Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Pályamódosítás

Nyitnak a strandok, a vízparti telek hívogat, a kiülős, teraszos helyek pedig újabb és újabb nyári koktél akciókkal rukkolnak elő. Az év legjobb, legfelszabadultabb időszaka ez, amikor bármivel szívesebben töltenénk az időnket, mint munkával. A nappalok hosszússágával és a napsütéses órák számának növekedésével egyenesen arányosan csökken a produktivitásunk és a munkakedvünk.

Sajnos így, nyár elején, előfordul, hogy figyelmetlenebbek vagyunk, és bizony nem úgy teljesítünk, mint a hűvösebb, zordabb hónapokban.

Mit tehetünk, hogy a kánikulában is hatékonyak legyünk, és becsempészhessünk egy kis nyarat az irodába, anélkül, hogy az a munkánk kárára lenne?

Megbeszélések a szabadban!

Dobjuk fel az ötletet, hogy a kötelező megbeszéléseket, tárgyalásokat, találkozókat tartsuk irodán kívül! Nem arra kell gondolni, hogy piknikezzünk egyet a Palatinus strandon, de egy közeli park, kis zöld, árnyékos terület már sokat lendíthet a hangulatunkon! Kellemest a hasznossal.

Barátkozzunk!

Jusson eszünkbe, hogy bizony nem vagyunk egyedül a munkahelyen, mások ugyanúgy vágyakozva pillantgatnak ki az ablakon. Biztosan hálásak lennének, ráadásul nekünk is jót tenne, ha elterelnénk kicsit a figyelmüket. Fontos, hogy ne panaszkodásban találjuk meg közös nevezőt, igyekezzünk inkább vidám, felszabadult tevékenységekkel kizökkenni a „bezártságból”. Ebédszünetben menjünk ki egy közös kávéra, küldjünk egy kör üzenete, hogy ki, hogy érzi magát, vigyünk be házi készítésű süteményt, vagy egyszerűen csak szerezzünk be egy halom jégkrémet!

Mentsük, ami menthető!

A nagy melegben egyébként is sokkal dekoncentráltabbak vagyunk, és ez könnyen megsokszorozódhat, ha munka közben az árnyas vízpartokról ábrándozunk. Bizony, benne van a pakliban, hogy egy-két hiba csúszik ilyenkor a rendszerbe, valamiről megfeledkezünk, vagy rosszul kezelünk egy helyzetet. Ilyen esetben vegyünk egy nagy levegőt, semmiesetre sem essünk pánikba. Mérjük fel a helyzet súlyosságát, gondoljuk át, hogy mi lehetne a leghatékonyabb megoldás, és már ezzel a javaslattal felszerelkezve menjünk, és kérjünk elnézést attól, akinek a kárt okoztuk.

Nyáron, az irodába zárva

Apró örömök

Néhány könnyen megvalósítható trükkel egy szempillantás alatt becsempészhetünk némi nyarat a dolgos hétköznapokba:

- Készüljünk házi készítésű, gyümölcsös, frissítő limonádékkal!

- Hallgassunk jó kedvű, nyárias zenéket munkába jövet!

- Varázsoljuk nyáriasra az asztalunkat! Egy-két zöld növény, egy kagyló/kavics gyűjtemény, egy mini akvárium sokat dobhat a hangulatunkon

- Járjunk biciklivel vagy rollerrel munkába!

- Viseljünk vidám, nyárias kiegészítőket, még akkor is, ha esetleg egyenruhát kell hordanunk!

- Próbáljunk meg korábban érkezni a munkahelyünkre, hogy korábban el tudjunk szabadulni, és miénk legyen a délután!

Le a lelkiismeret furdalással!

Ne görcsöljünk azon, hogy vannak lazább napjaink, amikor nem sikerül túl sok mindent elintéznünk. Megesik. Ahelyett, hogy ostoroznánk magunkat, inkább ragadjunk egy motivációs, vagy szakmai könyvet, és kapcsolódjunk ki kicsit! Így pihenés közben is úgy érezhetjük, teszünk valamit a karrierünk érdekében.

Álmodozzunk!

Ha abszolút úgy érezzük, hogy egyáltalán nem tudunk koncentrálni, hagyjuk egy kicsit szárnyalni a fantáziánkat!  Azonban, ahelyett, hogy a következő nyaralást tervezgetnénk, töltsünk ki egy személyiség tesztet, amiből kicsit tanulhatunk magunkról, vagy, ami még jobb, álmodozzunk a Tökéletes Állásunkról! Keresgéljünk a számtalan lehetőség között, merjünk nagyot álmodni, képzeljük bele magunkat a helyzetbe, hogy már ott dolgozunk és egy olyan munkakörben, ahol mindig is szerettünk volna!

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala