Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Pályamódosítás

Elsőre azt gondolhatjuk, hogy introvertált személyiségként nehezebb dolgunk lehet elhelyezkedni a munkaerőpiacon. Bár a legnépszerűbb szakmák között inkább olyanokat találhatunk, amelyek végzése során nap mint nap rengeteg emberrel, számos új impulzussal és sokszínű problémákkal találkozunk, ettől függetlenül számos területen előny, ha valaki kevésbé szociális beállítottságú. Rengeteg olyan munka létezik, amit nem is lehet társaságban elvégezni, ami kapóra jöhet a magányos farkasoknak.

Cikkünkben összeszedtünk pár szakmát, amit kifejezetten introvertált embereknek ajánlunk.

Közösségi média menedzser

Az internetnek hála ma már rengeteg olyan szakma létezik, amit távmunkában is lehet végezni. Közösségi média menedzserként dolgozhatunk ügynökségeknek vagy szabadúszóként, így csak arra kell odafigyelnünk, hogy tartsuk a határidőket, de egyébként magunknak oszthatjuk be az időnket és dolgozhatunk akár otthonról. Hasonló munka még a grafikus, a webdizájner, a kreatív szövegíró és a programozó is, hiszen ezek mind az interneten, távmunkában végezhető szakmák.

Kézműves szakmák

Manapság nagyon népszerűek a kézműves termékek, legyen szó akár egy természetes alapanyagokból készített szappanról vagy egy helyi sörről. Ha van egy jó ötletünk, türelmünk és egy kis kézügyességünk (persze egy kis tőke sem árt), akár azonnal bele is vághatunk. Számos platform létezik, ahol a kézzel készített termékeinket eladhatjuk, de akár vállalkozást is építhetünk rá és saját webshopunkon keresztül dobhatjuk őket piacra.

Könyvtáros

Lehet, hogy nekünk pont ez lenne a tökéletes! Teljesen nem tudjuk elkerülni az embereket, de a napunk nagy részét csendben, nyugalomban tudjuk tölteni, ha könyvtárban dolgozunk. És persze egy csomó könyvet kiolvashatunk.

Órás

Ha precízek és türelmesek vagyunk, javítsunk órákat! Órajavítóra mindig szükség van, hiszen az emberek többsége ezt nem tudja magának megcsinálni.

Introvertált típusként is találhatunk nekünk való állást.

Portás

Portáskéntáltalában köszöntenünk kell a betérő vendégeket és útbaigazítást kell nekik adnunk, de csapatmunkát semmiképpen sem igényel ez az állás. Keressünk olyan helyet, ahová nem járnak sokan vagy vállaljunk éjszakai műszakot, és garantált az egyedüllét.

Kutató

A tudományos munka magányos foglalkozás, amihez rengeteg szakértelem és türelem kell. Elérhetetlenebbnek hangzik azonban, mint amennyire valójában az: gyakorlatilag egy Bsc diplomával már elhelyezkedhetünk kutatóként, legyünk akár matematikusok, kémikusok, fizikusok, biológusok.

Fordító

Fordíthatunk könyveket, szakszövegeket vagy akár szinkronszövegeket is. Ezeket a munkákat általában ügynökségek szokták kiadni egyéni vállalkozóknak, de egy céghez is bedolgozhatunk távmunkában.

Állatgondozó

Ha emberek helyett inkább állatokkal szeretünk foglalkozni, menjünk el a helyi állatkertbe állatgondozónak, vagy segítsünk be egy közeli farmon. Sokan szeretnek a természetben dolgozni, az állatok közelsége pedig nyugtatóan hat az emberre, így ez egy olyan munka, ami feltölt és kikapcsol.

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala