és mi nem. A filmek éppúgy formálják őket, ahogy az ismertségi kör is, látják, hogy mi a trendi, ki lesz igazán sikeres. Bőven van lehetőségük az önreflexióra, és élnek is ezekkel, így válhatnak egészséges és nyitott felnőttekké, ami a siker alapja.

A sikeres karrier kulcsa - karrier, önismeret, önazonosság

A legfőbb iránytű

Egy felmérés szerint a kiemelkedően sikeres emberek semmi másban nem mutattak különbséget az átlagos emberekhez képest, csupán az önismeretükben, ami 90 százaléknál magasabb volt. Ha az előbbi tábort szeretnénk gyarapítani, a hozott mintákat és az eddigi esetleges kudarcainkat magunk mögött hagyva kezdjük el minél jobban megismerni önmagunkat. „Segítségünkre lehetnek ebben személyiségtesztek, és objektív visszajelzések is, a legfontosabb azonban kortól és jelenlegi foglalkozástól függetlenül tisztázni magunkban, hogy miben is vagyunk igazán jók, vagyis melyek a legfőbb erősségeink, illetve mik a gyengeségeink. Ezek egyértelműen kijelölik számunkra, merre érdemes elindulnunk, és mit kerüljünk” – osztja meg az első lépést interjúalanyunk.

Majd hozzáteszi: „ha például jó analitikus képességekkel rendelkezünk, valószínűleg sikeres pénzügyi elemző vagy programozó válhat belőlünk. Ajánlott azonban ennél mélyebbre ásnunk, hiszen az is lényeges szempont, hogy extrovertált vagy introvertált személyiséggel rendelkezünk-e. Ha nem szeretünk másokkal kapcsolatba lenni, de már kamaszként is folyton a számítógép előtt ültünk, fejlesztőként nagy eséllyel jól fogjuk magunkat érezni. Amennyiben imádunk kommunikálni és nyitottak vagyunk mások felé, az informatikán belül remek projektvezetők lehetünk. Erősségeinket tehát kapcsoljuk össze azzal, amit legjobban szeretünk csinálni, és kirajzolódnak a hozzánk legjobban illő munkakörök. Ezután ajánlott gyakorlati információkat gyűjteni a lehetséges szakmákról, olyanoktól, akiknek van tapasztalatuk az adott területen. Mindezt végigjárva már nagy eséllyel nem lövünk mellé, sem pályakezdőként, sem karrierváltóként.

Vissza önmagunkhoz

Nem ritka, hogy a tapasztalt szakemberek a mókuskereket hajtva részben vagy teljesen elveszítik önmagunkat: például a monotonitás miatt fulladozik a kreativitásuk, vagy a multinacionális környezetben a szabadságukat nem tudják megélni, esetleg olyan cégnél dolgoznak, amelynek tevékenysége nem összeegyeztethető értékrendjükkel. „Ilyenkor valamiféle rossz érzés kezd el motoszkálni bennünk, ami abból fakad, hogy nem vagyunk a helyünkön, nem érezzük jól magunkat a bőrünkben. Ez a személyiségünk jelzése, akkor lehetünk ugyanis boldogok, ha életünk minden területén önazonosak vagyunk: tudjuk, kik vagyunk, és aszerint is élünk. Amikor ez nem teljesül, akkor van leginkább szükségünk az önismeretre” – osztja meg a coach.

A folyamathoz természetesen idő és türelem kell. „Jellemző, hogy sokan nem tudják megfogalmazni, mi is okoz számukra problémát, csupán felismerik, hogy valami nem jól működik az életükben. Ilyen esetekben érdemes szakemberhez fordulni, aki konstruktív beszélgetésekkel képes felszínre hozni az érzékelt hiány okát, és segít leporolni a személyiség elhanyagolt darabját. A karrierváltások jelentős része is arról szól, hogy az arra vállalkozó szeretne igazi önmaga lenni, úgy élni, ahogy neki a legjobb, ami nem feltétlenül az anyagi előrelépést jelenti, hanem a számára ideális önkifejezési mód megtalálást. Egyre több jó példát láthatunk erre magunk körül, ami adjon nekünk is lendületet, bárhol is tartunk épp” – tanácsolja Krisztina.

Ha úgy érezzük, nem azzal foglalkozunk, amivel igazán szeretnénk, és motiválatlanul indulunk munkába minden reggel, álljunk meg, és gondoljuk át a szakértő javaslatait! Soha nem késő váltani! Amennyiben pedig épp álláskeresésben vagyunk, nézzünk szét a legfrissebb álláslehetőségek között, vagy keressünk személyre szabott beállításaink alapján. Frissítsük önéletrajzunkat, és töltsük fel ide, hogy a munkaadók ránk találhassanak. Legyünk naprakészek, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést is!

 

Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: álláskeresés, munka, karrier, önismeret, önazonosság