Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A széles ismeretségi kör sosem árt, kiváltképp, ha a ranglétra felső fokain is akadnak barátaink, vagy legalábbis ismerőseink. Azonban nem feltétlenül kell egyből a vezérigazgatóval lepacsiznunk, kezdeti lépéseknek bőven elég, ha megkeressük azt a néhány jellemző személyiségtípust, akik általában minden munkahelyen megtalálhatók, és akikkel igencsak megéri jó viszonyt ápolni.

Pályamódosítás

 

Az Örök Nassoló

Délután 3 óra. Lassan kezd rajtunk eluralkodni az érzés, hogy bizony az a néhány szem puffasztott rizs nem biztos, hogy elég volt ebédre, vagy esetleg egy körülményesebb ügyfél szidalmait hallgattuk az elmúlt 20 percben – a lényeg, hogy bármit megtennénk egy falat csokiért.

Ilyen helyzetekben aranyat ér, ha ismerjük azt a bizonyos kollégát, mondjuk a marketing osztályról, akinek mindig csordultig van a fiókja kekszekkel és nassolni valókkal! Egy kis irodai csevegés, egy-két mosoly, és néha egy-egy tábla csokoládé viszonzás képpen, és máris élvezhetjük a cukorsokk jótékony, idegnyugtató hatásait.

A Programfelelős

Ha mi magunk nem is vagyunk azok a reflektorfényben szereplő típusok, érdemes jóban lennünk azzal, aki viszont az. Legalábbis abban az esetben mindenképp, ha nem szeretnénk kimaradni a délutáni közös sörözésből, vagy nyári teraszos sütögetésekből. De hát miért is akarnánk, amikor ezek a legjobb alkalmak arra, hogy még jobban kiszélesítsük az ismeretségi körünket, és rábukkanjunk az itt felsorolt személyiség típusokra!

Munkahelyi barátságok   

 

Az IT Zseni

Egy hétfő reggel, amikor véletlenül korábban szólalt meg az ébresztő, lekéstük a buszt, és valami érthetetlen módon koffeinmentes kávét készítettünk magunknak a közös konyhában, az utolsó dolog, amit látni szeretnénk, egy kék képernyő szomorú arcocskával megspékelve a laptopunkon.
Persze, hívhatjuk ilyenkor az IT osztályt, de ki tudja, mikor érjük el őket, bent vannak-e már egyáltalán, és mennyit kell várnunk, miközben a percek telnek, a munkahalom pedig egyre növekszik.
Vagy, odaszólhatunk a munkatársunknak, két asztallal odébb, akiről pontosan tudjuk, mekkora számítástechnikai zseni, és kérhetünk tőle gyors segítséget!

Az Idősebb Testvér

Jó dolog, ha van egy mentorunk, akire számíthatunk, ha fontos, szakmai kérdésünk lenne, de még jobb, ha van egy munkahelyi nővérünk, vagy bátyánk, akihez mindennapi apró-cseprő ügyekkel is odaszaladhatunk: „Nagyon szeretnék én is részt venni az új projektben, de nem tudom, hogyan hívjam fel magamra a figyelmet...”, „Ez lesz az első céges karácsonyi bulim, szerinted mit vegyek fel?”
Ideális esetben a Nagy Testvér néhány pozícióval felettünk dolgozik, már évek óta a cégnél van, és úgy általánosságban véve nagyobb tapasztalattal rendelkezik nálunk.

A Lelkes Kisegítő

Péntek délután fél 5 van, mi pedig gyöngyöző homlokkal dolgozunk egy projekten, aminek a leadási határideje 17 óra, és finoman szólva sem állunk túl jól... ekkor toppan be a Lelkes Segítő, akinek a szuperképessége, hogy pontosan megérzi, mikor van rá szükség. Jön, lát és segít. Még akkor is, ha az ő munkaideje háromnegyed 5-kor véget ér, szívesen marad, hogy pontban 5-kor készen el tudjuk küldeni az anyagot.
Ne feledjük: attól, hogy szó nélkül és szívesen teszi mindezt, mindenképp háláljuk meg a segítségét, és tegyünk róla, hogy ő is számíthasson ránk hasonló helyzetben!

Az Örök Bíztató

Sajnos sokszor hallani panaszt egy munkahelyen: van, aki sóhajtozik és arról beszél, mennyire szeretne már lelépni. Az is előfordul, hogy a negativitás kifejezetten felénk irányul: nem tetszenek az ötleteink, plusz munkát pakolnánk ránk. De egyszer-egyszer, mint fény az éjszakában, felbukkan egy pozitív, bíztató hang! Ő lesz az a kolléga, aki akkor is kiáll mellettünk, ha a következő közös, munkahelyi reggelire téliszalámis-baracklekváros kenyeret szeretnénk vinni. Biztosan ő lesz az első, aki lelkesen azt bizonygatja majd, mennyire izgalmas ötlet új ízekkel kísérletezni. Ha megtaláltuk ezt az üstököst, sose engedjük el!

Az Újonc

Persze remek dolog a kisegített szerepében lenni, de valójában nincs is annál könnyebb. Ráadásul, mint tudjuk, adni ugyanolyan jó, mint kapni, így érdemes néha kilépni a kényelmes komfortzónából és visszaadni valamicskét abból a sok segítségből, amit kaptunk! Karoljunk fel egy új kollégát, aki még nem tudja, hol a helye, akinek minden újdonság, és egyengessük a kezdeti lépéseit. Ha nem tudjuk, hogyan kezdjünk hozzá, íme néhány tanács, hogy lehetünk szuper mentorok!

 

Készítette: Profession.hu
A Profession.hu Facebook oldala
A Profession.hu Instagram oldala