Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A pályakezdőként eltöltött időszaknak kulcsfontosságú szerepe van a további karrierünk alakulásában. A szakmai gyakorlat megszerzéséhez szinte elengedhetetlen, hogy egy rövidebb ideig fizetés nélküli gyakornoki állásban dolgozzunk, de szerencsésebb esetben persze arra is számíthatunk, hogy a tapasztalat mellett motiváló juttatásban is részesülünk, de a biztos egzisztenciánkat valószínűleg még nem ebből fogjuk megteremteni. Nagyon fontos tehát, hogy karrierünk elején, vagy az újratervezésénél, ne kövessük el azokat a hibákat, amelyeknek az árát később kamatostul kellene megfizetnünk. Lássuk tehát azt azöt legnagyobb karrierhibát, amit jobb, ha elkerülünk!

1. Célok nélkül

Akár saját vállalkozást szeretnénk építeni, akár egy szervezet apró, de nélkülözhetetlen fogaskerekeként képzeljük el magunkat az életünk során, fontos, hogy mindannyian kitűzzük a saját karriercéljainkat magunk elé. Könnyű belátni, hogy ha a célok adottak, az azok eléréséhez vezető utat már meg lehet tervezni, ezek hiányában azonban gyorsan elveszíthetjük a lendületünket. Vázoljuk fel lépésről-lépésre, mit kell megtennünk azért, hogy megvalósíthassuk az elképzeléseinket, sőt minél részletesebb a tervünk, annál jobb. Rendeljünk időpontokat a számunkra lényeges mérföldkövekhez, és ha szükséges, kérjük egy előttünk járó szakember segítségét a haladáshoz, akihez elakadás esetén bizalommal fordulhatunk.

2. Lemaradás

A világ és a szakmai elvárások gyorsan változnak egyes szakterületeken, különös tekintettel a technológiai iparágakra, de a marketing is szinte hónapról hónapra új megoldásokat követel. Elég tehát egy kis kihagyás, könnyen és behozhatatlanul lemorzsolódhatunk, ha a szakmai kompetenciánkat nem tartjuk folyamatosan magas szinten.

Szánjunk időt és energiát a szakmánkhoz kapcsolódó konferenciák látogatására, szakmai továbbképzésekre! Így azon kívül, hogy tudásunk mindig naprakész lesz, azt is bizonyíthatjuk meglévő, vagy leendő munkaadónknak, hogy számunkra fontos a folyamatos képzés és a meglévő skilljeink mellett képesek vagyunk az új elvárásoknak rugalmasan megfelelve, újakkal is felvértezni magunkat.

3. Alulfoglalkoztatottság

Előfordulhat, hogy szakmai kvalitásainknak, vagy iskolai végzettségünknek nem megfelelő állást vállalunk el, annak érdekében, hogy megélhetésünket biztosíthassuk. Hosszú távon ez az állapot nem tartható fent, ezért ne ragadjunk bele egy ilyen állásba a szükségesnél tovább, ugyanis az unalom és haszontalanság érzése akár a mentális és fizikai egészségünkre is káros lehet. Keressük folyamatosan az új lehetőségeket, ne hagyjuk, hogy egy ilyen átmeneti időszak messze sodorjon bennünket a távlati karriercéljainktól.

Pályamódosítás

4. Hiányzó perspektíva

Még ha jó fizetést is kapunk, nyomasztó lehet egy idő után, ha nincs előrelépési lehetőség a cégnél, ahol dolgozunk. Ennek oka gyökerezhet a vállalat szervezeti felépítésében, de akár egy, a kollégáinkkal vagy felettesünkkel fennálló konfliktus is gátolhatja karrierünkben történő előrehaladást. Ha úgy látjuk, hogy nem tudjuk elérni a céljainkat az adott munkáltatónál, inkább keressünk másikat!

5. Identitáshiány

Ha valamiért úgy érezzük, nem jó úton járunk, és nem tudunk azonosulni azzal a karrierúttal, amelybe belekezdtünk, soha nem késő váltani! Kezdjük elölről az egész folyamatot, fogalmazzuk meg újra a céljainkat, aktuális személyes prioritásaink szerint, és érdemes átgondolnunk azt is, korábban milyen vélt vagy valós elvárások miatt választottuk azt az irányt, amelyben nem találtuk meg a helyünket. Számoljunk le ezekkel, akár külső segítség bevonásával is, és lépjünk arra az ösvényre, amelyen haladva igazán önazonosak lehetünk.

Ha életünkben először keressük a megfelelő utat a munka világában, válogassunk a pályakezdőknek kínált álláslehetőségek közül. Ha már tapasztalattal is rendelkezünk és a saját szakmánkban szeretnénk több előrelépési lehetőséget kínáló, új állást szerezni, állítsuk be a személyre szabott szűrési feltételeinketÖnéletrajzunkat is feltölthetjük ide, így könnyedén ránk találhat egy nekünk való lehetőség. Kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést is, így biztosan nem maradunk le egyetlen olyan állásajánlatról sem, amely segíthet beteljesíteni karrierálmainkat.

 

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: munka, hivatás, karrier, cél, siker