Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Fizetésemelést, a munkáltatók által fizetett, mindenre kiterjedő egészségügyi biztosítást, magasabb nyugdíjjárulékot és személyes pánikgombot kapnak a New York-i szállodák személyzetének tagjai - beleértve a szobalányokat – számolt be riportjában a The New York Times.

A hordozható biztonsági berendezésekkel a személyzet tagjai jelzéseket adhatnak le, ha a vendégszobákban vészhelyzetben találják magukat. Pánikgombot kapnak a szobalányok, a szobapincérek és a minibárokat feltöltő alkalmazottak is.

Sem a munkáltatók, sem a szakszervezetek képviselői nem mondták ki nyíltan, hogy a biztonsági jelzőeszközök beszerzéséhez a Dominique Strauss-Kahn volt IMF-vezérigazgató körül kirobbant botrány vezetett. Mint emlékezetes, az egykor a francia elnökségre is esélyes politikust és pénzembert tavaly májusban zaklatással vádolta meg egy szobalány, Nafissatou Diallo. Strauss-Kahn ellen vádat emeltek, amelyet aztán ejtettek, mert komoly kétségek merültek fel a panaszos szavahihetőségével kapcsolatban.

Az incidenst követően azonban a Sofitel és egy másik manhattani szálloda, a Pierre bejelentette, hogy pánikgombokkal látja el a személyzetét. A mostani intézkedések, amelyek magukba foglalják a vészjelzők kiosztását is, összesen mintegy 30 ezer szállodai alkalmazottat érintenek.

A pánikgomb azonban a legolcsóbb új juttatás, amelyet a New York-i hotelek személyzete kap. Az alkalmazottak bérét hét év alatt összesen 29 százalékkal emelik meg, az egészségbiztosításukat minden területre kiterjesztik és a munkáltatók által befizetett nyugdíjjárulékot a bérek 9 százalékáról 10,5 százalékra emelik. A megállapodás nem érinti a Blackstone Group által üzemeltetett Hilton szállodák mintegy 3-4 ezer főnyi személyzetét, akiknek ügyében külön megállapodást kell majd kötni.