Ők a legboldogabb munkavállalók

A világ legboldogabb munkavállalói a mérnökök, akiket a tanárok és az ápolónők követnek - derül ki a The Guardian tanulmányából. A brit lap kutatói 9 különböző felmérés eredményeit vetették össze és ebből készítették el összefoglalójukat. A cél az volt, hogy megtalálják azokat a munkaköröket, amelyekben a legboldogabbnak érzik magukat az emberek.

A kertészek, személyi asszisztensek és az építőipari munkások egyaránt bekerültek a legboldogabb munkavállalói kategóriába. A listáról nem sokkal csúsztak le a mezőgazdasági dolgozók, a fodrászok és a kozmetikusok, valamint az egyházi személyek.

A kutatók érdekesnek találták, hogy nemigen volt összefüggés a pozíció által elérhető fizetés mértéke és az általa okozott boldogság között.

A legnagyobb boldogságot nyújtó foglalkozások listája a Guardian szerint:

1. Mérnök

Főbb indokok, amiért a dolgozók szeretik a munkájukat: csapatmunka, az iparági problémák megoldására készített design létrehozása, tesztelési feladatok, új technológiák megismerése, precizitás.

Ők a legboldogabb munkavállalók

2. Tanár

Főbb indokok, amiét a dolgozók szeretik a munkájukat: jó hangulat az osztályteremben, rengeteg pozitív visszajelzés a gyermekektől, hozzájárulni a jövő generációjának fejlődéséhez, hatással lenni a fiatalok szemléletének kialakulására.

3. Ápolónő

Főbb indokok, amiét a dolgozók szeretik a munkájukat: segítseni a betegeknek és családjuknak, ez elégedettséggel tölti el őket, és a hasznosság érzetét adja. A kórházi környezet minden nap lehetőséget ad arra, hogy mások életét könnyebbé tehessék, a betegek kedvessége és hálája erőt és motivációt nyújt a munkavégzéshez.

4. Orvos

Főbb indokok, amiét a dolgozók szeretik a munkájukat: az orvosi hivatás gyakorlása során olyan nemes célokért dolgozhatnak, mint a betegek életminőségének javítása, az oktatás során elsajátított készségeket nap mint nap használhatják, a szakmai közösség motivációt ad.

5. Kertész

Főbb indokok, amiét a dolgozók szeretik a munkájukat: a természetben töltött idő megnyugtat és üdítő hatással van a testre és a lélekre, változatos a munka, egészséges a szabad levegőn való munkavégzés.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

6. Építőmunkás

Főbb indokok, amiét a dolgozók szeretik a munkájukat: maradandó értéket teremtenek egy-egy épület fizikai megvalósítása során, közvetlen pozitív visszajelzést kapnak a leendő lakóktól, csapatmunka.

7. Személyi asszisztens

Főbb indokok, amiét a dolgozók szeretik a munkájukat: az igazgató munkájának segítése során rálátásuk nyílik a szervezet egészére, közvetlen baráti kapcsolat kialakításának lehetősége a felettesekkel, kölcsönös bizalmi és támogató légkör az irodában.

Címkék: munkahely, munkaadó, boldogság, alkalmazott, munkavállaló, elégedettség

Szemlézte: Fogas Krisztina