Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Nem kell attól félnünk, hogy a robotok elveszik előlünk a munkát, az új technológiák mindig új lehetőségeket, munkahelyeket teremtenek.

Az EY és az MIT Technology Review Insights 2018 áprilisában felmérést készített 122 üzleti döntéshozóval az EmTech Digital konferencián San Fransicóban. A kutatás fő kérdése az volt, hogy hogyan gondolkodnak a cégvezetők a mesterséges intelligencia lehetőségeiről, gazdaságban betöltött szerepéről.

A megkérdezett cégvezetők ötöde nyilatkozott úgy, hogy véleménye szerint számos új pozícióra lesz szükség a technológia térnyerése miatt. A felméréséből azonban az is kiderül, hogy az új állások betöltéséhez egyelőre hiányoznak a megfelelő szakemberek. A megkérdezettek négyötöde pont ezt a hiányt látja az automatizáció legnagyobb kihívásának, emiatt ma még nagyrészt funkcionális feladatokra használják a technológiát.

Ne féljünk a robotoktól!

„A mesterséges intelligencia még gyerekcipőben jár, a cégeknek azonban már most meg kell alkotniuk a vonatkozó stratégiájukat. Az MI (mesterséges intelligencia) hozzájárul az értékteremtéshez és a versenyelőny kialakításához, ezért fontos, hogy a szervezetek felmérjék, hogyan tudják beépíteni működésükbe.”– hangsúlyozta Chris Mazzei, az EY innovációs technológiákért felelős globális vezetője.

Az EY a világ vezető könyvvizsgáló, adó-, tranzakciós és üzleti tanácsadást nyújtó vállalatainak egyike. A cég saját működésére vonatkozó becslése szerint a mostani pénzügyi évben 2,1 millió olyan munkaórát takaríthat meg intelligens, automatizált megoldásokkal, amelyet eddig repetitív feladatokra fordítottak.

A fejlődés mindig új dolgokat hoz, a mesterséges intelligencia terjedése pedig új lehetőségeket jelent a munkaerőpiacon is.

Készítette: Profession.hu