Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Ó, az a csodálatos néhány nap, amikor mindössze annyi tennivalónk volt, hogy ne csináljunk semmit! Még, ha nem is szeltük át az óceánt, és nem szenvedünk jat-legtől, akkor is teljesen érthető, ha egy hosszabb nyaralás után kicsit szétszórtak vagyunk. A munkahelyek azonban nem feltétlenül megértőek, sőt, inkább mindenki azt várja tőlünk, hogy, ha már pihenni voltunk, akkor frissen, üdén, koncentráltan térjünk vissza a munkánkhoz és szinte azonnal rázódjunk vissza a körforgásba.

Szerencsére,  az alábbi néhány „túlélő” trükk segítségével valamivel könnyebben vehetjük majd az első akadályokat, és ha nem is 100%-ra, de legalább 80%-ra fel tudjuk javítani a hatékonyságunkat. (Tehát csak minden 4. percben bámulunk majd ki ábrándozva az ablakon…)

Nyaralás utáni első munkanap

Készítsünk előre egy napi tervet, és ragaszkodjunk hozzá!

Ha applikációt szeretünk használni, akkor vezessük fel abba, ha inkább határidőnaplósok, vagy post-it-esek vagyunk, akkor jegyzeteljük fel, a lényeg, hogy legyen egy listánk azokról a feladatokról, amiket feltétlenül el kell végeznünk az első nap. Nem többet, nem kevesebbet. Így, ha esetleg elkalandozna a figyelmünk, van egy sorvezetőnk.

Etessük meg a csapatot!

Mint tudjuk, semmi nem tereli el úgy a munkáról a figyelmet, mint a nassolni való! Készüljünk egy kis autentikus nasi válogatással az útról, így nem csupán időt nyerünk magunknak még egy kis lazításra, de a délután jó részét a kellemes emlékek felidézésével tölthetjük.

Hallgassunk zenét!

Ha van egy jó motivációs playlistünk, már félig nyert ügyünk van! A zene segít fókuszálni, pozitív atmoszférát teremt, és ha esetleg kezdene leragadni a szemünk, elég csak egy kicsit feltekerni a hangerőt, vagy pörgősebb számokra váltani!

Bónusz: Ha fülhallgató van rajtunk, bizonyára kevesebben mernek majd zaklatni minket a kéréseikkel…

Tartsunk egy hosszabb ebédszünetet!

Szó szerint hagyjuk magunk mögött a munkát, és menjünk ki ebédelni. Hívjuk el a kedvenc munkatársunkat, vagy vigyünk magunkkal egy könyvet. Lehetőleg keressünk egy olyan helyet, ahol ki tudunk ülni a teraszra. Ha elég erősen hunyorítunk, szinte azt képzelhetjük, hogy még mindig nyaralunk.

Tervezzünk valami programot munka utánra!

Nyaralni voltunk, úgyis rég találkoztunk a barátainkkal, szervezzünk le egy élménybeszámolós koccintást az első munkanapunk végére. De akár egy spontán kiruccanás is lehet a kollégákkal, a lényeg, hogy legyen mit várnunk a nap végén. Így egy kicsit motiváltabban haladunk majd a napi teendőkkel.

Együnk valami helyi különlegességet!

Ahelyett, hogy az Instagram oldalunkra feltöltött kismillió nyaralós ételfotó felett sóhajtoznánk, ebédeljünk valami kifejezetten nagyon helyit. Keressünk egy jó rántott húst, főzeléket, vagy pacalpörköltet!

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala