Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Ma már tény, hogy a megbízható közösségi közlekedési szolgáltatásoknak fontos szerepük van a forgalmi dugók, a levegőszennyezés és a városi zajterhelés mérséklésében. A közösségi közlekedés már ma is a legfenntarthatóbb közlekedési forma: a fosszilis üzemanyagokat használó más közlekedési eszközökkel összehasonlítva az autóbusz pozitív klímamérleggel rendelkezik, ha károsanyag-kibocsátásról és fogyasztásról beszélünk. Az Arriva korszerű, Euro5-ös és Euro6-os motorral szerelt dízel autóbuszai jelentős lépést tesznek a fenntarthatóbb közösségi közlekedés irányába. Ugyanilyen fontos szempont, hogy például csúcsidőben egy autóbusz akár 100 személyt is szállíthat, ami akár 50-60 autót is helyettesíthet az úton. Ez nemcsak kevesebb károsanyag-kibocsátást jelent, hanem kevésbé zsúfolt közlekedési útvonalakat is Budapesten, valamint kevesebb forgalmi dugót. Járulj hozzá te is a munkáddal a fentarthatóbb közlekedéshez: próbáld ki magad előképzettség nélkül vagy már képzett autóbuszvezetőként vagy tervezd meg te az autóbuszvezetők beosztását vezénylő pozícióban!

Az Arriva, mint Európa egyik vezető személyszállítási szolgáltatója, felelősen gondolkodik és sokat tesz azért, hogy Budapesten is megtalálja azokat az eszközöket és formákat, melyek nem csupán elméleti, hanem gyakorlati megoldások is a környezetszennyezés jelentős visszaszorítása érdekében.

Egy autóbuszos közösségi közlekedési szolgáltató életében az egyik legjelentősebb fenntarthatósági lépés, amikor lehetősége nyílik jelentős számú elektromos buszt forgalomba állítani. Az Európai Unió 2021 augusztusában életbe lépett, tiszta járművekről szóló irányelve előírja a tagállamoknak, hogy 2021 augusztusa és 2025 decembere között 24–45%-os arányban vásároljanak alternatív üzemanyaggal működő buszokat. Az elektromos hajtású autóbuszok üzemeltetéséhez szükséges töltő infrastruktúra kiépítése isszámos olyan új lehetőséget kínál, melynek haszonélvezői nem csak az utasok vagy a buszgarázsok közvetlen környezetében élő állampolgárok, hanem a város minden lakója. Az Arrivánál a jövőben forgalomba álló tiszta járművek töltéséhez jelentős elektromos kapacitások kiépítését tervezik, mely így a járművek tárolása mellett a buszok okos töltésére is lehetőséget biztosít majd. Mindez együtt közvetlenül is hozzájárulnak a levegőminőség javulásához, a zajterhelés csökkentéséhez. 

Mennyire zöldek a kék buszok?

További, a fenntarthatóság irányába tett lépés az is, hogy az elektromos autóbuszok töltéséhez egy innovatív, úgynevezett depo management szoftver segítségével nagyon pontosan tervezhető és kiszámítható a felhasznált energia mennyisége. A szoftver és az okos töltőrendszer azt is lehetővé teszi, hogy a csúcsterhelési időszakban a járműtelep energiapufferként tudjon üzemelni és ki tudja egyenlíteni a hálózat terhelési ingadozásait is.

A lineáris gazdaságról a körforgásos, fenntartható gazdaságra történő átállás része például az is, hogy az Arriva az autóbuszok elhasznált abroncsait újrahasznosítja, hogy minél kevésbé terheljék a környezetet. A tervek szerint az autóbuszok elhasznált akkumulátorai is visszakerülnek a körforgásba, hiszen azokat nem kidobják, hanem akár házi erőművekben is újrahasznosíthatók.

A fenntarthatóság irányába mutató stratégiai törekvéseknek a buszüzemeltetés minden egyes területét és feladatát át kell hatniuk. Ilyen terület többek között a LIFEH2OBUS projekt is. A projekt keretében egy olyan innovatív buszmosó egység kialakítását jelentette, amely segítségével jelentősen, átlagosan 65%-kal csökken a járművek mosásához felhasznált értékes ivóvíz mennyisége. Ez nagyságrendileg akár 30 millió liter víz éves megtakarítását is jelentheti.  Az ArrivaBus Andor utcai garázsa folyamatosan teszteli azokat a lehetőségeket, melyek segítenek a vízfogyasztás csökkentésében. A tesztek eredményeit aztán megosztják a közlekedésben érintett társaságokkal és hatóságokkal, hogy új protokollok és irányelvek kidolgozását segítsék elő a vízmegtakarítást illetően a közösségi közlekedési szektorban.

Az Arriva minden európai országban, ahol közösségi közlekedési szolgáltatást üzemeltet, úttörő szerepet vállal abban, hogy a közlekedési szektor a minél nagyobb fokú fenntarthatóságról szóljon és az utasok zéró károsanyag-kibocsátású járművekkel, tiszta városokban, fenntartható szolgáltatásokat igénybe véve tudjanak utazni. Az Arriva elkötelezett amellett, hogy megőrizze a jövőt a következő generáció számára és nemcsak a járműveket illetően, hanem vállalati működése minden egyes folyamatában szigorú fenntarthatósági törekvéseket érvényesít.

A közösségi közlekedés már ma is a legfenntarthatóbb közlekedési forma, tisztább és környezetbarátabb megoldásokat kínál az embereknek a barátokkal, családdal, munkahelyekkel és iskolákkal való kapcsolattartásra. Az Arriva fő célja, hogy autóbusz flottája belátható időn belül átálljon a tiszta üzemanyagokra és a zéró kibocsátású technológiákra, s hogy mindenki tudja: az Arriva buszai a legzöldebb kék buszok.

Szívesen dolgoznál az Arrivánál? Nézd meg az elérhető állások listáját!

 

X - fizetett tartalmi együttműködés