Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Ma már nem lepődünk meg, ha a közvetlen környezetünkben akad olyan család, ahol a szülők egyike bizonyos időközönként külföldre jár ki dolgozni. Ezek az ideiglenes munkák fellendíthetik a család anyagi helyzetét és eggyel magasabb szintre emelhetik az életminőséget. Az anyagi jólétnek azonban mindig ára van.

Mérlegelnünk kell

Pályamódosítás

Ha valaki külföldi munkára adja a fejét, azt biztosan egy hosszú mérlegelési folyamat előzi meg, mikor a család közösen eldönti, megéri-e a sok lemondás az anyagi haszonért cserébe. Ilyenkor az egyik legfontosabb szempont, hogy a gyerek hogyan fog reagálni, hogyan fogja megélni az egyik szülő távollétét. Sokszor a családok olyan helyzetben vannak, hogy nincs más megoldás; ilyenkor fontolóra lehet venni, hogy akár az egész család kiköltözzön.

Adjunk határidőt

Ha mérlegeltünk és arra jutottunk, hogy a család marad és az egyik szülő fog ingázni, tegyük a gyermekünknek a lehető legkönnyebbé ezeket az időszakokat. Segíthet a gyereknek is és a szülőknek is, ha pontosan meghatározzuk a külföldi munka időtartamát. Így mindenki tisztában van vele, hogy ez egy átmeneti állapot, aminek egyszer vége lesz, így könnyebbé teheti azokat az időszakokat, amikor a szülők egyike távol van.

Kommunikáljunk rendszeresen

Jó, ha kijelölünk minden nap egy olyan időtartamot, amikor Skype-olunk vagy más módon beszélgetünk a gyermekünkkel, családtagjainkkal. Ha szokássá válik a kommunikáció, ők is könnyebben fogják kezelni a távollétünket, és mi is nyugodtabbak lehetünk, hogy minden rendben van. Mindig kommunikáljuk egyenesen, hogy mikor fognak velünk legközelebb találkozni, ne szabadkozzunk és semmiképpen se ferdítsünk, mert elveszthetik a bizalmukat. 

Munka távol a családtól – vállaljuk vagy ne?

Kérjünk segítséget

Ha nem vagyunk otthon, kérjük a nagyszülők vagy rokonok segítségét! Bár egy szülőt senki nem tud pótolni, megkönnyítheti a gyerek számára a hiányt, és új élményeket adhat neki a rokonokkal együtt töltött idő.

Ha ellenérzéseink vannak, ne menjünk

Bármennyire is reménytelennek tűnhet a helyzet, ha ódzkodunk a külföldi munkától, nem szabad belemenni. Távol lenni a családtól akkor is nagyon nehéz, ha akarjuk a külföldi állást, ha viszont nem, akkor lelkileg hatalmas nyomást kell majd elviselnünk, ami rossz hatással lehet a családunkra. Próbáljunk valami alternatív megoldást találni: tanuljunk ki valami újat, váltsunk szakterületet, keressünk egy másik állást vagy kérjük meg a főnökünket, hogy tegyen át minket egy másik pozícióba!

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala