Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Akár mi magunk döntünk úgy néhány év után, hogy pozíciót vagy a munkahelyet váltunk, akár kollégáink állnak fel mellőlünk és hagyják el a céget, mindenképpen nehéz dolgunk lesz. A változás áldásos, ám számos kihívást rejtő folyamat – amelyre nem árt felkészülnünk, és váratlan bekövetkeztekor is tudatosan monitorozni az érzelmeinket, gondolatainkat. A miértekbe és hogyanokba Rigó Dominika pszichológus és coach vezet be minket, aki néhány gyakorlati tanáccsal is szolgál, attól függően, hogy régi motorossá vagy „új fiúvá” válunk a körülöttünk zajló szervezeti változások okán. 

Változatos történések

„Ha legalább 3-5 évet töltünk egy adott pozícióban, és egyszercsak arra leszünk figyelmesek, hogy a közvetlen kollégáink, akikkel régóta egy csapatot alkotunk, lemorzsolódnak, akkor óhahatatlanul saját pozíciónk is átalakul, hiszen rangidősekké válunk – ezzel együtt pedig valószínű, hogy egy picit elhagyatatottnak érezzük magunkat a megszokott háttérországunk nélkül” – kezdi Dominika egy gyakori helyzet bemutatásával. „Ennél még furcsább lehet, amikor a próbaidőnk közben távoznak újdonsült kollégáink, és mi a nemrég megkapott tudás birtokában válunk egyik napról a másikra juniorból seniorrá – hiszen az utánunk érkező kollégákat már jó eséllyel csak mi tudjuk majd betanítani” – teszi hozzá.  

Manapság a munkaerőpiacra egyébként is a folyamatos, dinamikus változás jellemző, amely, ha váratlanul ér minket, sokkolóan hathat ránk. „Előfordulhat, hogy bár sok éve kiválóan végezzük a dolgunkat szeretett munkahelyünkön, egy anyagi okokból vagy technikai újítások érdekében eszközölt átszervezés, esetleg leépítés okán hirtelen elveszítjük a munkánkat – egyik nap még mit sem sejtve pipáljuk ki teendőlistánk elemeit, a következő nap pedig megtudjuk, hogy a munkakörünket egy másik országba helyezik vagy megszüntetik. Nem könnyű szembenéznünk az efféle megpróbáltatásokkal és jól kezelnünk őket, ám sokat segíthet, ha gondolatban felkészülünk rájuk – így a kellemetlen események bekövetkeztekor is képesek leszünk megőrizni a nyugalmunkat” – véli Dominika. 

Megszoksz vagy megszöksz?

Akár mi váltunk munkahelyet, akár a munkatársaink döntenek úgy, hogy máshol folytatják utukat, mindenképpen vár ránk néhány kihívás. „Vélhetően persze akkor van nehezebb dolgunk, ha kívülről, újként érkezünk. Ilyenkor fontos, hogy szép, de egyben reális reményekkel lépjünk be új munkahelyünk ajtaján, és tisztában legyünk vele, hogy legyen akármilyen vonzó és szimpatikus számunkra az újdonsült munkáltatónk, belső harcok, feszültségek és elvárások mindenhol vannak” – figyelmeztet a pszichológus. De mi szegheti kedvünket és mit tehetünk azért, hogy helyt álljunk?

„Ahogy gyakran mondják; a megszokás nagy úr. Munkahelyváltás esetén rengeteg apróság hiányozhat nekünk: a megszokott útvonal, amelyen munkába jártunk, a céges energiák és a kultúra, a vicces, emlékezetes szituációk, vagy akár a szorosra fűzött kollegiális kapcsolatok. Ezutóbbiak hiánya pedig különösen rosszul érinthet minket akkor, amikor egyedül maradunk saját csapatunkban. Teljesen normális tehát, ha az első néhány hétben szárnyaszegettnek érezzük magunkat” – árulja el interjúalanyunk, aki szerint érdemes a belső konfliktusainkat minden esetben komolyan venni, és rendet rakni kavargó gondolatainkban. „Váltás esetén gondoljuk át, mit várunk el az új munkánktól. Milyen szakmai lehetőségekre vágyunk, hogyan szeretnénk érezni magunkat, mire van szükségünk ahhoz, hogy mielőbb beilleszkedjünk? Mi a legfontosabb tényező számunkra, ami befolyásolja, hogy a próbaidő végeztével maradunk vagy továbbállunk-e?” – hangzanak a szakértő gondolatébresztő kérdései. 

„Amennyiben pedig körülöttünk cserélődik le egy teljes csapat vagy annak nagy része, érdemes utánajárnunk, hogy mi volt a probléma, ami miatt többen is felálltak. Járjunk nyitott szemmel, és csoportos felmondások esetén mindig próbáljuk meg kideríteni az okokat, hogy átgondolhassuk, minket érint-e a feltárt jelenség vagy nehézség” – tanácsolja Dominika. 

Igyekezet és tanulás

Amikor új munkaadóhoz kerülünk, mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy mielőbb átlássuk a feladatainkat, munkakörünket. „Kérdezzünk és jegyzeteljünk sokat, főleg az első néhány hónapban! Ha motiváltak vagyunk, akkor akár a szabadidőnk egy részét is a tanulásba fektethetjük – ha teljesen új nekünk a feladatkör vagy sok új kifejezéssel találkozunk, készíthetünk memória kártyákat és gyakorolhatjuk azokat. Egy ellenőrző kvíz sem sok idő elkészíteni. Ezzel az extra erőbedobással nemhogy a saját munkánkat könnyíthetjük meg, de a feletteseinknek is fel fog tűnni, milyen gyorsan elsajátítottuk a munkához szükséges tudásanyagot” – osztja meg interjúalanyunk személyes tippjeit. Mint mondja, annak demonstrálása, hogy képesek és hajlandóak vagyunk kitenni magunkért, elengedhetetlen: 

„Mindegy, hogy egyedül maradunk a régi munkahelyünkön, vagy éppen most csatlakozunk egy új csapathoz – nem kell meghúznunk magunkat és elrejtenünk a kompetenciáinkat, erősségeinket! Keressük inkább azon alkalmakat, amikor megmutathatjuk, mi mindenre vagyunk képesek, és bátran csillogtassuk meg a tudásunkat! Figyeljünk oda a megbeszéléseken felmerülő kérdésekre és problémákra, és éljünk proaktív javaslatokkal. Osszuk meg megfigyeléseinket, nézőpontjainkat, és ne feledjük: nemcsak egy öreg róka tapasztalata, de egy újonc friss szemléletmódja is kiváló adalék lehet a sikerhez” – biztat Dominika, majd hozzáteszi: „Seniorként se sajátítsuk ki a tudást, a jól bevált praktikákat, módszertanokat – segítsük velük az új csapattagokat, egyszersmind a feletteseket is!”

Kapcsolódás és kezdeményezés

Interjúalanyunk hangsúlyozza, hogy bár a kollégáinkat nem tanácsos cimboráinkként kezelnünk, mégis fontos, hogy megismerjük őket, és jól működő munkakapcsolatot alakítsunk ki velük. „Legyünk tehát nyitottak és barátságosak, fogadjuk el új munkatársaink közeledését, és karoljuk fel őket az első időszakban. Ha pedig minket hívnak kávézni vagy ebédelni, mindenképpen fogadjuk el a meghívást.   Igyekezzünk a lehető leghamarabb megtanulni új kollégáink nevét, és figyeljünk oda a testbeszédünkre is: a szemkontaktus, a nyitott testhelyzet és a figyelmes hallgatás egyaránt szükséges a kapcsolódáshoz” – mondja a szakértő. 

A változások közepette pedig nem árt feltenni magunknak a kérdést, hogy jó helyen vagyunk-e. Ne feledjük, a próbaidő alatt nemcsak nekünk kell bizonyítanunk – annak is ki kell derülnie, hogy mi magunk elégedettek vagyunk-e új munkahelyünkkel. Ne legyen lelkifurdalásunk, ha úgy döntünk, továbbállunk: nem mindegy ugyanis, hogy örömmel dolgozunk a szakmai céljainkért, vagy kényszeredetten, frusztrációval telve töltünk el heti 20-40 órát egy toxikus közegben. Amennyiben pedig megérett az idő a váltásra,  frissítsük vagy egészítsük ki önéletrajzunkat, majd töltsük fel ide, hogy személyre szabottan válogathassunk a több ezer nyitott álláslehetőség között! Maradjunk továbbá naprakészek, kérjünk  hírlevelet és Facebook értesítést is!

 

 

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: munka, karrier, felmondás, beilleszkedés, munkahelyváltás