Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt több mint 320 fiatal önkéntese nyújt idén elsősegélyt a balatoni főszezonban.

2019-ben már 13. alkalommal indult el a Magyar Vöröskereszt ifjúsági tagozatának Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálata, ami június 28. és augusztus 20. között 12 tóparti település 19 strandján működik, minden nap 10 és 18 óra között.

A programba az ország legkülönbözőbb területéről érkeznek a 16 év feletti, 30 év alatti önkéntesek. A legtöbb esetben kagyló okozta vágás, rovarcsípés és különböző sportsérülések esetén nyújtanak segítséget a strandolóknak.

Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója elmondta, hogy 2007-től kezdve, azaz a balatoni szolgálat eddigi működése során hatszor mentettek életet és több mint 40 ezer alkalommal biztosítottak ellátást a laikusnak számító, de kiképzésben részesített elsősegélynyújtóik. Tevékenységükkel pedig nagyon sok esetben tehermentesítették a mentőszolgálatot is.

Önkénteskedés nyáron is

Az önkénteskedés szerencsére egyre inkább elterjed hazánkban. Ahogy már korábbi cikkünkben is beszámoltunk róla az Önkéntesség Magyarországon 2018 című kutatás gyorsjelentéséből kiderült, hogy a legalább havonta önkénteskedők aránya nőtt, összességében 32,9 százalékról 45,1 százalékra.

A korábbi, 2013-as azonos kutatás óta jelentős változás volt, hogy bővült az önkéntes lehetőségek köre, és magának az önkéntes tevékenységnek a népszerűsége is. Egyre többen, és köztük sok fiatal látja már úgy, hogy van értelme az önkéntességnek.

A magyarországi felnőtt népességből 3,6 millió ember végzett élete során önkéntes tevékenységet, és a teljes népesség 36 százaléka szeretne a jövőben is önkénteskedni.

Pályamódosítás

Az önkéntes lehetőségek mellett érdemes az álláshirdetéseket is folyamatosan figyelnünk! Egy jól elkészített önéletrajzzal könnyebben pályázhatunk a meghirdetett álláslehetőségekre, ezért mindig frissítsük azt, vegyük igénybe hozzá a Profession.hu önéletrajz-készítője segítségét!

Annak érdekében, hogy a lehető legjobb eséllyel szerezzünk új állást, folyamatosan figyeljük a legfrissebb álláslehetőségeket, vagy keressünk személyre szabott beállításaink szerint. Ha tovább szeretnénk növelni esélyeinket, töltsük fel önéletrajzunkatkérjünk hírlevelet és Facebook értesítést, illetve töltsük le a mobil applikációt - Androidra ittiPhone-ra itt.

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala